söndag 23 december 2012

Läser förlagen ens bokbloggarna!?

Nu har det hänt igen....såg först på I Heart Books att Immortal Rules - serien kommer byta omslag! Såklart efter att första boken släpps. För tydligen är det bästa bokförlagen vet att bajsa på oss samlare rakt i ansiktet.
-->
(de nya är riktigt snygga men de har inte med saken att göra, ett alternativomslag är alltid kul men sluta inte med de gamla som alla andra redan köpt.....)

MEN VÄRST AV ALLT ...... denna förjävliga trend verkar tydligen ha kommit till SVERIGE nu med! Såg det precis hos Bookshelf!

Kolla här:
-->

Vad i helvete Bonnier Carlsen! Lyssnar ni på oss som faktiskt älskar era böcker och samlar på dem? Lyssnar ni på när vi i inlägg efter inlägg säger hur viktigt vi tycker det är med en snygg bokhylla? Nä tydligen skiter ni i oss fullständigt. Som tur var har jag inte läst Rubinröd och nu kommer jag fan inte göra det..*så galet arg*
  
Hade jag mer ork skulle jag skicka ett argt mail till dem och fråga vad fan de håller på med, men det är julafton imorron så det orkar jag inte lägga tid på och känns tråkigt att gnälla i juletider :( Får räcka med detta ilskna inlägg istället. Men om det verkligen är så att de byter omslag tycker jag att ni som bryr er och har fösta boken ska klaga innan de trycker tvåan, kanske har vi en chans att stoppa detta galenskap?

Varför behöll de inte detta snygga originalomslag??? Det nya är ju skittråkigt i jämförelse...


VARFÖR!?

32 kommentarer :

 1. Men wtf, riktigt tråkigt! Speciellt när originalomslagen är så mycket snyggare :(

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen inte att det är så! Det kanske bara är ett omslagalternativ, för jag kollade på Adlibris och då är det fortfarande omslaget med silutter. Hoppas att förlagen tar sitt förnuft till fånga snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag med men tyvärr var det detta omslaget som var på förlagets hemsida...

   Radera
 3. Kan bara hålla med! Det verkar som det bästa alternativet är att vänta med att köpa en serie när hela serien är utgiven för att få hela serien komplett i det format man börjat samla på.

  SvaraRadera
 4. Har nu precis skickat ett klagomejl till Bonnier Carlsen. Hoppas de tar åt sig! :/

  SvaraRadera
 5. Tråkigt när de byter omslag i en serie, likadant när de byter bindningstyp mitt i allt.. ser ju helknas ut i bokhyllan när t.ex. de tre första böckerna i en serie är hardback o resten paperback.

  SvaraRadera
 6. Nu har även jag skrivit ett litet inlägg :)

  SvaraRadera
 7. Vad tråkigt. Vi har Rubinröd och det är en toppenbok! Men det hade ju varit betydligt roligare att ha de följande med omslagen i samma stil...

  SvaraRadera
 8. Riktigt trist med omslags byte :/

  SvaraRadera
 9. Fy farao vad tråkigt! Det var visserligen inget större fel på det nya omslaget, men har man börjat med en stil ska man givetvis fortsätta med det hela serien igenom!

  SvaraRadera
 10. Jag är en sådan som inte bryr sig men det är klart det fortfarande är lite tråkigt :(

  SvaraRadera
 11. Det nya "Immortal Rules" ser ut som omslaget för "The Twelve" av Justin Cronin. Seriöst, det är nästan identiskt.

  http://www.goodreads.com/book/show/13078298-the-twelve

  SvaraRadera
 12. Nej men skämtar du med mig! Jag tror jag ska börja köpa böcker när HELA serier har kommit ut, så jag vet vad jag köper... Aaaaaahhhhh! Varför?!

  SvaraRadera
 13. Jag känner att jag nog också får skriva ett mejl till Bonnier Carlsen nu, det är inte alls roligt när de byter omslag...

  SvaraRadera
 14. Arghh! Varför ska förlagen byta omslag? Kan de inte låta en serie ha ungefär samma omslag?! Om det inte är samma storlek eller rätt omslag, tänker jag nog inte köpa den :(

  SvaraRadera
 15. De är känslolösa robotor vars uppgift är att krossa oskyldiga boknördars hjärtan och på det sättet ta över planeten eftersom typ alla smarta människor läser

  SvaraRadera
 16. Åhh, det första omslaget som var så fint (och så har jag Rubinröd själv också, *host host*).

  Tänk om Bonnier Carlsen! Ni är helt ute och cyklar.

  SvaraRadera
 17. Förstår inte heller deras resonemang med att byta layouten mitt i en serie, så jävla befängt. Inte ens samma format. Vad fan tänker de med?

  SvaraRadera
 18. De nya Blood of Eden gillar jag bättre men Safirblå var inte alls fin :( Dessutom är det sjukt irriterande, jaa..

  SvaraRadera
 19. Jag gråter! Jag har ju den första boken :(

  SvaraRadera
 20. NOOO! Jag som planerat att köpa Tidslös kärlek del 1 & 2 i SAMMA omslagsstil! Fy vad dåligt av er bonnier ;C

  SvaraRadera
 21. VARFÖR SKA DOM BYTA OMSLAG PÅ SAFIRBLÅ!?????? Den var ju jättesnygg som den var från början! Hur tänker dom???? :(

  SvaraRadera
 22. Nu har jag i alla fall mejlat och klagat. Hoppas de lyssnar!

  SvaraRadera
 23. Borde ta och maila jag med. Är så trött på att de gör så här!

  SvaraRadera
 24. Nu har jag fått svar på mejlet! Så här skrev hon:

  Hej Maja
  Visst är det fina omslag! Men vi har fått höra från många bokhandlare att de vänder sig till en yngre publik än vad innehållet gör. Dvs många i rätt åldersgrupp (ca 14 år) inte vill läsa den för de tror Rubinröd är för 10åringa pga omslaget. Sen är det ju så att de som väl läser den ändå ofta älskar boken bara de börjat läsa.
  Dessutom är det ju inte så många 14åringar som köper böcker själva utan deras föräldrar som handlar åt dem och de är ännu mer oroliga att de ska köpa en bok som inte passar.
  Så därför tror vi att fler kan upptäcka denna juvel till bok med nytt omslag.

  Nyfiken – hur hörde du att vi skulle byta omslag?

  /Karin

  Ska svara på det snart. Är det någon som vill att jag ska skriva något särskilt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha va intressant, ja det var ju skönt att veta iallafall.

   Kan vi inte kolla ifall de kan tryckas i olika upplagor med olika omslag? Men de blir antagligen för kostsamt :( tråkigt!

   Skriver nog ett inlägg och postar detta svar så fler får reda på det!

   Bra gjort att skiva mail till dem, tack!

   Radera
 25. Alltså när man kollar adlibris nu så är det ju orginalomslaget som visas. Frågan är vad man får =P
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163869624&r=1

  SvaraRadera
 26. Jag har inga problem med att de byter utseende på omslagen till tidlös kärlek, för jag gillade aldrig riktigt det gamla. Kändes aningen missvisande med ett grälande par, och vad vargarna gör där har jag ingen aning om! Dessutom så tycker jag att paret i gammaldags kläder, det rosarosa omslaget och själva titeln får den att verka som en smetig kärlekshistoria från 1800-talet. Jag hade nog aldrig plockat upp den i bokhandeln om inte min kompis hade tipsat mig om den, så jag förstår nästan att de byter. Tycker att den nya ser mer stilren ut, fast jag håller med om att den är lite trist. Men jag tycker att det är kul när man har lite olika omslag från samma serie i bokhyllan! Det ger lite mer omväxling! ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...