fredag 24 januari 2014

Inside Out by Maria V. Snyder

Pages: 315
Language: English
Series: Insiders #1
Review copy: No
(read in October 2013) 
I'm Trella. I'm a scrub. A nobody. One of thousands who work the lower levels, keeping Inside clean for the Uppers. I've got one friend, do my job and try to avoid the Pop Cops. So what if I occasionally use the pipes to sneak around the Upper levels? The only neck at risk is my own…until I accidentally start a rebellion and become the go-to girl to lead a revolution...

My thoughts in Swedish:

Insåg tyvärr med denna bok hur otroligt trött jag är dystopier och på att alla YA böcker måste ha ett kärleksintresse med i storyn. Blev dock glatt överraskad att detta kärleksintresse inte var huvudfokus utan här var det själva spänningsbiten och mysteriebiten som var i fokus. Det var kul.  Tyvärr räddade inte det, det faktum att jag tröttnat på dystopier. Älskar iden med dem men varför måste de alla följa samma mall!? Blir ju inte ett dugg spännande då. Så tråkigt att så många gör det, enda jag kan komma på som är en dystopi men som känns lite egen är Hunger games men det är troligen för att jag läste den först i genren. Vilka dystopier har ni läst som känns originella? Ge mig tips!

Så nä jag måste ta en ordentlig paus från dystopier ett tag nu. Vilket är trist för jag äger redan en del och har massor på TBR-listan.


                       

Summary in English:

I sadly realised with this book how tired I am of dystopian books. They all follow the same pattern. Disappointed! Which dystopian novels have you read that feels more unique? Give me some tips please!

Random thoughts and questions:

For people who have already read the book.
Mark the text between the brackets to read spoilers.

- I got so confused by all the acronyms they used all the time.

- How can she let [Cog take the fall and maybe let him die? He's like her only friend, her best friend]!

- It's sooo fucking stupid to use security questions... Because then there is no point in having a secure password, you can just guess or google the answer to that question instead. Bugs the hell out of me...
- Secondly don't use easy to guess answers >.<
- Thirdly how stupid can Trella and the others be when they just keep guessing without a second thought when they know that they only have 10 guesses!?

Other editions:


 Must say that I like the cover that I own the best.. what do you think?

11 kommentarer :

 1. En dystopi som är lite originell, i alla fall när det gäller kärleksbiten, är Wool av Hugh Howey. Där får kärleken växa fram långsamt, jag är inte säker på om de ens kysser varandra i hela första boken. Dessutom är hon äldre än honom. Sen så utspelar den sig i en silo, men jag vet ju inte riktigt om du har läst någon bok på,det temat ännu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha va komiskt har precis skrivit ett inlägg om den boken och jämför den med den här och skrev att jag kommer vänta med att läsa den för att de känns så lika :P

   Inlägget kommer imorron ;)

   Radera
 2. Wah! I had higher hopes for this one :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. You will probably like it if you're not as tired of dystopians as I am..

   Radera
 3. Jag tänkte genast att Hunger Games är också den första dystopi serien jag läst och efter det har varje dystopi jag läst inte riktigt känts egen. Sedan tänkte jag rekommendera Wool, men tja egentligen är den väl liknande. Och så såg jag din kommentar ovan xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kommer definitivt läsa Wool, nån dag, men vill inte förstöra den genom att läsa den nu :P

   Radera
 4. Då vill jag tipsa om Unwind av Neal Shusterman som inte fokuserar nästan alls på kärlek, och som är en av de läskigaste böckerna jag läst. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men annars då? Följer den den klassiska dystopi-mallen?

   Radera
  2. Nej, det tycker jag faktiskt inte. Den är väldigt originell, och här vet man redan att världen är helt fucked up. Ingen tjej möter kille och lär sig att världen hon trodde var perfekt, är i själva verket inte det. Superspännande och hemsk, med tre karaktärer man bara tycker mer och mer om. :)

   Radera
 5. Hoppas dystopivågen är på nedåtgående i bokvärlden, årgh vad trött jag är på den! Så är lite glad att du nu verkar tycka som jag, fast trist för dig kanske ;) och alltid trist att bli besviken. Uhm, ja... Hepp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag med... tyvärr

   önskar jag får tillbaka glädjen för dem igen..

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...