fredag 4 september 2015

Minirec x 4: The Girl with All the Gifts / Succubus Nights / Kanske är det allt du behöver veta / Landline

The Girl with All the Gifts by M.R. Carey

Engelska, 460 sidor. Utläst i Juni 2015 Adlibris, Bokus

Minirecension:

Alltså shit början på den här boken var bara såååå intressant och galet spännande. Trodde helt klart att denna skulle bli en av mina favoriter för det här året. Jättecoolt twist och unik vinkel på temat, superintressant och finurlig.  Så i början var den en klockren 10-poängare/5 stjärnor osv. Kunde inte släppa den efter jag slutade läsa och var helt uppslukad.

Tyvärr dalade det sen :(. I mitten tappade den fart. Åter igen är jag uttråkad under alla flykt-scener... Det har aldrig varit min grej att läsa om, tycker de är tjatigt och o-originellt. Plus var mycket mer intressant att läsa från Melanie's PoV än de andras. Hade mycket hellre stannat längre på Centret och utvecklat allt det mer.

Så himla synd för annars hade det varit så himla himlans bra. Aja värd att läsa bara för början iallafall.

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Fattade att de var [Zombies eller liknande] men gissade på att de kanske var [människor som typ botats och inte var barn så som de framställdes.        Så var det ju inte men hade också varit en intressant twist]? 

 - Sedan trodde jag att de var [barn till zombies?   Woohoo där hade jag rätt!]

-Var lite extra kul att jag läste [Zombie]överlevnad samtidigt, kände igen saker jag lärt mig!

- Var väldigt nyfiken på hur mycket hon fattade. Hon var ju så smart, så borde hon inte fatta att hon är [farlig / fånge eftersom hon är fastlåst jämt?  Jo hon gjorde väl det på något vis ändå. ]

- Störigt att de inte kollade runt i affären där [Gallagher dog, fanns ju mat]...Succubus Nights by Richelle Mead

Engelska, 480 sidor, Georgina Kincaid #2. Utläst i Juni 2015
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Har inte så mycket att säga mer än att det var en bra och lättläst bok, ser fram emot del 3, mysläsning! Flöt på snabbt, bra fart och bra mängd grejer som hände ^_^.

Gillar att den är mer vuxen än hennes andra böcker, med sex och annat kul :P

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Slog mig med allt snack om homofober att jag inte minns att de funnits någon homokaraktärer i hennes böcker? Tråkigt i så fall, eller kommer ni på någon? [ok ja sen var ju Dana det så yey!]

- Haha visste att [Dana ville ha henne, gissade från första början :) så typsikt att hon är gay själv som är så emot det]!Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart

Svenska, 283 sidor. Utläst i Augusti 2015 Adlibris, Bokus

Minirecension:

Annorlunda skrivet, live vers-liknande emellanåt, gillade det =). Verkar vara många ordreferenser, var därför rädd för att jag skulle störa mig på att jag inte läste originalspråk, men sen brydde jag mig som tur var inte, bara sugs in :). En riktigt mysig bok!

Fin bok, bra läsning men inget unikt/originellt, läst många liknande. Inte för att det gör så mycket var ju fortfarande en väldigt trevlig läsning ändå.

 Tack Lavendellit för rec-exet ^_^!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Undrar vad som hänt henne, förväntade mig en twist på slutet men visste inte om det skulle vara något [Kul det var det ^^].

- Stör mig på att de säger "samlag", vem i 17 årsåldern säger det?? Undrar vad de använder för ord på engelska...

- Ja gissade rätt att de [alla var döda, men trodde först att det bara Johnny pga att hans mamma grät i hans jacka].Landline by Rainbow Rowell

Engelska, 310 sidor. Utläst i Augusti 2015 Adlibris, Bokus

Minirecension:

Denna är en bok jag snodde (= fick gratis) för typ ett år sedan när jag jobbade i en bokhandel i London =).

Lättläst, men något jag lär glömma bort. Inte så speciell. Kändes lite för hoppig, hoppar i tiden utan förvaring. Visst fattar man efter några meningar men innan dess onödig förvirring. Bra men inte superbra!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Stör mig på Neal, han verkar så trist... Välj Seth istället!!

- Känns som en Keyes novell.

- Gud trodde när det stod om torktumlare och blod att hon [torktumlat hunden först :(. Vilken tur urk vad hemskt  annars. Var ju säkert meningen dock ;)]

4 kommentarer :

 1. Ang samlags-grejen i Kanske är du allt: Googlade på det och det verkar som att de säger "sexual intercourse" på engelska - vilket ju inte går att översätta bättre än till samlag på svenska. Men funderar på om det är en del av språket i den, det är ju ganska speciellt. Och jag hade lätt kunnat säga samlag eller sexual intercourse som en ironisk grej när jag var 17.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm ja kanske var ironiskt, då är det väl ok. Men svårt i text att veta ifall det var ironiskt :P

   Radera
 2. Haha, jag tänkte exakt samma om hunden i landline och blev livrädd.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...