tisdag 26 april 2011

Lilla Stjärna

Titel: Lilla stjärna
Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 446
Språk: Svenska

(utläst 21 april 2011)

Beskrivning från Adlibris:

Lilla Stjärna är berättelsen om två flickor.

Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening.

Hon är Flickan med den gyllene håret.

Vid samma tid föds en annan flicka i en mellansvensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum.

Hon är Den andra flickan.

Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet.


Kommentarer:

Ajvide är en av mina absoluta favoritförfattare, älskar hans sätt att beskriva karaktärer och välja så originella huvudkaraktärer. Stämmer bra in på hans senaste pocketbok Lilla stjärna.

Har läst och hört blandade kritik om den och måste erkänna att Människohamn inte var min störtsta favorit men den här är jag mycket nöjd med. Kan dock förstå folks negativa kommentarer, känns kanske inte lika händelsefull som hans andra böcker, men fastnade från första sidan och kunde sedan inte släppa den fören den var utläst.

Underbar, skrämmande, grotesk allt på samma gång. Läs! (men varning för känsliga läsare :P)Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...