måndag 9 september 2013

The Waking by Raven Gregory

Titel: The Waking
Författare: Raven Gregory
Förlag: Zenescope
Antal sidor: 139 sidor
Språk: Engelska
Serie: Ja, del ett
Rec-ex: Nej

(utläst 17 juli 2013)

Beskrivning från Goodreads:

In the big city, police detectives investigating routine murders discover that the victims of these crimes are coming back from the dead in search of those responsible for ending their lives. Now the detectives are in a race against time to find the source of the recent "wakings" before the victims deal out their own brand of bloody justice. Meanwhile, a father with an incredible ability must choose between avenging his daughter's death - or losing her forever!
Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON]

Kommentarer:

Har mycket delade meningar om detta album.. de var snyggt och gillade storyn. Skulle jag inte analyserat mer än så hade jag gillat det starkt.

Men gör jag det kommer vi in på allt sexistiskt skit och då drar det ner albumet rejält. Så trött på alla tråkiga stereotyper, könstänk och könsroller från 50-talet. Bara tänk om nån gång, var lite originella NÅN GÅNG snälla rara söta!?

Började med ett kvinnoförnedrande citat som jag störde mig som attan på. Visade sig sen att just den karaktären var ett litet manssvin så passar ju in men ändå. Sååå gjort redan! Sen är det så klassiskt amerikanskt ritat, hur de ritar kvinnor. Alla är modellsnygga och har megastora bröst. Är bara killar som har varierande utseende...Och vad är det med fruns klädsel, vem går runt så?!

Sedan var kvinnoporträttet av den kvinnliga krimisarien så otroligt töntigt o-originellt. Märks att det är killar utan någon "nära" relation med någon tjej, de har antagligen aldrig haft några kvinnliga vänner bara flickvänner utan att känna dem på riktigt om ni förstår vad jag menar. Sen svimmar tjejerna och har sig...

Synd på en serie som annars verkar så bra! Men jääkligt snygg framsida har den iallafall :P Får se om jag läser fortsättningen...

Sammanfattning:  

Hade varit riktigt bra om det inte var för sexismen..

Random tankar:

(markera inrutad text för att se spoilers)


- Kör CSI-liknande in-zoomningar på en pytteliten del av en övervaknings bild och ser en skarp bild... Suck vilka tror seriöst att det funkar så!? Övervakningsbilder har tokkass upplösning i många fall.

- Och kysser tönten på kinden som tack... Alltså ännu mer suck!

- Finns det verkligen så [många mördare? Och om djur räknas, räknas då småkryp? Då skull det ju balla ur? Alla har ju dödat tusentals småkryp bar av att gå ute i skogen. Eller är det bara dem med en själ och räknas bara vissa djur då]? Men intressant egen twist på zombies och orsaken till dem!

Recensioner från andra bloggar: 

Swedish Zombie

Nån mer som läst?

4 kommentarer :

 1. Intressant, viktiga saker du tar upp kring sexism i böckerna! Man måste ju börja någonstans och säga ifrån, annars slutar det ju aldrig. Så otroligt förnedrande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Såå galet trött på sånt shit!

   Radera
 2. Till exempel den ena kommissariens pilska fru kan ju inte vara annat än en pubertal pojkfantasi. Vi tycks vara rörande överens den här gången. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Superpinsamt!

   Ja verkligen =) Nån gång skulle det ju hända det med!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...