tisdag 16 juli 2013

Tokyo-guide (1): Ikebukuro 池袋

Eftersom det verkar som att de flesta av er faktiskt vill se rätt mycket från Japanresan ska jag försöka få med så mycket som möjligt utan att det kännas spammigt. Jättekul att ni är intresserade! =)

Jag har tänkt dela upp det per favorit-tågstation, så det blir mer som en reseguide för olika platser i Tokyo. Hoppas ni tycker den uppdelningen blir bra!
Jag börjar med en mini-guide till Ikebukuro som är en av de större stationerna på Yamanote-line. Här bodde vi och jag måste säga att det var ett väldigt bra val. Allt som man kan behöva finns här. Såklart är det roligare att besöka andra platser också men faktum är att man faktiskt hade kunnat hitta det mesta bara genom att vandra runt kring denna enorma stadsdel.

Shopping

I Ikebukuro finns många bra shoppingställen där man kan spendera alldeles för mycket pengar. En av favoriterna, Sunshine Cityär ett stort shoppingkomplex men massor av trevliga affärer. Kläderna är inte av huvudintresse då japanska storlekar är så små men smycken, assessorer och prylar hittar du massor av här!
Sedan finns även min superfavis Tokyo Hand vägg i vägg med Sunshine City så den brukar besökas flitigt när jag är i området. Tokyo Hands är ett varuhus med nästan allting, allt från pennor och klistermärken till trädgårdsmöbler. Själv brukar jag fokusera på mobiltillbehören, stationary, samlarleksaker och inredning m.m. Det var också här jag hittade min nya gosedjurskompis, som ska få pryda min framtida soffa nån dag =).

Ett liknande alternativ till Tokyo Hands är Donkis, kraffsbutiken nummer ett, eller Don Quijote som riktiga namnet är och som ligger en lite längre bits promenad från stationen (Donkis finnns för övrigt vid en massa stationer till ifall ni inte orkar ta er till denna). Här finns allt och åter allt, här finns även det du aldrig trott du skulle få se. Priserna är ganska lika Tokyo Hands men hela butiken har ett "billighets-kaos" runt sig så att du tror att du handlar tokbilligt.

Själv brukar jag bla roa mig med att kolla på alla lustiga skönhetsprodukter som finns där, som tex en placenta ansiktsmask, sugen någon? För er som inte vet betyder alltså placenta moderkaka. Nej tack! Eller varför inte en ansiktsmask med ormgift, snigel essens eller varför inte bigift? Sök på japanska skönhetsprodukter och ni kan roa er en hel kväll!

Inte nog med att de säljer mobilskal, nagelpimp, maskeradkläder, sexleksaker och allt annat ni kan behöva eller inte behöva. De säljer även mat och snacks. Som tex curry med skumma förpackningar, eller choklad med smak av tabasco.

Sedan finns även en hel del affärer och butiker runt, i och under själva tågstationen. På vägen till Sunshine City hittar du även en Hello Kitty butik och sedan finns det mängder mer. Att berätta om allt skulle ta evigheter så tog bara några av dem jag hade råkat fota i. Sist lite exempel på vad jag köpte på mig i Ikebukuro från Sunshine City, en 100-yens butik (butik där allting kostar ca 7 kr styck) och på Donkis:



Mat och snacks

Det är nästan lättare att säga vad som inte finns i matväg här. Så ger bara några av de mängder alternativ som finns. Självklart finns klassikerna så som:


Ramen (nudlar i buljongsoppa) det är bara såå gott, ett måste om man besöker Japan. Indiskt, inget slår de japanska nan-bröden. Perfekt också om man som mig är vegetarian! Sushi, rullbandssushi är det bästa, men skriver mer om det i ett annat inlägg. Till efterrätt sen måste man bara äta en japansk crepe. Efter man ätit dem så känns alla andra försök till crepes som något taskigt skämt i jämförelse. Japanska crepes är nämligen inte bara crepes, utan de kan komma i mängder av varianter där de flesta bygger på någon sort av bär eller frukt toppad med glass eller grädde. Urmumsigt. Här ovan ser ni en blåbärsfylld crepe med cheesecake och grädde! Önskar så att detta även fanns i Sverige, men tur är det för vikten...


Game Center

Något annat det finns gott om i Japan och även i Ikebukuro är olika spelhallar. Där man kan köra många olika arkadspel som tex House of the Dead, Mario Cart eller spela lufthockey och dansa på dansmattor!
I dessa hallar finns det även mängder av maskiner för att försöka vinna olika gossedjur eller annat kul. Men apparaterna är designade så att de flesta självklart förlorar, hur noga man än siktar eftersom krokarna som ska hämta vinsten med är slapp som en död fisk (som de så osmakligt heter). Det finns knep hur man gör dock, så de som tränat kan vinna massor ^^.

Ja det fick bli allt från Ikebukuro skulle kunna skriva 10 gånger till men tror ni redan nu kan ha fått nog så får nöja mej med detta =). Ska ni åka till Japan någon gång snart får ni dock hemskt gärna fråga om ni vill veta mer om denna stadsdel. Mer guider på resterande stadsdelar kommer jag lägga upp med lagom jämna mellanrum. 

8 kommentarer :

  1. Superhärligt inlägg och nu känner jag verkligen craving till Japan. Är verkligen sugen på att åka dit nästa år! Haha, killen på den sista curryförpackningen ser ju hur läskigt ut som helst :p

    Ser fram emot fler inlägg om din Japanresa!

    SvaraRadera
  2. Åh jag vill också dit! ^^

    SvaraRadera
  3. Åh, hade också velat åka till Japan, det verkar vara ett sådant intressant och färgglatt land :)

    SvaraRadera
  4. Men hur har jag kunnat missa inlägget?! D:
    Jag har varit i Osaka, kommer ihåg att de också hade affärer med massa olika billiga prylar, och man hade bara lust att plocka åt sig nästan allt. Saknar Japan nu :( Saknar crepes, de var såååå goda! Nan-bröd är väldigt gott det med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte =)

      Jaha va kul, har inte varit där men nästa Japanresa ska jag nog se till att besöka något mer än bara Tokyo :P

      Ja eller huuur!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...