lördag 25 januari 2014

Book Haul (51): Second hand and books from Watermark Books

När min kompis Sandra var här på besök i London så passade vi självklart på att göra det vi båda älskar: Shoppa böcker!

Först besökte vi favoriten Forbidden Planet där jag köpte denna godbit med en punds rabatt:
Fortsättningen till Touch of Frost =). Har redan läst denna och var tyvärr inte alls speciellt förtjust. Så kommer nog ge upp den serien...

Efter Forbidden planet gick vi på second hand jakt och där var det tyvärr inte lika lyckosamt för Sandra att hitta böcker men jag som egentligen bara hade tänkt köpa en bok under dagen hittade två:
Har nyligen läst ut Clockwork Angel så när Sandra hittade del tre för bara 3 pund i nyskick kändes ju det riktigt najs (hon har redan läst den). Den ska läsas så fort jag läst tvåan, Clockwork Prince, och sedan City of Lost Souls (del 5 i TMI-serien) för som jag förstått saken rätt ska man helst läsa dem i den ordningen? Nån som vet?

Dystopin Wool har jag hört massa gott om på senaste tiden så när jag hittade den för 3.5 pund i riktigt fint skick den med slog jag till. Men eftersom storyn är rätt lik Inside Out by Maria V. Snyder som jag nyligen läst och för att jag är gruvligt trött på dystopier så väntar jag med den tills jag kommer tillbaka hem till Sverige efter sommaren. 

Sedan kommer vi till "attans jag har läst ut boken jag tog med till jobbet så nu måste jag köpa en ny att läsa på vägen hem"-böcker ^^. Har blivit en hel del sådana på senaste tiden. Är inte helt lätt att hålla sig när man jobbar i en bokaffär....
Har köpt två grafiska noveller. Saga som Elen tipsat om och som jag läser just nu. Den är riktigt trevlig och annorlunda så tack för tipset!

Sedan Batman Hush som vi fick in och jag började bläddra i och sedan inte kunde sluta sukta efter. Den är utläst och gillades så recension på den kommer ifall ni är intresserade?

Sist men inte minst har vi två till böcker från Watermark Books där jag då jobbar:
Först ut har vi Flip vars coola omslag lockade mig direkt. Då fram och baksidan är likadana fast spegelvända och där han blundar på ena sidan och kollar på andra. Den är också redan utläst (då jag varit lite långsam med dessa inlägg...) och gillades starkt! Handlar om en pojke som vaknar upp i en annan killes kropp, likt Jag, En som jag också gillade!

The Rosie Project är däremot ingen bok jag köpt från jobbet utan en bok jag fick av min supersnälla chef. Har velat läsa den sedan min kollega läste den på jobbet och stod och skrattade och sa hur roliga den var =). Den läste jag precis ut och den rekommenderas varmt! Historien kan liknas med Curious incident of the dog in the nighttime fast med en vuxen huvudkaraktär och där målet inte är att hitta en mörare utan en fru!

Så många bra böcker denna gång!


Which of these would you have read first?

11 kommentarer :

 1. Tråkigt att du inte gillar Mythos Academy, det är ju en av mina favoriter. Men smaken är ju delad. :) Wool är väldigt bra, och Clockwork Princess fantastisk. Om jag vore du så skulle jag läsa den efter City of Lost Souls..då får man ut det mesta av serierna. Hoppas du gillar dina nya böcker. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag blev jätteledsen att jag inte gillade tvåan, tyckte ju om ettan...

   Åh då ska jag beställa Clockwork prince snart och City of Lost Souls =)

   Radera
 2. Jag har också hört att man helst ska läsa dem i "rätt ordning" så det kommer jag också att göra. Jag har ett precis likadant påslakan :D

  SvaraRadera
 3. Ska också försöka läsa de i rätt ordning. Clockwork Prince är näst på tur.

  SvaraRadera
 4. Trevligt att du trivdes med Saga :) Men nu blev jag jätteförvirrad, vilken ordning ska man läsa TMI-böckerna? :0

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utgivningsdatum tydligen. Först TMI #1-3 Sen TID #1 sen TMI #4 Sen TID #2 sen TID #5 osv

   Radera
  2. Jaha, ok. Bara för att knöla till det, hoppas nästan att jag inte ska gilla de tre första nu då ~~ Tack för ett förståeligt svar!

   Radera
 5. Oooh Batman Hush! Fantastic! Enjoy :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...