lördag 12 januari 2013

Delirium av Lauren Oliver

Titel: Delirium
Författare: Lauren Oliver
Originaltitel: Delirium
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 465 sidor
Språk: Svenska
Serie: Delirium-trilogin bok 1!
Rec-ex: Ja, från  Bonnier Carlsen .

(utläst 10 december 2012)

Beskrivning från Adlibris:

Kärlek är det värsta som kan hända. 

Första delen i Lauren Olivers laddade dystopiska trilogi är en tankeväckande och spännande berättelse om de krafter som försöker kontrollera oss - och de vi inte själva kan kontrollera. 

Förr i tiden var kärlek det viktigaste i världen. Människor gjorde vad som helst för den. De kunde ljuga för kärlekens skull. Till och med döda.  Men allt är annorlunda nu. Kärlek är en sjukdom som går att bota. Regeringen ser till att alla genomgår behandlingen när de fyller arton.  Ett liv utan kärlek är ett liv utan smärta. Det är tryggt, förutsägbart och lyckligt.  Lena Haloway har alltid sett fram emot dagen då hon ska bli botad. Men med 95 dagar kvar till behandlingen händer det otänkbara?
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON]

Kommentarer:

En bok jag varit supersugen på att läsa länge. Älskade Before I Fall av samma författare och var säker på att jag fullkomligt skulle älska denna efter att ha läst första kapitlet som jag sögs in i direkt. Men tyvärr föll denna mig inte helt i smaken.

Början var riktigt bra men sen
var mitten för seg och jag slutade bry mig om karaktärerna. Tyckte inte det hände något och tog någon vecka eller två att läsa ut denna som jag trodde jag skulle läsa ut på bara en eller två dagar. Påminner mig lite om Uglies, en lite långsam bok/serie men där huvudkonceptet är väldigt intressant.
 


Trots min besvikelse ska jag nog ändå ta och läsa tvåan då denna slutade så spännande. Hoppas det är mer fart i den. Någon som läst? Vad tyckte ni?


Sammanfattning:  

Helt okey ungdomsdystopi. Bra början, spännande slut men tyvärr rätt seg i mitten. Ser dock väldigt mycket fram emot tvåan för att se vad som händer efter det spännande slutet.

Recensioner från andra bloggar: 

Nellas bokplanet, Nilmas bokhylla, Beas bokhylla, Beroende av böcker, Amelies boktips, Bokgläntan, Boktycke, Nellons bokblogg, Saras perspektiv, Bokvarg, Carolina läser, Elinas bokliv, Loobook, Liberlibri, Bokugglan.

Random tankar:

Varning för småspoilers! 

- Gillar att Lena fyller år 3 september, en dag innan min födelsedag!

- Hemskt att homosexuallitet botas med medicinen...

- Varför rangordnade hon Chris på andra plats? Att han hade kanintänder och ville sätta dit henne för att hon mobbat honom, varför vill hon va tillsammans med honom i resten av livet?

- Om Hana var skuggad så kan hon väl inte lämna någon lapp heller?

- Lite nyfiken på novellen om Hana men den finns ju bara som e-bok >.< hatar e-böcker :( 


Andra omslag/utgåvor:


1. 
Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Adlibris][Bokus] 2.  Häftad: [Bokus][CDON]
3.  Häftad: [Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON]

11 kommentarer :

 1. Jag blev också ganska besviken på den här, så jag hade problem med om jag skulle läsa tvåan eller inte. Om du gör det får du skriva om du tycker det var en bättring för serien eller inte ;)

  SvaraRadera
 2. Jag älskade denna boken men sen läste jag den också på engelska och vad jag har förstått så är den inte så bra på svenska av de recensioner jag hittat:/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade dock inga problem med språket... var bara att de inte hände så mycket i mitten..

   Radera
 3. Jag läste ut den här boken i nattas och vi har ganska exakt samma åsikter haha. I mitten av boken ville jag nästan lägga undan den, och jag hade säkert gjort det om det inte var för att den tillhör ett lästema jag håller på med just nu. Men slutet blev jättespännande, speciellt det där med hennes mamma. Då höll jag på å grina ihjäl mig..

  Som bokälskarinnan skrev här ovan så kan det ha med översättningen att göra. Jag tycker ofta att de svenska översättningarna helt förstör läsupplevelsen och jag läser bara mer och mer på engelska istället.
  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm jadu blir lite sugen på att testa läsa tvåan eller ettan på engelska och se om det är nån skillnad!

   Radera
 4. Jag håller på att läsa Before I Fall just nu och tycker om den :)

  Delirium vill jag hemskt gärna läsa.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Väldigt fin bokblogg du har! Förstår inte att jag inte har upptäckt den förrens nu :)
  Det här med temaböcker förstår jag inte riktigt. Vad går det ut på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen tack så mycket =) Hur hittade du den sen då? *nyfiken i en strut*

   Jag kör olika teman (tex Zombies, vampyrer etc), först var det tänkt per månad med de blev för stressigt så kör tills jag läst ut dem jag tänkte (ca 3-5 böcker) och sen gör jag en videorecension där jag går igenom vad jag tyckte om böckerna i temat och vilken bok jag gillade bäst etc.

   Denna "månad" är det alltså zombieböcker!

   Radera
 6. Jag tyckte också att den var seg i mitten men den tog ju fart mot slutet. Hoppas tvåan är bättre!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...