torsdag 23 januari 2014

Varför bloggpaus?

Kort svar: Stress. Lite längre svar: För att blogga kändes som ett tvång och blev bara stressad av det. Funderade på att sluta blogga så ville ha en paus så jag blev sugen igen vilket jag blev =). Några som har skrivit ganska så precis som jag känner är Eve från Min bok och jag och Pia från Bookrelated. Så läs deras inlägg så förstår ni varför jag behövde en paus...

Har även för att minska min stress rensat upp min TBR-lista på Goodreads från runt 400-500 titlar till 171! Så nu kan jag faktiskt använda den listan när jag ska hitta något nytt kul att köpa istället för att bara bli stressad över alla böcker jag aldrig i hela min livstid ens kommer kunna hinna läsa. I fortsättningen ska jag bara lägga till böcker där som jag verkligen vill satsa på att läsa någon dag inte bara allt som låter intressant (ska iallafall försöka...). Inte alla YA böcker med fina omslag eller berättelser som jag redan läst 10 liknande innan!

När vi ändå talar om stress:

Hur gick målen för 2013? 

Ja som väntat gick inte målen speciellt bra för 2013. Vilket visserligen inte gör så mycket, gillar inte tvång i alla fall. De enda målen jag klarade var att läsa 6 st böcker på vers och att läsa 100 böcker. Sedan klarade jag sex av tolv i Boktolvan vilket var mitt egen målgräns i den utmaningen, att klara iallafall hälften =). Så även om alla andra mål toltalfailades så är jag nöjd!

Detta år kommer jag istället vara med i en annan utmaning:

Boktyckes läsutmaning och tävling 2014

Helt enkelt för att jag tyckte den lät rolig men kommer inte satsa på att ens klara 30 stycken, utan kommer bara ha den för att dokumentera vad för olika böcker jag egentligen läser och ha som inspiration för att hitta något annorlunda. Ni kan se här hur långt jag kommit.

<3 hoppas ni inte är lika stressade som mig! Läsa och blogga ska vara kul inte stressigt!

2 kommentarer :

  1. Jag har också märkt av den där stressen när det gäller läsningen och bloggandet. Jag håller med det där med att ha 300-500 böcker i tbr-listan så jag försöker att då och då gå in och rensa bland böckerna för man hittar varje gång någon bok som inte låter så intressant längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det började som bara roligt tvång men nu har det blivit för mycket!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...