måndag 7 januari 2013

Vilken av dessa serier ska jag börja med?

Har tentavecka nu så kommer vara lite snålt med inlägg denna vecka men något liten inlägg vill jag hinna med så tänkte ställa en liten fråga till er =)

Vilken av dessa serier tycker ni att jag ska börja läsa?

Har nämligen massor av serier jag vill börja på men som nyårslöfte ska jag ju sats mest på serier jag redan följer men några nya kan man ju inte hålla sig ifrån... Så tänkte kolla vilka ni tycker jag ska prioritera och varför ^^.

Tänkte mig helst en serie som redan är avslutad. jag inte behöver vänta ett år eller mer på nästa bok och så jag vet att omslagen inte kommer ändras mitt i serien.

Paranormalcy kanske? 3 böcker

Immortal Beloved kanske? 3 böcker

Darkes Powers kanske? 3 böcker

Caster Chronicles kanske? 4 böcker
Tror den är avslutad iallafall?

Escape From Furnace? 5 böcker

Unearthly? 3 böcker

Eller Across the Universe? 3 böcker

Serier som inte är avslutade men som jag ändå är sugen på också:

Ge Poison Study en chans?

Eller kanske serien?

Och sen även:
- Gallagher Girls, 
- Heist Society
- Mara Dyer
etc etc :P

14 kommentarer :

 1. Oj tufft val då det såg ut att vara en hel del bra grejer där. Har inte läst någon av dem faktiskt så av egen erfarenhet kan jag inte tipsa om något men jag har Paranormalcy ståendes i bokyllan som ska börjas läsas någon gång. Men om jag ska säga någon så tyckte jag att Immortal Beloved såg riktigt intressanta ut och har alldeles för vackra omslag! :P

  SvaraRadera
 2. Nu ska jag berätta för dig hur du ska göra!

  Jag har nyss läst ut Paranormalcy serien och dem kan du faktiskt skippa. Desamma med Immortal Beloved. Läste en bok i den serien och det var inget imponerade det heller. Darkest Powers är sjukt bra (även om det var ett tag sen jag läste dem), men smaken är ju som baken, delad :)

  Unearthly är en serie jag har tänkt att avsluta nu, ska läsa andra boken och första boken var faktiskt väldigt mysig, så där får du välja själv eller vänta på tills jag har läst andra boken :)

  Across the Universe tror jag också du kan skippa, eller om du inte har läst en bok med rymden så borde du läsa den bara för att, men jag blir inte impad av den som alla andra :P

  Vad mer, vad mer... Jo, SOUL SCREAMERS OCH STUDY MÅÅÅÅSTE DU AVSLUTA!!!!! OMG två av mina favoritserier!!! Våga inte missa dem! :D

  SvaraRadera
 3. Endast baserat på omslagen så tycker jag att du ska läsa Escape from furnace och Across the universe, så det så!

  SvaraRadera
 4. Paranormalcy tycker jag är bra men inte bäst. Du kan ju testa att läsa första boken, gillar du den så lär du gillar resten av serien också.

  Immortal Beloved har jag inte läst men tycker att omslagen är grymt snygga, för min del så får du gärna läsa den och recensera den så jag vet om den är nåt att ha eller inte heh.

  Darkest Powers började bra men slutet var något av en besvikelse för mig, inte alls en färdig serie tycker jag för det var jättemånga lösa trådar.

  Av Beautiful Creatures har jag bara läst en bok av och tyckte att den var okej. Lite seg och insta-love för min smak.

  Escape från the Furnace är en riktig pärla och mycket annorlunda från typiska YA-tjejböcker. Älskar vänskapen mellan killarna och att hela serien är så hemsk. Rekommenderar den.

  Unearthly har jag också bara läst första boken av och gillade den väldigt mycket. En av de bästa paranormal romance jag läste förra året.

  Across the Universe är awesome! Både första och andra boken tillhör mina topp 20-böcker år 2012. Älskar tvisterna och den kusliga miljön/stämningen ombord på rymdskeppet.

  Study-serien har jag inte läst.

  Soul Screamers är också underbar. Femte bok var helt fantastiskt men alla böcker i den serien håller hög standard.

  Svårt att säga bara en serie men jag skulle rekommendera Across the Universe om du vill ha spänning och tvister, Escape from Furnace om du vill ha något mörkt och läsa om killar istället för tjejer, Soul Screamers om du vill ha underbara huvudkaraktärer, kärlek och humor.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker helt klart att du ska prova på Beautiful Creatures eller Unearthly! Det är två serier jag gillar mycket än så länge! Sedan kan jag även rekommendera någon av Ally Carters serier mycket starkt! Personligen så älskar jag hennes böcker!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar Paranormalcy men tyvärr tycker jag att första boken är bäst och det är lite tråkigt när en serie inte blir bättre och bättre. :/

  Jag älskar Darkest Powers, men precis som Anna har slutet många lösa trådar. Dock finns ju Darkness Rising som är en spin-off och där sista boken förhoppningsvis ger mer svar.

  Caster Chronicles är en av mina favoritserier, den är kanske lite långsam men jag älskar den. :)

  Har läst de tre första böckerna i Escape from Furnace och dem har inte gjort mig besviken. Mörka och brutala, men jättebra.

  Jag älskar Unearthly, en av de bästa paranormal romance som finns och definitivt värd att läsa.

  När det gäller Across the Universe så tycker jag att första boken är bra, men andra boken slår alla rekord och är en utav mina favoriter från 2012.

  Jag gillar Soul Screamers, intressanta och spännande..

  Ally Carters böcker är jättebra, dock tycker jag att Heist Society är bättre än Gallagher Girls.

  Mara Dyer är också en av mina favoritserier. Psykologist skrämmande där man inte vet vad som är på riktigt.

  Om jag skulle göra en lista över vilka som är bäst så är den såhär:

  Caster Chronicles
  Across the Universe
  Mara Dyer
  Unearthly
  The Darkest Powers
  Escape From Furnace
  Heist Society
  Soul Screamers
  Paranormalcy
  Gallagher Girls

  Men de serier jag tror du skulle gilla mest är Escape from Furnace och Across the Universe! ;)

  SvaraRadera
 7. Jag är själv inne lite på Immortal Beloved, Misty på the Book Rat som hade med den som bäst 2012 (kanske var nån annan booktuber, mitt minne är som det är) så då hamnade den på min önskelista :)
  Beautiful Creatures kommer ju på bio i februari, varför inte läsa först å sen se filmen? Ska jag göra, om jag hinner.

  SvaraRadera
 8. Jag var inte alls särskilt imponerad av Beautiful Creatures. Lite mycket insta-love som någon skrev här ovan.
  Paranormalcy var helt okej, men inget särskilt.
  Across the Universe tyckte jag jättemycket om när jag läste den, men han bara läst första boken så kan inte uttala mig om hela serien.

  SvaraRadera
 9. Jag läste första boken i Across the universe och blev helt förälskad i den! :D

  SvaraRadera
 10. Enda boken jag har läst här är första boken i Across the Universe serien, och den rekommenderar jag verkligen, och baserat på recensionerna jag läst så verkar det som om bok två är ännu bättre än ettan :)

  SvaraRadera
 11. Idag bjuder jag på riktiga läckra Zombie cupcakes....

  SvaraRadera
 12. Av dessa har jag läst Darkest Powers serien, första boken i Across the Universe, är på tredje boken i Soul Screamers serien, läst första i Heist Society och de två första i mara dyer. Gillar de alla väldigt mycket.
  Mara Dyer är nog dock ändå den jag skulle rekommendera mest, men det är dock ett tag till innan tredje boken kommer ut. Across the Universe kan du nog däremot satsa på ändå eftersom att tredje och sista boken kommer ut den här månaden :)
  Även Soul Screamers serien eftersom att sista och sjunde boken kommer ut i Maj (tror jag?), och det tar ju lite tid att först skaffa hem och sedan läsa de första 6 böckerna, om du nu inte ska läsa dem i sträck.

  SvaraRadera
 13. Tack för alla kommentarer!

  Bra tips, men är fortfarande galet svårt att välja, synd att ni inte alla tyckte samma sak :P

  men lutar nog åt Across the Universe iallafall, den verkade de flesta av er gilla =)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...