tisdag 25 oktober 2011

Klubb Död av Charlaine Harris

Titel: Klubb Död
Författare: Charlaine Harris 
Originaltitel: Club Dead
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 282 sidor
Språk: Svenska
 

Serie: Tredje delen om Sookie Stackhouse.

(utläst 12 oktober 2011)


Beskrivning från Bokus:

Sookies pojkvän har varit väldigt distanserad på sistone. Han har inte ens befunnit sig i samma stat. Sookie vet inte riktigt var han är, men Eric tror sig ha en aning. Vilket leder till att Sookie hamnar i Jackson, Mississippi på den hetaste klubben i vampyrkretsar: Klubb Död. Flärd och fara, här minglar vampyrernas toppskikt. Och här hittar Sookie Bill, men hon tar honom på bar gärning i en svekfull handling. Ska hon rädda honom eller börja vässa en träpåle?


Kommentarer:

Hur förklarar jag den här bokserien - "lättsam läsning med lite tantsnusk fast för yngre läsare än tanter"? Nä men det är den känslan jag själv har iallafall :P. Jag gillar böckerna men är inte helt engagerad. Blir inte förälskad men kan inte låta bli att fortsätta läsa ändå.

Största problemet jag har med den här bokserien är nog att jag blandar ihop den så mycket med tv-serien, som går sina egna vägar, vissa karaktärer lever i tv-serien som är döda i böckerna etc. Det blir förvirrande för mitt dåliga minne :P. Vilket tyvärr gör att jag inte kan njuta lika mycket :(.

Ett dock roligt exempel på en sak som är annorlunda är att Russel i boken beskrivs som att han ser ut som en 20årig...

20 år? hahaha säääkert!

I början av boken så fastnade jag direkt, hon saknar Bill och jag saknar min pojkvän som är i Kina, känner igen hur ensamt det känns när man är van vid någons närhet som nu inte är här. Och just att jag känner igen mig i boken är en bra egenskap om jag ska fastna och gilla en bok men tyvärr räcker inte det den här gången för en fullpott :P.

För tyvärr tycker jag att den är lite seg emellanåt. Vet inte varför men bryr mig inte riktigt vad som händer med karaktärerna. Vilket säkert är mycket för att jag redan sett vad som händer i tv-serien men det är ju ingen garanti då böckerna skiljer sig mycket från den filmade varianten... men blir så ändå.


Däremot så följer jag inte tv-serien så mycket längre (kollar bara ibland), så då är det ju möjligt att jag gillar böckerna bättre om det är en bok som inte har lika mycket från tv-serien så jag slipper bli förvirrad? Vad tror ni?

En annan grej jag störde mig på är att Sookie ska vara cool, stark och självständig men sen blir hon en "hemmafru" när hon är runt Alcide och beskriver honom som en "riktig man" för att han är stark musklig och springer runt i flannellskjortor eller?  :P 

Fast kan ju inte direkt påstå att det gör mig mindre avundsjuk när hon får pilla på honom..... 
speciellt när jag ser honom som han ser ut i tv-serien :P MUMS :P
En random grej jag däremot gillar är hela Bubba historien. Så knasigt och udda =).


Detta blev ännu en  gång en lite babblig och sluddrig recension ursäkta för det:P  
Betyget efter lite velande blev iallafall:

Läsvärd och mysig, men av någon konstig anledning fastnar jag inte för serien så starkt ändå tyvärr. Men kommer säkert läsa de två sista böckerna som finns på svenska bara för att :P

Denna recension blev lite dålig för er som inte läst den än, mest massa diskussioner för er som redan läst .>.<  Så läs den så ni kan diskutera med mig sen! ;)


Recensioner från andra bloggar:
Fiktiviteter, Tonårsboken, Lisas läsning, Idas bokblogg, Flygarens bokblogg, En boktoks tankar.


Andra omslag/utgåvor på svenska:


Från Månpocket finns även denna upplaga (som finns på rea för 29 kr på bokus! ;)). Annars finns den som ljudbok också. Själv är jag tokig i de svenska tecknade. Tycker de är skitsnygga mums :P (synd bara att man inte ser på ryggarna hur snygga framsidor de har, tråkigt svarta med en blå siffra).

På engelska:Finns bla med de tecknade bokomslagen eller med tv-series omslaget.  Tycker de tecknade är söta, har själv den första boken i de omslaget men orkade inte läsa dem på engelska så köpte om den på svenska sen :P


Sen finns det en härlig box (gillar boxar :P) med tv-series omslagen och en med de tecknade.


Detta var ett rec-ex från Månpocket, tack!

 

5 kommentarer :

 1. Vad roligt att du läser True Blood-böckerna. Jag är ett stort fan. Dock mest till tv-serien. Har ett gäng olästa True Blood-böcker kvar att läsa. Får se när det ska bli av.

  SvaraRadera
 2. Min absoluta favoritkaraktär i serien är Lafayette. Tyvärr dog han redan i första boken om jag inte minns fel (eller var det andra?) och efter det var det inte lika roligt längre. Men böckerna har definitivt sin charm, trots "tantsnusk"-stämpeln.

  SvaraRadera
 3. Miriam, jag läste precis Själens osaliga längtan!! Oj, oj... vad jag älskade den. Kolla in min recension!

  SvaraRadera
 4. Du har fått en award av mig. =) Se här: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2011/10/26/det-som-gor-bloggandet-guld-vart/

  SvaraRadera
 5. Nelly: Bara att testa, antingen blir du för förvirrad och blandar ihop dem som mig, eller så gillar du!

  Ela: Ja det var han jag syftade på, gillar verkligen honom! (första boken var det)

  Nelly: okey det ska jag göra =)

  Sofia: Åh tack!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...