söndag 13 januari 2013

Shit vad mycket TV-serier som utspelar sig på ett sjukhus det finns...

Titta bara här:


 
Hur många av dessa har ni sett?

Favoriterna är helt klart Scrubs, Grey's Anatomy, Private Practice, House med mera. Skärgårdsdoktorn är också en gammal klassiker som jag älskar, men den utspelar sig ju inte främst på sjukhuset.

Sjukhusserier och crimeserier måste ju typ vara den genren som det finnas mest av? Eller kommer ni på något mer som jag glömt?

Men sen slog det mig att jag inte kommer på så många böcker som utspelar sig på sjukhus mer än bara någon scen när någon skadat sig. Kan ni komma på någon som handlar om en läkare eller sjuksköterska etc och som utspelar sig större delen på ett sjukhus?

18 kommentarer :

 1. Kommer inte på en enda bok ;)

  SvaraRadera
 2. Den enda jag kommer på är Ficktjuven av Sarah Waters som utspelar sig till stor del på ett viktorianskt mentalsjukhus... men annars, nej, inte så många böcker som utspelar sig på sjukhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läst typ 100 sidor av den, minns inget sjukhus men de kanske kommer sen?

   Radera
 3. Jag kan inte komma på någon. Gillar också Scrubs! ;D

  SvaraRadera
 4. Om jag stannar av Gayle Forman utspelat sig på ett sjukhus, eller ja, det är ju rätt mycket flashback så jag vet inte det räknas.

  SvaraRadera
 5. Glöm inte att uppdatera Bokbyte! Vill ju så gärna se vilka nya böcker du kan tänkas byta ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hann inte kolla upp idag, men gör det imorron hoppas jag =)
   Har inte så mycket nytt dock så hoppas inte för mycket :(

   Radera
 6. Samma som Anna, det var det enda jag kunde komma på... Det enda är ju att det utspelar sig på ett sjukhus, men handlingen har väl inget med det att göra egentligen x)

  SvaraRadera
 7. Som den tv-junkie jag är så har jag sett en del, haha. Fast av de du tog upp här följer/följde jag House, Grey's Anatomy och Hart of Dixie. Scrubs har jag sett det mesta av, men följde det aldrig slaviskt. Private Practice följde jag upp till kanske fjärde säsongen, men tyckte det blev ganska kasst och slutade. Likaså med A Gifted Man, vars sista avsnitt jag aldrig tittade på. Annars har jag sett en del av ER, samt några avsnitt av Nip/Tuck och The Mindy Project.

  Vanliga familjedraman (och familjehumordraman) med fokus på vardagen tycker jag det kryllar av: Brothers & Sisters, Parenthood, Raising Hope, Shameless, The Middle, Modern Family. Och advokatserier finns det sjuuuukt mycket av: Suits, Good Wife, Fairly Legal, Harry's Law, Boston Legal, Law and Order. Annars tycker jag (om vi nu ska generalisera) det finns en stor våg av "vi-är-strandade"/domedagen: Lost, Last Resort, Alcatraz, FlashForward och övernaturligt/fantasy/alien-aktigt: Vampire Diaries, True Blood, Heroes, Buffy, Ghost Whupserer, Grimm, Walking Dead, Supernatural, Game of Thrones, Roswell etc.

  Det där sista, om böcker som utspelar sig på sjukhus - det kan jag inte komma på något om. Sökte dock på Google och fick upp detta: http://www.goodreads.com/topic/show/172417-can-you-recommend-literary-fiction-with-nurse-character

  Wow, nördkommentar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart med nördkommentarer =)

   jo det är sant familjedraman och advokat etc finns det mycket av med!

   Radera
 8. Spöa döden är en bok som till största delen utspelar sig på ett sjukhus. Tyvärr är den sjukt dålig...

  Ha ha ha för ordvits!

  SvaraRadera
 9. Jag har någon gång fått böcker i Harlequin-stil som uteslutande utspelade sig på sjukhus. Vita serien kan de ha hetat, tror inte att Harlequin ger ut sådant idag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo dom kan jag tänka mig skulle kunna göra det =)

   Radera
 10. Gökboet kanske? Har inte läst den, såg filmen när jag var liten (eller kanske inte så liten, men länge sen) och minns inte särskilt mkt. Men mentalsjukhus är ju oxå sjukhus :]

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveksamt om den handlar så mycket om personalen dock.

   Radera
 11. Åh. Kommentaren försvann. Läste en ungsomsboksserie när jag var typ tolv som hette typ Akuten. Minns inte så mycket mer än att jag verkligen slukade den. Har försökt hitta den på nätet men har för lite information. Mina ex ligger förmodligen på vinden hemma hos min pappa. Men det var en sjukhusserie som handlade om läkare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha spännande, undrar vad den handlade om med tanke på att de var en ungdomsserie =) Eller följde man läkarna ändå kanske. Tänker bara på dagens YA där alla huvudroller alltid är 16-17 typ :P

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...