lördag 29 mars 2014

Casting Reactions: Cirkeln

Så nu har äntligen första bilden på skådisarna för Cirkeln-filmen släppts. Riktigt snygg bild först och främst men måste ju förstås erkänna att jag inte är helt nöjd med skådisvalet. Blir säkert bra sen bara de är duktiga men tänkte dela med mig lite av vad jag själv hade tänkt mig och vad jag tycker om valen:

Linnea:
Nej, nej, detta var nog den castingen jag blev mest missnöjd med tyvärr. Hon var så mycket mer gulligt goth/punkig i mitt huvud. Så som i seriealbumet med rosetter, kjol och söta tofsar:


Hon ska vara emo men inte sååå emo. Hon ser ut som en yngre version av Lisbeth Salander här och så såg hon inte ut i mitt huvud. Tråkigt för hon (och Vanessa) är min favorit...

Vanessa:
Här är jag däremot riktigt nöjd, de var typ så jag tänkte mig Vanessa. Har inte mycket att klaga på där inte.

Anna-Karin:
Nja, hon funkar väl men håller med alla som påpekar att hon inte är tillräckligt "tjock". Som många säger är ju det tråkigt då det är så få huvudkaraktärer i YA som ändå är det. Här ser hon bara ut att ha för stora kläder.

Rebecka:
Första intryck, nej men så gammal hon ser ut. Men ju mer och mer jag kolla vänjer jag mig. Hon kan nog bli bra!

Minoo:
Här är jag också nöjd, de var typ så jag föreställde mig henne fast med mer finnar.

Ida:
Shit vilken bitch-attityd, bra gjort! Många har klagat på att hon inte är blond, men tycker inte det gör så mycket för annars är hon rätt lik som jag tänkt mig.


Är i alla fall riktigt glad över att jag hann läsa ut Nyckeln innan releasen, så jag fick läsa hela serien utan att mina "inre karaktärer" förstördes.

Vad är era reaktioner? Håller ni med?

Summary in English:

The casting for the movie adaptation of the book "The Circle" is released =)!! So excited!

11 kommentarer :

 1. Inte alls som jag tänkt mig karaktärerna (förutom Ida, som jag tycker är perfekt), men jag brukar aldrig vara nöjd med castingen till bokfilmer. Blir däremot nästan alltid positivt överraskad när jag väl ser filmen, så hoppas att så är fallet även den här gången. jag vill så gärna att filmen verkligen ska bli bra!

  SvaraRadera
 2. Alltså, har funderat så mycket över det här att folk skriver att hon som spelar Anna-Karin inte är tillräckligt tjock. Tycker det blir jätteskevt att börja kommentera skådespelarnas vikt. Visst Anna-Karin kanske beskrivs som större i filmen, och det hade varit trevligt med någon som var det på film eftersom exakt alla på film tenderar att vara smala. Men jag vill ändå tro att hur en person känns för rollen är viktigare.

  SvaraRadera
 3. Det vore ju otroligt om skådespelarna helt och hållet skulle leva upp till ens inre bilder, jag håller med Anna om att det är helheten som räknas, både utseende, skådespeleri och kemi med resten av ensemblen. Men jag är glad att jag redan läst böckerna, för då har jag fått rita mig mina egna bilder, brukar vara svårt för mig att göra det om jag sett filmen innan boken.

  SvaraRadera
 4. Linnea är nog inte som jag tänkt heller. Jag tycker också att hon påminner om en yngre Lisbeth Salander och nja. Men de andra är jag nöjda med.

  SvaraRadera
 5. Jag hade inga som helst problem med att känna igen alla sex, så jag gissar att de stämmer ungefär med hur jag tänkt mig. Angående Anna-Karins vikt så fick jag nog mer för mig att hon tyckte att hon var tjock, men inte var det.

  SvaraRadera
 6. Nu är det ett tag sedan jag läste bok 1 och 2, har inte läst den sista än.
  Men utifrån mina inre bilder är jag missnöjd!
  Håller helt med dig angående Linnéa, hon ska ha tylltjolar och rosetter och lite rosa.
  Och Vanessa, jag vet inte, men det ska vara hon som är blond på bilden? Jag tycker mer att hon som jag antar ska vara Ida passar på mitt utseende på Vanessa. Har för mig att hon är mörkhårig eller iaf onaturligt blond, men jag kanske har fel för mig. Ida däremot är blond i mitt huvud.
  Tänker dessutom att Vanessa ska vara mycket mer fjortisig i stilen, lite som Elin i Fucking Åmål. Hon ser väldigt alldaglig och grå ut på denna bilden tycker jag.
  Ida föreställde jag mig mer som en "inne-tjej". Denna tjejen tycker jag mer klär sig som en 50-åring.
  Anna-Karin, nej! Ska unga tjejer som ser ut som denna tjejen tro att de är så riktigt mega tjock som hon beskriv i boken? Nejnejmej. Hon ser inte alls ut som hon borde.
  Rebecka, tycker hon ser tråkig ut. Minns att jag identifierade mig med henne när jag läste boken, och jag känner inte att jag hade gjort det med denna tjejen på bilden. Hon skulle piffats upp lite i kläderna. Sen tycker jag hon skulle vara rödhårigare.
  Minoo är den enda jag tycker stämmer överens med bilden jag har av dem.

  SvaraRadera
 7. Nu är det ju inte skådespelarens utseende som stör med Linnea utan utstyrseln, måste ju gå att gulla till henne lite, här ser hon ju bara jävlig ut och inte alls som man tänkt sig. Och Anna-Karin: varför? Menar de att det inte finns någon bra skådespelare med lite underhudsfett som var intresserad, eller hur ska man tolka detta? Eller är Anna-Karin i boken så otroligt fel ute och i själva verket smal utan att hon fattar det? Njäe, det köper jag inte... Över lag känns de på tok för gamla för gymnasister. Kan väl bli bra ändå, vi får se. Har inga högre förhoppningar, tyvärr.

  SvaraRadera
 8. Håller med dig om de flesta karaktärer! Linneas skådespelerska är ju ganska lik till utseendet, men de måste ändra kläderna och stylingen! Sedan tycker jag att Anna-Karin inte passar alls! Hon ska vara tjockare! Just nu ser hon bara konstig ut. Sedan kan jag hålla med andra om att Ida ska vara blond, men det är inte det viktigaste enligt mig.

  Tror det kan bli riktigt bra ändå! :)

  SvaraRadera
 9. Inget om inlägget, men hittade en blogg som tar upp det där med samma bild på omslag... Och jag tänkte på dig ;) (även om du kanske redan har koll på denna blogg, eller bild...)

  http://causticcovercritic.blogspot.se/2014/02/he-just-wants-to-smoke-in-peace-and.html

  SvaraRadera
 10. Jag är inte alls nöjd med Linnea - jag tänkte mig henne mer som cybergoth med söta klänningar och rosa och sådana grejer. Nu tycker jag mer att hon ser ut som, som någon nämnde tidigare i kommentarerna, en yngre Lisbet Salander. Ingen av de andra stämde riktigt in heller, förutom Minoo då.

  Men men, det är sällan som karaktärerna i bokfilmatiseringar motsvarar bilden av personerna från böckerna som man har i huvudet.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...