torsdag 8 oktober 2015

Minirec x 4: Skräck-böcker del 1 (Ten/ Parasitus/ Tjärven/ Speciella omständigheter)

Första recensions-inlägget med skräckböcker! Kommer lägga upp resten efter som jag läser dem till skräcktemat.  Lite passade tips lagom till Halloween-läsningen! ;)

Dessa är alltså de böcker jag hann läsa förra gången jag hade skräck-tema (men då jag inte avslutade det...) Bättre nu än aldrig, eller hur?

Ten by Gretchen McNeil

Engelska, 296 sidor. Utläst i Maj 2015   Adlibris, Bokus

Minirecension:

Glömde nästan att det var en skräckhistoria först, kom så snabbt in i den. Kändes verkligen som en vanlig high school contemporary i början.

En lite små-töntig historia, men blev lite förvånad över slutet och var ändå en helt ok läsning, men hade hoppats på mer och att den skulle vara läskigare. Så blev tyvärr besviken. 

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Fattar ju att man ska tro att det är [hon tjejen som Nathan utnyttjade, men vad skulle hon ha emot resten av gänget]? Undrar om det är någon på festen?

-  Men usch va okänsliga de var när [Lori dog.....]

- Var något skumt data snack som kändes rätt blaj... Hon snackar som om hon kan mycket men sen kände hon inte till Network diagnostics... känns ju inte heeelt trovärdigt?

- Så sorgligt att ingen verkar bry sig om [Loris död förutom Kenny. Meg bara trånar och tänker på TJ]...

- Min första gissning på mördaren var att det var [TJ        ] men vet inte motivet i så fall...

- Dela upp sig!? Verkligen TJ!?... Smart idé, tror ärligt talat inte någon skulle föreslå det i en sån här situation... Har ni sett NÅGON skräckfilm någonsin eller.... ?!?

- Oväntat att [det var Ben, velade mellan TJ och Minnie men sen på slutet när hon trodde det var TJ trodde jag det ju inte längre]. Kul att bli lite förvånad ändå :)

- Men mjo anade att [det kunde ha varit ett syskon till Claire, för hon i sig hade varit för uppenbart! 
Men även syskon måste ju se hur jävla konstig deras syskon var? Verkar ju gå i släkten dock... han är ju mer knäpp, dålig gen pool ]:(.

- Slutet stööört. Som en liten [High school crush var värt allt detta]...
Parasitus av Christian Johansson

Svenska, 280 sidor. Utläst i Maj 2015   Adlibris, Bokus

Minirecension:

Tycker tyvärr denna var dåligt tryckt, var jobbiga marginaler och text, för litet och för brett så blev väldigt svårläst för mig tyvärr. Van vid YA med stor text och bättre marginaler. 

Gillade inte början som utspelade sig under någon gammal tid, men sen när det blev modern tid blev det bättre och mer intressant. Läste på ett tåg i vårsolen men fick ändå obehag och rysningar i kroppen, det tycker jag är bra betyg på läskigheten i början.

Men tyvärr tappade jag intresset på slutet, alla sidor om Klinga orkade jag inte läsa, så skummade mycket...det var inte lika läskigt och väldigt långtråkigt för min smak tyvärr. Sen blev det läskigt igen på slutet (att lyssna på passande musik hjälpte). Så slutsatsen är väl att den var helt ok ändå, inte jättebra men kul att få läsa lite svensk skräck!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Lite elakt av Sarah att bli irriterad och inte tro [Jack när han är rädd och sagt att han sett människor utanför huset...]

- Tycker det är rätt ofta (framförallt i film och TV) som de så enkelt kan slå in dörrar, men frågan är hur enkelt det är egentligen? Borde ju var jättesvårt...

- Fattade inte helt slutet, men sorgligt. 
Tjärven av John Ajvide Lindqvist

Svenska, 209 sidor. Utläst i Mars 2015   Adlibris, Bokus

Minirecension:

Lånad denna som e-bok från biblioteket =) men måste säga att jag gillar att läsa i iBooks läsaren bättre.. Lyssnade på IAMX som jag lyssnade på när jag läste Ajvides tidigare böcker, det passar! 

Tyvärr fastande jag inte för denna, hade för höga förväntningar och var så galet pepp.  Men blev ändå riktigt äckligt ibland, de lyckades han verkligen med. Många gånger kändes det äckligare att läsa så detaljerat om allt än vad det skulle varit på film. Där är man redan så van och tänker inte lika noga på det. Äckligt att läsa beskrivningar om hur det luktar med.

Gillar dock slutet =). 

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Tyckte det var något störigt med allt iPhone snack. Först var det OK men sen blev det för tjatigt...

- Smart lösning med att skriva om [tjuvarna], för att få dem strandsatta utan båt och mobiler ;)

- Oj fördomsfullt av mig så antog jag direkt att Jenny var lebb... jag menar oskuld och över 40!?

- Hur kunde Marcus överleva smärtan i handen?

- Älskar när Karl Erik säger "han ser ju för fan ut som en zombie " :) klockrent! Så man skulle säga ju... Gillar inte zombie-historier där folk inte drar paralleller till alla historier som redan finns. Känns så overkligt då. Gillar också diskussion om det! Om hur de gör i filmer, hur man skulle göra på riktigt. Vad som skulle vara mest troligt, gör det mer spännande!

- Gillar diskussionen om hur konstigt det är att reagera beroende på om det är en skadad människa eller en zombie.

- Däremot är det konstigt att de inte är något snack om Instagram/Facebook etc.  De borde ju nämna att det är synd att de inte kan filma och fota. Jag menar riktiga zombies är ju STORT!Speciella omständigheter av John Ajvide Lindqvist

Svenska, 43 sidor. Utläst i Maj 2015  Adlibris, Bokus

Minirecension:

Denna var dock rätt läskig, fick rysningar längs ryggen tidigt. Lyssnade även denna gång på IAMX! 

Gillar i vanliga fall inte noveller men denna gjorde mig mer sugen på att ge dem en chans ändå. De är ju lätta och snabblästa, passande en kort bussresa ^^. Så ska kolla in mer av Novellix utgivning. Borde även ta och köpa Ajvides novellsamling, Låt de gamla drömmarna dö!

Tyckte denna var bra!, ville ha mer! Så nyfiken vad [hela mystiska grejen i huset var för något].2 kommentarer :

 1. Jag gillade Ten jättemycket, vet inte varför men min typ av bok med massa tonåringar (älskar sånna higschool skräckisar) Har taggat dig!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade den iallafall då =)

   Älskade början.. men sen blev jag lite besviken.

   Ok najs ska kolla!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...