måndag 17 december 2012

3 x Minirec: Aurore, Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna, Mig blir du snart kär i

Aurore av Enrique Fernández

Svenska, 53 sidor.  Utläst 12 november 2012

Minirecension:

Som ni inte borde ha missat så var jag totalt förälskad i första albumet av Enrique Fernández, Den glädjeläsa ön. Så förväntningarna var skyhöga när jag såg att Ordbilder hade översatt ett till album av honom.


Denna var handtecknad (med akvarell tror jag) till skillnad från förra som var datorgjord. Båda är mycket snyggt gjorda, han är verkligen duktig men gillade nog mer de mer fylliga färgerna i Den glädjelösa ön än denna som hade mer ljusare pastell färger. Men det är ju helt klart en smaksak.

Tyvärr var även själva historien mindre lyckad denna gång. Tyckte att
den var lite för utspridd, för flummig och kände att historien var ganska otydlig. Greppade inte helt vad som pågick. Fattade inte heller slutet, så borde nog läsa om den och ge den ett nytt försök!

Som ni kanske märker blev tyvärr väldigt besviken :( Men tycker ändå ni ska läsa den ändå! För var kanske bara jag som inte fattade charmen med denna. 

Men för att säga något mer positivt så hade även denna bok riktigt coola karaktärer och figurer, skulle verkligen vilja se dessa album som kortfilmer =).


Tack Ordbilder för rec-exet!
På Svenska: Häftad:[Adlibris][Bokus]

Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna av William Joyce

Svenska, 52 sidor.  Utläst 12 november 2012


Minirecension:

Var det bara jag som har missat att denna var en film FÖRST och sen en bok och inte tvärt om som det oftast brukar? Jag läste denna och såg sedan filmen med inställningen att filmen gjorts efter boken. Lite knasigt för brukar vilja läsa/se "originalet" först. Men så kan det gå =).

Hur tjusig är inte framsidan förresten? Har den uppställd som tavla hemma, superfint! Bilderna i boken är lite tjusiga dem, se bara här:

Eftersom jag såg filmen precis efter jag läste ut boken tänkte jag göra en recension på den med och jämföra dem lite. Där jag skriver vad jag tyckte innan jag visste att boken faktiskt kom efter filmen.

Boken
: En liten söt och kort historia, som en animerad kortfilm i bokform <3 väldigt fint tecknad. Var nära till tårar flera gånger för att den var så otroligt fin, men liiite för kort
.

En perfekt julklapp att ge bort till någon som gillar fina bilder och böcker ;)!


Filmen: Lite egen stil och lite annan stämmning än boken, den hade en egen känsla. Den var mycket bra den med men gillade nog boken mest, däremot var det till denna som gråten kom. Så charmig, fin och blir verkligen berörd!


Detta var ett rec-ex från Kabusa böcker, stort tack!

På Svenska: Inbunden:[Adlibris][Bokus]
På Engelska: Häftad: [Adlibris] Eller med en annan framsida: Inbunden:[Adlibris][Bokus]  

 Mig blir du snart kär i av Nanna Johansson

Svenska, 128 sidor.  Utläst 15? november 2012

Minirecension:

Ännu en kul bok från Nanna Johansson, som i Fulheten är vissa skämt helt klockrena medan vissa bara är någon man läser, glömmer och går vidare till nästa. Så helt klart nöjd över albumet och kommer köpa nästa hon släpper men inget jag kommer minnas för evigt.
På Svenska:  Häftad:[Adlibris][Bokus]

6 kommentarer :

  1. We disagree again ;] Underbara Aurore ^^ Morris Lessmore borde jag läst för länge sen, verkar hur charmig som helst, men det tar emot att köpa dyra inbundna böcker.

    SvaraRadera
  2. Lustigt nog recenserade jag också Morris Lessmore... just idag. http://vadvilljagtjuva.blogspot.se/2012/12/morris-lessmore-och-de-fantastiska.html

    SvaraRadera
  3. Åå nu vill jag läsa Morris Lessmore igen ;p

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...