måndag 23 september 2013

Beautiful Creatures: The Manga

Titel: Beautiful Creatures: The Manga 
Författare: Margaret Stohl, Kami Garcia, Cassandra Jean 
Förlag: Yen Press
Antal sidor: 248 sidor
Språk: Engelska
Serie: Ja del ett!
Rec-ex: Nej.

(utläst 6 augusti 2013)

Beskrivning från Goodreads:

In crisp black and white manga pictures, Ethan Wate narrates his dreams, haunted an unreachable raven-haired beauty. When she moves into the small Southern town Blackwood mansion of her protective Uncle Macon, Ethan is inexplicably drawn to her. As her 16th birthday nears, Lena must choose - or will the family curse choose for her?

There were no surprises in Gatlin County .. the middle of nowhere. I couldn't have been more wrong. There was a curse. There was a girl. And in the end, there was a grave.
Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON]

Kommentarer:

Första sidorna var i färg, men tyvärr blev det sen i svartvitt. Tråkigt hade velat ha hela i färg. Är inte helt ett fan av tecknarstilen, tycker det var för skissigt och slarvigt. Ville ha finare och mer detaljer och finare tecknat hår. Gillar inte alls hur Lena var ritad.

Men följer boken mycket bättre än filmen. Så det var ett stort plus. Blir jättesugen att se om filmen för att jämföra nu när jag sett hur den kunde ha filmatiserats. Gjorde det sen och ja förstår er alla nu som tyckte filmen var dålig...

Så jag gillade den trots att inte tecknarstilen var min favorit. Gillade att det var som att snabbläsa/snabbspola boken. Perfekt för er som inte orkar läsa hela tegelstenen. Men lite för hetsig som det ju lätt blir när det är ihopkrympt, så insta-love biten blir ännu tydligare och ännu snabbare. Annars inga större klagomål.

Överlag är jag alltså mycket nöjd, läser gärna fortsättningarna när jag läst böckerna först. Men vet inte om de andra kommer tecknas, någon som vet!?

Sammanfattning:  

Riktigt bra seriealbumatisering av boken, men var inte ett fan av tecknarstilen.

Jämförelse med boken och filmen:

(Spoilers för er som inte läst boken!!)

  • Mangan har med tankeläsar-grejen och hunden Boo till skillnad från filmen.
  • Eftersom jag sett filmen först tyckte jag att Ridley såg helt fel ut, men hon följde i mangan bokens beskrivning med blont hår och rosa slingor så det var ju egentligen rätt.
  • Mangan berättar vad alla har för gåvor. De gillade jag.
  • Marian och Amma två personer så som i boken.
  • Vinterbalen var med!
  • Mangan hade också med att Malcolm är en incubus.
  • Scenen med pappan utspelade sig på balkongen med Ridley så som i boken.
Så ja känns som de fått med typ allt från boken, bra gjort! Någon som hittat något viktigt de missat?


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...