torsdag 6 mars 2014

Why are graphic novels so unpopular?

Jag har märkt att nästan alltid grafiska novellerna röstas ner när jag frågar vilka ni vill läsa recensioner om. Vilket känns väldigt tråkigt då jag själv älskar grafiska noveller och seriealbum och tycker att de är något av det bästa som finns. Så att aldrig få recensera dem när de betyder så mycket för mig känns supertråkigt. Kommer därför ha dem i en separat omröstning i fortsättningen så att jag iallafall får recensera några av dem.

Men jag undrar förstås fortfarande var ointresset kommer ifrån. Vad är det som gör att ni inte är intresserade av dem? Så nyfiken, är det för att ni aldrig testat? Eller för att ni testade men att de inte kändes något för er? Vilken var det i så fall ni läste? *nyfiken i en strut*.

Skulle vara jättekul om så många som möjligt svarade på detta för jag blir så himla sugen på att få er att försöka igen :P.

Över till en ny separat omröstning av bara grafiska noveller:


Which of these graphic novels do you want to read a review about?
  
pollcode.com free polls 
Kommer redan göra en recension av Buffy då den faktiskt fick bra röster så den kommer i en kombinerad recension med de som vinner ovan. Tidigare bortröstade grafiska noveller som istället bara fick en kort recension på Goodreads är bla Kick-Ass vol 1, Braincamp och The walking dead vol 7.

Kom ihåg att för de som är intresserade (vilket ju tydligen inte var många, men ändå) så länkar jag alltid de bortröstade böckern/novellerna här.

Funderar även på att ha en födelsedagstävling (sen när bloggen fyller år i april) där vinsten blir en av mina favoritnoveller.  Hur låter det? Skulle ni då ge det en chans? Tror även jag kommer ha någon Read-a-Long event eller liknande om jag har ork och lust lite senare. För näää nu ska detta ändras hörni, ni måste bli mer pepp på tecknat! ;)

Summary in English:

I have noticed that in all my  "Which of these books do you want to read a review about?"-posts and polls that the graphic novels almost always gets the lowest votes. Why is that?

I think that graphic novels is one of the best medium out there and would love for more bloggers to read and to review them. So what can I do to convince you to give them a try?

15 kommentarer :

 1. Okej, jag säger det bara rätt ut: Jag är för snål för att köpa grafiska noveller! Det är den enda anledningen till att jag inte röstar på dom i recensionsomröstningarna; jag tycker att dom är för dyra == jag köper dom inte. Då vill jag hellre läsa en recension på något jag kan tänka mej att köpa. Det är en supertråkigt anledning, jag vet. Jag gillar verkligen att läsa grafiska noveller (dom få jag lånat dvs) så det gör mej lessen varje gång jag kommer fram till samma slutsats :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, fast nu när jag tänker efter har jag ju lånat jättemånga! Vars äre du handlar alla dina GN?

   Radera
 2. Personligen så älskar jag grafiska noveller, skulle gärna vilja se fler tips&recensioner här! :)))

  SvaraRadera
 3. Jag brukar oftast få inspiration och lästips genom bloggar och tyvärr är det få som läser och recenserar grafiska noveller medan det är hur många som helst som läser och recenserar vanliga böcker. Därför har det nog blivit automatiskt att jag satsat på vanliga böcker, för att jag känner mig osäker på vilka grafiska noveller som är värda att köpa och läsa. Jag skulle väldigt gärna vilja läsa fler grafiska noveller i framtiden :)

  SvaraRadera
 4. Det här fick mig faktiskt att fundera lite. Jag har röstat på sådana som jag varit nyfiken på eller vill läsa (och då har det varit vanliga böcker). Jag läste manga när jag gick i högstadiet så borde ju inte ha några problem med grafiska noveller. Men nu när du tar upp det här så har jag alltid varit lite nyfiken på några som jag sett på några bokbloggar t.ex. Shadow Kiss, Parasol Protectorate (eller hur man nu stavar det), Beautiful Creatures. I fortsättningen ska jag också se till att rösta på de grafiska novellerna som jag är lite nyfiken på för det kan ju vara kul att variera sin läsning lite :)

  De grafiska novellerna som du valde har skickats ut så hoppas de är framme hos dig snart ^^

  SvaraRadera
 5. Jag har bara läst en grafisk novell och den tyckte jag var bra. Jag har nog röstat mest på böcker eftersom jag helt enkelt läser mest böcker. Jag tycker det är jättebra och kul att du tipsar om grafisk noveller och jag skulle vilja läsa fler i framtiden. :)

  SvaraRadera
 6. Jag röstar mest på vanliga böcker för att de tar längre tid att läsa, så jag är mer angelägen om att veta ifall de är bra eller inte :)

  SvaraRadera
 7. Dark Horse och Marvel har jag aldrig fastnat för och drar du in zombier så kommer jag nog inte rösta på det, men jag lovar att jag inte ogillar grafiska romaner! ;) Idag blev det röster på Friends with Boys som jag varit lite nyfiken på samt Page och Saga, bara för att :)

  SvaraRadera
 8. Jag läser så lite grafiska noveller, så det blir kanske så att jag röstar på det som verkar bekant.

  SvaraRadera
 9. Jag älskar grafiska noveller och läser massor! Har läst två av dessa själv. Men jag kan vara lite kräsen... läser inte vilken serie som helst utan det ska vara speciellt tecknat för att jag ska bli intresserad!

  SvaraRadera
 10. I love GN's and would love to see more reviews of them :)

  SvaraRadera
 11. Jag brukar rösta på grafiska noveller ^^ Men jag tror att det i grund och botten beror på att man inte hör lika mycket om de grafiska novellerna från bloggarna och förlagen. Vilket förmodligen leder till att de flesta inte känner till dem lika bra jämfört med nya, "vanliga" böcker (som får väldigt stor uppmärksamhet) och därmed skapas det inte ett lika stort intresse för att läsa recensioner om dem. Tror jag iaf :)

  SvaraRadera
 12. Jag brukar rösta på grafiska noveller om någon om Buffy finns med. :) Själv har jag knappt läst några alls, och även om det finns en del jag gärna skulle vilja läsa så tycker jag att det är alldeles för dyrt. För mig som läser relativt snabbt, känns det som att det är lite innehåll (= går alldeles för fort att läsa) för pengarna. Och eftersom mitt lokala bibliotek i princip bara har VA & Hush, Hush novellerna finns det liksom inget att läsa.. Och när inte intresset finns så röstar jag hellre på något jag vill läsa alt har läst och vill gärna se din synpunkt på. :) Väldigt tråkigt dock, tyvärr. :/

  SvaraRadera
 13. Jag läser sällan grafiska noveller för jag tycker att det är roligare att själv tänka ut hur karaktärer och miljöer ska se ut. Tycker dock att det är bra att de finns för dem som föredrar det istället för "vanlig bok". Huvudsaken är inte vad man läser utan att man läser.

  SvaraRadera
 14. Tycker om grafiska noveller, men är lite för snål för att köpa dem, och det är svårt att hitta så stort utbud på biblioteket här i Örebro! Och så har jag inte utforskat den världen så mycket än heller, så är inte så insatt ännu i vad jag är intresserad av att läsa och inte!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...