måndag 30 september 2013

Scarlet av Marissa Meyer

Titel: Scarlet
Författare: Marissa Meyer 
Originaltitel: Scarlet
Antal sidor: 375 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del 2Månkrönikan!
Rec-ex: Ja, från Mix förlag.

(utläst 6 augusti 2013)

Beskrivning från Adlibris:

I den andra delen av Månkrönikan möter vi åter Cinder där vi lämnade henne i första delen: i fängelset. Hennes enda mål är att rymma - men hon vet att hon kommer att bli högvilt om hon lyckas. På andra sidan jorden söker Scarlet Benoits efter sin försvunna farmor. Det visar sig att farmor har många hemligheter, och att hon länge svävat i livsfara. Så möter Scarlet Wolf, en streetsmart slagskämpe. Han tycks sitta på viktiga upplysningar om farmor, men vågar Scarlet verkligen lita på honom? När Scarlet och Wolf lär känna Cinder, som är på flykt, slår de tre sig samman och gör allt för att hålla sig gömda för den onda måndrottningen. I Cinder fick vi möta Askungen som en superkompetent mekanikercyborg i ett framtida Nya Beijing. Cinder dyker upp även i denna bok, men här är det istället Rödluvan - en tuff fransk tjej med pistolen innanför bältet - som är huvudkaraktär. Och ja, det finns även en stor, stygg varg ...
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON]E-bok: [Adlibris][Bokus][CDON] 

Kommentarer:

Åh vad jag hade längtat efter den här boken, älskade första boken Cinder så ville verkligen läsa fortsättningen direkt. Älskar också hur korta kapitel boken har så att det flyter på så mycket bättre.
Men var tyvärr inte lika bra som ettan. Hela oväntade känslan och första intrycket av en rätt annorlunda bok som jag fick av första boken var här borta. Inte för att den var dålig, de var den inte. Bara inte lika bra. Det som första boken hade som charm var nu inte lika spännande längre.

Men blev bättre när man fick läsa från Cinders synvinkel igen, gillade hennes kapitel bäst. Hon är ändå mer intressant och annorlunda än vad Scarlet är. Scarlets kapitel kändes lite för vanliga och o-originella på nåt vis. Fanns det förresten olika PoVs i första boken? Jag minns inte om det var så.
Följde man inte bara Cinder där?

Suck på triangeldramat förresten, så uttjatat! Kom på något nytt något gång istället!? Det är inte bara sånt som gör romantiska relationer svåra, finns tusentals andra anledningar man kan köra på för att få lite spänning och drama. 

Så som i första boken var även här twisterna inte speciellt förvånande men bra och spännande bok ändå konstigt nog.

Btw så börjar jag komma in i det här med att läsa e-böcker nu, själva läsningen går riktigt bra det ända kruxet är ju som nämnt att man då inte har fysiska boken i bokhyllan. De är ju urtrist! Vill ju ha fina Scarlet brevid Cinder :( buhu! Sen hände en komisk grej när jag läste som fick mig att inse att eböcker är mer verklighetstrogna än vad jag trodde de skulle vara. För när jag hade läst klart mitt i ett kapitel en gång stannade jag upp och började leta efter ett fysiskt bokmärke... haha som om de skulle behövas... 


Sammanfattning:  

Inte lika bra som ettan men fortfarande en riktigt läsvärd bok med härliga och ganska ovanliga karaktärer.

Random tankar:

(markera inrutad text för att se spoilers)

- "Undrar om Wolf [är en elak varg, känns ju inte så. Tror det bara är för att köra mer på retelling stuket". Så skrev jag när jag var i början av boken och ja jag hade ju både rätt och fel ^^].

Innan det stod hur Thorne såg ut trodde jag han var en skäggig gubbe =p.

Om Cinder nu kan manipulera folk kunde hon inte direkt bara manipulera att hon inte ska vara fängslad alls längre då? Eller är drottningens manipulation starkare kanske?

Tycker fortfarande att folks hat mot cyborgs är konstigt.  Speciellt hur mycket de måste kosta i både tid och pengar att utveckla. Tänk allt coolt de kan göra, jag skulle bara tycka de var urgrymma och lite läskiga.

Åh [Iko kom tillbaka ^_^ såå lycklig över det! Älskar henne]!

- Gissade att [det var någon som spelade hennes farmor! Woho hade rätt! Var ju så som i original Rödluvan på så sätt men med lunar twisten, inte helt oväntat men kul att de har ganska mycket som följer original historien].

- Hur kan de bara vara fem år sedan Cinder bodde [i Frankrike? Hade hon bara bott fem år hos familjen? Stod det i förra boken? Känns väldigt lite för att hinna bli en av stans främsta mekaniker... Speciellt då hon kom dit när hon bara var elva]..... 

- Alltså shit [åtta år i en tank!!  Skrev först "Då borde man ju vara helt efterbliven när man vaknar?" men sen fick man ju redan på att det var falsk inlärning, väldigt intressant och jävligt creepy]!

Omslag/utgåvor:

 
1.  Samma omslag som svenska, originalet på eng. Häftad/Pocket: [Adlibris][Bokus], Indbunden: [Adlibris][Bokus][CDON][CDON]
2. Spanska omslaget. Såå fint! Älskar det =) [CDON]

Gillar omslagen, passar så fint ihop och är så stilrena och annorlunda från andra YA. Synd att jag som sagt fick rec-exet som E-bok för nu kan jag inte ha dem ihop i bokhyllan. Får typ köpa dem i framtiden när de släpps som engelsk paperback eller något!

De spanska hade jag inte heller bangat på, skulle kunna ha dem som affischer!

Recensioner från andra bloggar: 


2 kommentarer :

  1. Jag har precis läst ut Cinder som jag älskade!! Hoppades på att Scarlet skulle vara lika bra men jag får nog sänka förväntningarna lite så att jag inte blir besviken ;) Jag vill också ha båda i bokhyllan! De är ju så otroligt snygga att se på!

    SvaraRadera
  2. Jag gillade Cinder och kommer helt klart att läsa den här, skulle gärna ha alla i hyllan eftersom jag tycker att de är så snygga (det är helt klart nackdelen med e-böcker).

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...