onsdag 30 januari 2013

3 x Minirec: Night School, Identical & I heart you, you haunt me

Night School by C.J. Daugherty

Engelska, 454 sidor, Del ett.  Utläst 15 augusti 2012

Minirecension:

Detta blev lite knasigt. Jag trodde boken skulle innehålla vampyrer och andra övernaturligheter. Men det gjorde den inte.

Älskade början när jag trodde det var en övernaturlig YA och bara mös med miljön, internatskola och ett spännande mysterium i bakgrunden. Trodde detta skulle bli full pott! Tyckte verkligen att det var stört spännande i början. Kunde bara inte lista ut hemligheten och var speciellt förvirrad då jag trodde det skulle handla nåt om vampyrer.

Men när jag sen läst 300 sidor och inte något om mysteriet har avslöjats och inga vampyrer hade kommit fram började jag bli uttråkad och fundersam. Läste då på om boken på nätet och kom fram till mitt missförstånd. Så dumt. Hade nog tyckt mycket mer om boken ifall jag inte trott att den skulle ha handlat om något annat... Då hade jag kunnat tycka att det var en spännande deckar/mysterieYA. Nu blev jag bara besviken. Ville ju ha internat + paranormal romance. Det var det jag var sugen på.

Förlorade därför intresset helt på slutet och skumläste bara för att boken skulle ta slut.. Dumt! Måste även säga att slutet var väldigt antiklimax men såg sen att det kommer en uppföljare, så svaren får man väl där, men tror tyvärr jag skippar den.
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus][CDON], Annat omslag: Inbunden:[Adlibris]

Identical by Ellen Hopkins

Engelska, 565 sidor.  Utläst 2 november 2012

Minirecension:

Min andra versbok av Ellen =). Tycket ännu bättre om denna än den första jag läst av henne, Impulse

Men var inte beredd på vad den skulle handla om mer än att den skulle handla om två tvillingsystrar. Så mörk och så hemsk historia. Men så bra!

Börjar förstå Ellens stil nu: mycket droger och väldigt trasiga familjeförhållanden. Hon är verkligen duktig på att få fram levande karaktärer. Sedan är hon väldigt duktig på att utnyttja vers-stilen. Formar orden till mönster och bilder för att förstärka känslan.

Fy fan vilken vidrig pappa de har. Urk mår illa :(. Blev så arg, åh vad jag ville att pappan bara skulle dö en plågsam död!

Sen kom slutet jag säger bara...[WTH!!!!! oj det var jag SÅ inte beredd på. Speciellt inte efter att precis läst ut en bok med liknande slut. Den gången kunde jag gissa det på slutet men här hade jag INGEN aning. Did NOT se that one comming :P. Vet inte vad jag ska säga men kul att för en gångs skull bli överraskad. Hänger dock inte helt med på hur de gick ihop. Får helt enkelt läsa om den!]

LÄS!
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus][CDON], Inbunden:[Adlibris][Bokus][CDON]

I Heart You, You Haunt Me by Lisa Schroeder

Engelska, 227 sidor.  Utläst 22 januari 2013

Minirecension:

En till bok på vers. Även denna är andra boken jag läser av författaren. Här tycker jag dock att första boken jag läste av Lisa, Far from you, var aningen bättre.

Vilken känslosam historia. Jag gråter så himla lätt åt död i tv-serier/filmer/böcker. Speciellt när det är någons kärlek som dör. Är ju bara så sorgligt att jag går sönder. Så shit va jag grät de första sidorna i den här boken. Kunde ju knappt se vad det stod för att tårarna bara rann ner. Tänk själv att förlora sin pojkvän, så hemskt!

Men sen ändras boken i och med att (hoppas jag inte spoilar någon med det är ju själva huvudhandlingen i boken) pojkvännen kommer tillbaka som spöke. Då blir det mer intressant och inte lika sorgligt. Stört mig dock på att hon hittar någon annan hon blir lite intresserad av så tidigt, men gillar att [hon iallafall gör något vettigt av det! Känns mer troligt än som i många andra böcker när de alltid bara tänker på sig själva.]

Bra bok men som sagt inte lika bra som Far from you.
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus][CDON] 

2 kommentarer :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...