söndag 4 november 2012

Mamette av Nob

Titel: Mamette 
Författare: Nob
Originaltitel: Anges Et Pigeons  
Antal sidor: 48 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del ett i serien om tanten Mamette.
Rec-ex: Ja, från Wibom books. Supertack!

(utläst 20 oktober 2012)

Beskrivning från Adlibris:

Rund och med håret i en knut - så som vi ofta tänker oss gamla damer men Mamette är en mormor som har glömt bort att bli gammal. Hon är nyfiken på livet och hänger med varierad framgång med i teknikens utveckling. Kvarterets ungar får sig kanske en uppsträckning i hyfs av Mamette ibland men i utbyte lär hon sig de senaste SMS-förkortningarna.  

På parkbänken sitter Mamette och den grälsjuka Fröken Pinsec, och livligt och med en stor portion humor filosoferar över livet. I duvornas paradis (som lika gärna kan vara skyddsänglar) ger de oss en humoristisk bild av hur vi lever. Här är tanten som åker skateboard med dra-matenväskan - Mamette kommer att ta dig med storm.
Kartonnage: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Vilken liten pärla! Tänka sig att det kunde var så intressant och charmigt att följa en liten rund tants vardag. Faktiskt mer spännande än man först kan tro. =) Mycket fina bilder och färger och den är ju bara för underbar. Gillar verkligen att mycket av bilderna är översatta med, som textar på skyltar och namn på butiker. Sådana detaljer är viktiga!

Historien är uppbyggd av många småhistorier som vävs samman i en helhet. Det känns uttänkt och inte bara ihophafsat. Älskar att läsa om Mamette och henns tant- och gubbkompisar. De är så söta! Berättelsen växlar med att vara rolig till att vara sorglig och det har klämts in så många känslor att jag var alldeles matt när det var slut. Jag hade skrattat och gråtit vart annat, dog speciellt av berättelsen om "surgubben" som Pinsec kallade honom, så himla sött och sorgligt på samma gång.

De roliga bitarna kommer ofta av att en av Mamettes tantkompisar hör fel hela tiden. Det var ett skämt som jag tyckte var så kul att jag skrattade så jag grät, kanske är det bara jag som har dålig humor men jag kunde skratta åt det skämtet även när jag läst vidare och kom och tänka på det igen. Jag smsade även den delen till mig kille för att jag inte kunde släppa det. Men eftersom det är ett skämt om ett hörfel så kan man ju verkligen undra vad riktiga skämtet var, på franska kan det väl inte varit samma sak? Riktigt nyfiken blir jag. 

En underbar bok som jag tycker att alla borde läsa som gillar denna typen av serier!

Sammanfattning:  

En helt underbar historia som verkligen berör, jag växlar mellan tårar och gapskratt. ^^ Säger som Clara och hoppas verkligen på att resten i serien översätts snarast! Vill ha mer nu direkt!

Recensioner från andra bloggar: 

Pocketlover, thecuriouscaseofthebooks, Simon säger, Serienytt, Shazam.

4 kommentarer :

 1. Åh, den boken verkar så gullig!

  SvaraRadera
 2. Blir mer och mer förälskad på avstånd i Mamette, måste lägga vantarna på den här snart...!

  SvaraRadera
 3. Om du har tid Miriam - så har du blivit taggad! ;D

  http://tessansbokblogg.blogg.se/2012/november/tag-this-or-that.html

  SvaraRadera
 4. ÅÅH vad mysig den verkar vara och jag sm jobbar med älsdre kommer säkert älska den!:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...