onsdag 5 februari 2014

Beautiful Creatures - Svåra val, magiska hemligheter av Kami Garcia, Margaret Stohl

Original titel: Beautiful Darkness
Pages: 512 sidor
Language: Swedish
Series: Caster Chronicles #2
Review copy: Yes from Semic.
(read in November 2013) 
En förbannelse, ett val, två öden … Sedan Ethan mötte den mystiska tjejen Lena med det mörka håret och de gröna ögonen, har ingenting varit sig likt. Mellan Ethan och Lena slår det gnistor. Men Lena hör till en hemlig och mörk värld av magi. Ethans och Lenas kärlek är starkare än deras omgivning förstår. Men efter en svår förlust drar sig Lena undan. Kan de klara av alla motgångar? Deras kärlek har ett pris …

My thoughts in Swedish:

Fick denna både som e-bok och som inbuden. Vilket var riktigt lyxigt och passade mig perfekt. För jag var först tokig på att läsa den som e-bok då det inte alls är lika mysigt men var perfekt när jag sen flyttade till London och slapp ta med mig en superstor inbunden tegelsten med mig dit (när jag redan innan hade fulla resväskor). 

Gillar också ett läsa den på svenska, skönt när det är en sådan lång bok för går ju snabbare att läsa på sitt modersmål. 

Men nu över till själva boken som tyvärr blev något av en stor besvikelse. Tyckte att den första boken var jättemysig och att det inte gjorde så mycket att den höll ett väldigt långsamt tempo, då tyckte jag bara att det var mysigt. Vilket jag gjorde i början när jag läste den andra boken med men då den är så otroligt lång så började jag verkligen tröttna på de sega tempot efter ett tag. Jag blev bara stressad av att aldrig lyckas läsa ut den. 

Var inte heller ett superstort fan av att ett triangeldrama slängdes in i berättelsen... Jag som tyckte att det var så skönt att slippa i första boken.

Så nej tyvärr började boken ok men slutade med att jag bara läste ut den för att jag måste. Så ska det ju inte vara. Så blir nog slutet av följandet av denna serie om ni inte övertalar mig att trean är värt det?

Summary in English:

I liked the first book but this was just too slow for my taste and I was not too fond of the fact that they included a love triangle... That sooo done YA! >.<. I don't think I will continue with this series I'm afraid. 

Random thoughts and questions:

For people who have already read the book.
Mark the text between the brackets to read spoilers.

- Now I understand why so many youtubers have dissed and disliked Lena. She really was a pain in this one! I like Liv soo much better. She is cool!

- This one is so blue and depressing. Like the Caster Chronicles' equivalent of "New Moon".

- I have always thought of Macon as gay.. so that was a bit of a surprise. Did anyone else believe he was gay or was that just me?


10 kommentarer :

 1. Jag har funderat ganska länge på att läsa "Beautiful creatures" men av olika anledningar inte påbörjat den. Men om fortsättningen är så dålig så känns det ju inte riktigt värt det :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skit i det, finns roligare serier....
   men seriealbums versionen av första boken var rätt bra =) mindre seg :P

   Radera
 2. Jag gillade också den första boken bäst. Nu har jag bara den sista boken kvar och kommer väl att läsa den så småningom men det är inte en sådan där serie där man bara vill läsa nästa nu nu nu ! ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har också tänkt på honom som gay! Blev fett besviken, haha.

  SvaraRadera
 4. Jag gillade också den första bocken mest, den andra bocken var väldigt långsam och tråkig och jag hatade triangeldramat.

  SvaraRadera
 5. Jag som tyckte filmen var helt okej, men då kanske jag inte ska ge mig på serien. Får ta Kings nya böcker istället! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte så förtjust i King heller, också för långsamma böcker enligt mig så du kanske hade gillat serien, vem vet?

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...