fredag 9 december 2011

Aomanjuskogen 1 av Hisae Iwaoka

Titel: Aomanjuskogen 1
Författare: Hisae Iwaoka 
Originaltitel: Hoshigahara aomanjyu no mori
Förlag: Ordbilder
Antal sidor: 203
Språk: Svenska
Serie: Del 1

(utläst 16 november 2011)


Beskrivning från Bokus:

I Hoshigahara finns en stor skog som barnen i trakten inte vågar gå in i, eftersom det sägs att den är hemsökt av spöken och andra hemska varelser. Men mitt i skogen står ett litet hus där en man bor med skogsandarna!

Hisae Iwaokas manga är en hjärtvärmande och lite melankolisk fantasy fylld med andar, vindgudar och andra märkliga väsen.

Provläs här!

Kommentarer:

Det var länge sedan jag senast läste en manga så var lite lost med hur man skulle läsa den. Hade glömt i vilken ordning man läste pratbubblorna. Så de första sidorna innan jag märkte att jag hade läst fel var jag totalförvirrad :P

Det första jag reagerar på (förutom hur fin den är) är hur skumt denna saga är. Först gillar jag det då det inte är vanligt skumt utan mer japan-skumt :P. Men efter ett tag börjar jag ändå tycka att det är lite för flummigt även för mig.

Tycker även att den är lite svårförstådd, vissa händelser händer för snabbt och jag hänger inte helt med. Men samtidigt är den ändå fascinerande och mysig. Är lite osäker på vad jag tycker om den. Den är jättefint tecknad men handlingen håller inte helt. De bitar jag dock hänger med i berör mig och är fina, så som sagt, velig velig.

Den var inte heller som jag hade väntat mig, hade nog tänk att den skulle ha en mer tydlig handling. Hade även missat att det var en serie, hade hellre haft en hel och avslutande historia. Hade tänkt mig en mer mysig lättläst berättelse, ett sagoäventyr, men den är mer egen och skum.

Är ibland även lite stavfel och konstiga formuleringar, skrivet som om det saknas ord.

Men märker hur mycket jag annars älskar serier och att kolla på fina bilder. Så även om det inte blev en toppoängare så kan jag dregla över de fina tecknarna =).


Detta var ett rec-ex från Ordbilder, tackar!

Tyvärr lite för flummig och ojämn för min smak. Men läsvärd och väldigt fin tecknat  =)

Recensioner från andra bloggar:
Boktradition Simon säger, Shazam, Barnboks prat.

2 kommentarer :

  1. Hejsan!
    Har för tillfället en tävling på min blogg där du kan vinna en bok! Kika gärna!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...