onsdag 24 juli 2013

Filmrecensioner: Filmerna jag såg till Film vs Bok temat. Del 1

Let Me In (2010)

Bok: Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

Minirecension:

Har läst boken innan och älskade den, en riktigt bra och originell svensk vampyrbok.

Har även sett den svenska filmatiseringen av boken som jag gillade men var besviken på att inte det pedofiliska relationen mellan Håkan och Eli (Abby i den amerikanska filmatiseringen) togs upp. Tyckte det var så intressant och gav boken en så originell twist på det hela.

Inte heller denna filmatisering tog upp den delen, utan här var den vuxna mansfiguren Abby's "pappa" eller kallades iallafall för det. Vilket visserligen också kan ge en trolig anledning till allt han gör för henne, så det funkar väl, men hade hoppats på att de här hade vågat följa boken bättre.

Annars tyckte jag filmen var bra och mycket läskigare än den svenska.

I Am Number Four (2011)

Bok: I Am Number Four by Pittacus Lore

Minirecension:

Såg den här filmen på tåget upp till Stockholm. Har inte läst boken.

En helt okey amerikansk ungdoms Sci-Fi actionfilm, så kan man väl sammanfatta det. Var inte så intresserad av den här bokserien innan, men efter att ha sett filmen och efter att ha läst ganska mycket positivt om resterande böcker i serien hos Boktycke så är jag helt klart mer nyfiken. Kan tänka mig att läsa andra boken iallafall men skippar nog att läsa den här första tror jag. Känns onödigt när jag sett filmen då den ändå inte ska vara lika bra som de efter.

Random tankar: (förekommer mindre spoilers)
- Alltså pucko, varför siktar han på hunden innan han fattar vad hans kraften gör? Jävligt dumt!
- Eller när han kastar upp en sten i luften som kan landa var som.... Livsfarligt!
- Kan bara inte ta Mogadorian Commander seriöst... det är ju killen som spelar Joshua i Dark Angel ju!! Hur söt som helst, han kan ju inte vara nån skurk :P
- Troligt att Sam skulle fatta att Sarah tänkte ta Number 4 och framkalla bilder när de var på rymmen...=p
- Älskade nr 6! Skitcool! Men fattade inte vad hon hade för dialekt, fick googla och se att hon skulle vara australiensare. Hade hon sån dialekt i Warm Bodies med?

City of Ember (2008)

Bok: The City of Ember by Jeanne DuPrau

Minirecension:

En helt okey film, roliga miljöer och rolig idé men var mycket jag inte fattade. Vilket jag gissar beror på att jag inte läst boken. Antar att många detaljer och förklaringar försvann på grund av det. Men vet ändå inte om jag vill läsa boken... känner att hela överrasknings momenten försvann i och med att jag såg filmen. Vad tycker ni som läst boken, är den värd att läsa ändå?

Kul också att se Saoirse Ronan som liten, hade annars bara sett henne i The Host och i Hanna men där var hon så annorlunda så fattade först inte att de var samma skådis fören efter jag imdb-ade henne :P.

2 kommentarer :

 1. Jag tycker filmen City of Ember är bättre än boken. Boken är okej och är den första i en trilogi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okey ja då nöjer jag mig nog med den!

   Jo har förstått det men lockar inte så mycket.. :P

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...