onsdag 28 oktober 2015

Serierecension: Kick-Ass

En samling recensioner på alla Kick-Ass albumen. Riktigt najs serie, Tipsar verkligen om den!
Men är galet blodig och många scener är starka även för mig som gillar sånt, så en varning för det! Snyggt tecknad är den också ;)


Kick-Ass Vol 1. by Mark Millar,
John Romita Jr. 

Engelska, 216 sidor, Kick-Ass Vol 1. Utläst i September 2013

Minirecension:

Story:

Visste hela storyn och vad den skulle handla om/vad som skulle hända eftersom jag sett filmen, men var fortfarande intressant =). Var dessutom rätt olik filmen på sina ställen så ändå spännande! och riktigt riktigt jäkla blodig alltså, visste ju det sen filmen med, men blev ändå lite förvånad.
Citat från albumet: "nobody wants to be spider man" 
... Men vaddå det vill ju alla!? eller?


Illustrationer:

Riktigt riktigt snygg och helt i färg! Dregel vad fin den var. Här lyckas de till och med rita barn som ser ut som barn, imponerad! Det har de flesta andra amerikanska serier misslyckats med som jag läst...
  

Jämförelse med filmen:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Karaktärernas utseende är annorlunda från filmen. Dave är blond och Hit-Girl's dräkt ser annorlunda ut. Gillar dräkten från filmen bättre dock ;).

- Hit-Girl är bara tio år i albumen! Shiit va liten, hon var visserligen mycket yngre i första filmen och äldre i andra för att de var en tid mellan filmerna spelades in så är ju inte så konstigt...men ändå!

- Efter att han avslöjar att han inte är gay [får han inte tjejen.. rätt annorlunda från filmen där de blir helt loveydovet ganska direkt om jag minns rätt].

- Hela bakgrundshistorien för Big Daddy har en helt annat twist i seriealbumet som inte alls är samma i filmen.

- Pillret från Kick-Ass [2 fanns med i slutet på första albumet].

- Gillar filmen och film-slutet bättre. Men denna var också riktigt najs =) ser fram emot att läsa fortsättningen!


Hit-Girl by Mark Millar,
John Romita Jr

Engelska, 120 sidor., Hit-Girl #1-5 / Kick-Ass Vol 1.5 
Utläst i Oktober 2013

Minirecension:

Shit denna var också riktigt bra. Så levande, kändes som att se en film =)! Älskar det! och så stöört blodigt och våldsamt...kändes mycket värre än i filmerna. Vill se om Kick Ass 2 nu! ^^


Kick-Ass Vol 2. by Mark Millar,
John Romita Jr. 

Engelska, 208 sidor, Kick-Ass vol 3. Utläst i Januari 2014

Minirecension:

Älskar att de är i färg och älskar tecknarstilen och historien =)

Men OMG så blodig. Denna gick lite överstyr dock, har inget emot sånt i vanliga fall, annars skulle jag knappast läsa denna, men shiiit alltså >.<. Till och med blodigare än The Waking Dead hur det nu är möjligt....

Nu fattar jag också hur de kunde göra film del två, här fanns ju massor av najs material (visste inte innan att de var seriealbum bakom filmen så blev förvånad när de skulle komma en tvåa).

Men detta var galet mer blodigare än filmen, mer död, gruppvåldtäkt och annat hemskt. Fattar att de tonade ner filmen, hade knappast blivit så rolig som den nu var med allt detta med. Tror jag mer gillade den blodiga men också humoristiska stilen som filmen hade, mer än jag gillade albumet, blev som sagt för mycket. Kommer dock lätt läsa tredje delen när den släpps.

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Vad vidrig jävla MotherFucker är =( vilket svin, så mycket värre än i filmen.

- Mådde illa av scenen med [Sofia och Sal] Fy fan! :(
Eller när MotherFucker sköt [ihjäl barnen...] så hemskt!
och våldtäckt-scenen, nä detta albumet gick för långt för min smak....

- Kick-Ass vet väl Red mist/MotherFucker/Chris Genovese's riktiga identitet (i förra albumet när de var vänner?) så varför har han i så fall inte berättat det för polisen!? Måste väl hjälp något iallafall att veta ledarens namn?

- Hit-Girl [fängslades väl inte ] i slutet på filmen va? Undrar om de då kommer en film tre...?

Kick-Ass Vol 3. by Mark Millar (Goodreads Author) (Text), John Romita Jr. 

Engelska, 232 sidor. Kick-Ass vol 3. Utläst i Juli 2015

Minirecension:

Ett mycket bra och sååå spännande slut på serien innehållandes en del lite oväntade twister ;).  Som vanligt mycket blodig! Extra spännande när man inte vet vilka karaktärer som kommer överleva eller inte!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Att han ändå inte tog de miljonerna hon lämnade utan jobbade på ett fast food ställe och tvingades bo långt borta är ändå väldigt imponerande :P Borde vara svårt att hålla sig?

- De citerar Batman year one. Måste läsa om den....

- Undrar om tecknaren sett några riktiga bröst :P alla ser ut som silikonbröst :P

- Förstår verkligen inte hur man kan lura någon snäll människa att [hjälpa en för att sedan mörda dem :(? Förstår inte hur man kan vara så vidrig ]:(

- Oväntad twist med att [Christofer som räddade Hit-Girl].
och att [han vågar.... Han har ju hela maffian som hjälper honom nu kommer han ha dem alla emot sig]!

- Stör mig på att han snackar om att ingen var före honom... Hit-Girl och Big Diddy var ju det! Dock inte lika öppet och publikt men ändå... 


2 kommentarer :

 1. Jag har inte läst del tre, tyckte inte alls om tvåan av exakt samma anledningar som du. I det fallet var filmen faktiskt bättre, även om filmen också var betydligt sämre än sin föregångare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :( ja tyvärr,
   men visste inte om att det fanns seriealbum när jag såg film två så blev ändå positivt överraskad (hade väldigt låga förväntingar) och tyckte den var rätt kul!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...