måndag 25 februari 2013

3 x Minirec: Deckare!

OJ vad jag är fast i deckarträsket nu. Keplers böcker är ju helt fantastiska!

Paganinikontraktet av Lars Kepler

Svenska, 561 sidor, Del 2 om Joona Linna.  Utläst 22 december 2012

Minirecension:

Ännu en klockrent bra deckare från paret Kepler, började grymt spännande och det är det jag älskar mest med deras böcker. Spännande direkt, de har ingen seg startsträcka ^^.

En bra sidslukare, men ändå något långsammare än förra kanske. Men trots det slukar jag upp den snabbt snabbt och kan inte sluta läsa.

Random tankar: (markera för att läsa spoilers)
- Hur kan de ha sån otur och träffa så många [hemska människor :( känns inte så trovärdigt. Jag menar, TVÅ efter varandra, hur stor är chansen!? Hur många svin finns det som inte hjälper någon som tydligt har varit med om något hemskt]?
- Jag hade varit argare på [Björn ändå, det är ju ändå hans fel att Violia är död..].
På Svenska: Pocket:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus][CDON], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON],  E-bok:[Adlibris][Bokus],  Ljudbok-CD:[Adlibris][Bokus][CDON], Ljudbok-MP3:[Adlibris][Bokus][CDON]

Eldvittnet av Lars Kepler

Svenska, 561 sidor, Del 3 om Joona Linna. Utläst 12 januari 2013

Minirecension:

Skulle bara läsa lite lagom länge på tåget. Men POFF så var 150 sidor borta, så spännande är Keplers böcker. Så spännande, så bra! Är kär i Keplers duon nu alltså! Älskar dessa böcker!

Och gu så creepy och spännande slut, varför finns inte fyran som pocket än!? Vill ha NU ju!!! Joonas historia är väldigt intressant, så sorligt att jag går sönder!

Random tankar: (markera för att läsa spoilers)
- Gunnarsson är ju helt värdelös, en riktig gubbjävel! Lat och dryg mansgris! Suck på alla sånna! Inte ok att gå på en sörjande man på de sättet! [Även om han visade sig vara ett svin han med ;p]
- Gissade ut mördaren rätt tidigt, men trodde att [han haft affär med Vicky].
- Är det verkligen smart att säga "Du törs inte" när någon siktar en pistol mot en...?
- Hur kan så många vara så oproffisionella? Skrika på Vicky när de märker att hon då bara sluter sig, borde ju gå bättre om de talar lugnt och sansat.
- Tycker de är så fult när de skriver "suicidal" istället för självmordsbenägen.
- Hur vågar Bella och [de andra som jobbar åt Elin jobba åt en mordmisstänkt]?
- Gillar inte Elin och Daniels "relation", han har ju precis förlorat sin fru [.. förstår ju efteråt men oj vad jag större mig på det].
- Fattade inte heller [Daniels plan riktigt, hur skulle han tala sig ur att Elin är död av en yxa men Vicky hänger sig själv utan blod på sig]?
- och varför var de SJÄLVA!? Var inte grejen att [de alltid skulle ha vårdpersonal runt sig]?
- Tycker eld-scenen var väldigt cool, men känns för otrolig och mer passande som film, än som något som ska vara någorlunda verkligt.
På Svenska: Pocket:[Adlibris][Bokus][CDON], Inbunden:[Adlibris][Bokus][CDON]Ljudbok-Mp3:[Adlibris][Bokus][CDON]Ljudbok-CD:[Adlibris][Bokus][CDON]E-bok:[Adlibris][Bokus][CDON]

Hungerelden av Jerker Eriksson, Håkan Axlander Sundquist

Svenska, 409 sidor, Victoria Bergmans svaghet del 2. 
Utläst 9 februari 2013

Minirecension:

Sen har vi ännu en bra och spännande deckaare, inte lika bra som Keplers böcker dock. Inte heller lika bra som första boken, denna är aningen segare men väldigt bra ändå.

Slutet är riktigt spännande. Att de kunde få till en twist till trodde jag inte. Blev lika förvånad som i Kråkflickan. Ska bli riktigt kul att få lästa sista delen, och snart hoppas jag!

Random tankar: (markera för att läsa spoilers)
- När de förklarar bilden som Linnea ska ha ritat när hon var fem år så känns den för detaljerad. Kan verkligen en femåring rita så?
- Hur vågar han (hennes pappa) skicka Veronica på terapi. Är han inte rädd för att avslöjas?
- Varför tror aldrig Janne att Viktoria är skyldig? Hon verkar bara vilja ha fatt på henne för att intervjua henne och ta reda på vem som gjort brottet. Hade jag läst hennes bakgrundshistoria hade man ju fattat att hon är väldigt trasig.
- Läskigt att ha [flera personligheter och inte minnas vad de andra gjort].
- Hänger inte helt med på slutet och twisten, det är väl fortfarande [Viktoria/Sofia som har mördat invandrarpojkarna ändå eller]?
På Svenska: Pocket:[Adlibris][Bokus][CDON], Inbunden:[Adlibris][Bokus][CDON]Ljudbok-CD:[Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON][CDON], MP3-bok:[Adlibris][Bokus][CDON]E-bok:[Adlibris][Bokus][CDON]

6 kommentarer :

 1. Välkommen i deckar träsket :) Kepler böckerna ÄLSKAR jag :) Hungerelden har inte vågat mig på ännu eftersom jag inte var storm förtjust i kråkflickan!

  SvaraRadera
 2. måste ta mig an de första två Kepler-böckerna som jag har i bokhyllan. Är jättesugen på att läsa dem!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar Kepler och håller faktiskt på och läser Eldvittnet nu, och den är super bra! :)

  SvaraRadera
 4. Ang. Eriksson & ALexander Sundquist så är det briljanta att de både ger svar, men ändå lyckas förvirra en emellanåt och lämnar en med frågor... (; (:

  SvaraRadera
 5. Du kommer att få alla svar i tredje boken. OMG säger jag bara. I första trodde jag att jag fattade allt. I andra trodde jag ATT JAG FATTADE ALLT. I tredje boken fick jag svaren och bara: OMGGGGG! Hahaha.

  SvaraRadera
 6. SV: Jag har aldrig provat med köpstopp förut så det återstår att se om det fungerar för mig eller inte :P Faktum är att jag köpte tre böcker idag på bokrean, men enligt mina fiffiga regler så räknas det inte, the köpstopp is still on! Men vi får se hur det går...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...