torsdag 27 december 2012

3 x Minirec: Den Andre Will Grayson, Extras & Snövit

Den Andre Will Grayson av John Green, David Levithan

Svenska, 315 sidor.  Utläst 22 november 2012

Minirecension:

Ännu en söt HBTQ bok av Levithan men denna gång skriver han tillsammans med John Green vilket är kul då jag inte läst något av Green förut.

Riktigt söt som sagt och jag bara älskar att läsa dessa typer av böcker, ska helt klart läsa mer böcker av dem båda!
På Svenska: Pocket:[Adlibris][Bokus], Kartonnage:[Adlibris][Bokus]
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Bokus], CD-bok: [Adlibris], E-bok: [Bokus]     Btw var det här ett väldigt sött omslag.

Extras by Scott Westerfeld,

Engelska, 399 sidor, Fristående del 4 i Uglies-serien. 
Utläst 27 november 2012

Minirecension:

Sista delen i Uglies-serien. En någorlunda fristående bok som följer en ny karaktär. Dock kommer några av de gamla tillbaka och man får veta hur den tredje boken slutade, så skulle inte läsa denna innan dem.

Hade som vanligt svårt i början med att komma in i boken då de använder så många egna ord och uttryck. Tog ett tag innan jag mindes och fattade dem alla. Men när man sen gör det så älskar jag att de har sina egna påhittade ord, de är charmigt ^^.

Boken var helt okey, glad att jag har läst den och att jag äntligen läst ut hela serien men inget jag kommer minnas så länge. Men är inte många serier jag läser ut, är duktigare på att börja på nya än läsa ut gamla så det var trevligt.

På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus], Andra omslag: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus], E-bok:[Bokus]

Snövit av Jacob Grimm, Wilhelm Grimm

Svenska, 48 sidor.  Utläst 24 december 2012

Minirecension:

Detta superfina album har jag suktat efter sedan bokmässan och fick den nu i julklapp av min söta mamma =).

Boken innehåller underbart vackra bilder som alla är sin egen tolkning av historien och texten (de stämmer inte alltid övers med det som står men de är väldigt vackra att titta på) . Boken är klassad som en bilderbok där fokuset ligger på de snygga bilderna mer än själva historien som tyvärr är lite för nedkortad för min smak, man får inte grepp om historien innan den är slut. Men sen är den nog menad som en barnbok skulle jag tro, dock undrar jag om inte bilderna och historien är lite för kusliga för dem...

Stör mig på att snövit är så naiv och blåst och går på häxan/drottningens lurendrejerier hela tiden trots att dvärgarna alltid varnar henne. Sedan är jag nyfiken på om denna följer originalversionen eller om den är ändrad och gjord för barn (i för sig är denna väldigt mörk). Någon som vet? Uppdatering (enligt Wikipedia verkar denna historien stämma rätt bra) Något som är väldigt annorlunda från Disney-versionen är iallafall att inte snövit vaknar av en kyss här utan att hon vaknar när äppelbiten ramlar ur hennes mun, tyckte det var intressant.

Så ja den var söt men för kort. Vilket fall är jag väldigt nöjd över att ha denna i min ägo, skulle vilja ha alla bilder som tavlor hemma ^^. Efter jag läst om den igen kanske jag är så ful att jag snor några bilder av den och sätter upp i tavelramar... vill men ändå inte, är ju inte ok att klippa ut något ur en bok men vill så gärna ha dem på väggen. Vad skulle ni ha gjort?
På Svenska: Kartonnage:[Adlibris][Bokus]

3 kommentarer :

 1. Köp en till och skär ut bilderna med en riktigt vass kniv ^^
  Snövitboken är verkligen fin! Kul att den följer originalsagan!

  SvaraRadera
 2. Eller så kan du kopiera bilderna och skriva ut dem på fotopapper :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men lite dyrt och krångligt,
   men råkade få ett till ex så det löste sig. Klippte ut i den och har dem nu på väggen ^^

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...