lördag 14 november 2015

The Walking Dead, Vol. 13: av Robert Kirkman mfl.

Originaltitel: Too Far Gone
Sidor: 144 Sidor
Språk: Svenska
Serie: The Walking Dead Vol. 13
Rec-ex: Ja, tack Apart förlag!

(läste ut i 7 oktober 2015)

Adlibris, Bokus
For survivors of the zombie apocalypse, hopes are not lifting. As others try to keep their mind on practicalities, former policeman Rick Grimes seems increasingly on edge. As his behavior grows more and more conspicuously eccentric, other group members worry that he is putting them all in mortal danger.

Kommentarer:

Äntligen fick jag komma tillbaka till Walking Dead igen. Vol 12 läste jag i maj så var en hel del detaljer jag glömt, fick läsa en wiki-sammanfattning, vilket för övrigt är en jäkligt bra grej! Gör det varje gång jag börjar på en ny del i en serie jag inte läst på ett tag. Riktigt praktiskt att de finns!

Har sen förra albumet börjat kolla om TV-serien och hade sett ca två och en halv säsong när jag började läsa denna. Så jag blandar ihop med TV-serien lite igen. Trist men svårt att komma ifrån. Tycker för övrigt mer om nästan alla karaktärerna i albumen mer än i serien. Förutom Maggie, hon är mycket coolare på TV. Visserligen förstår jag ju varför. Hon har gått igenom väldigt mycket och [förlorat hela sin familj :(]. Gillar däremot att jag nu har en mer detaljerad bild på hur de olika karaktärerna kan se ut, för i albumen blandar jag ihop dem så lätt, tycker inte de har lika tydliga drag där.

Tycker för övrigt att det fortfarande är väldigt intressant och imponerande med en serie som fortsätter så länge och som jag ännu inte har tröttnat på. TV-serien tyckte jag började kännas lite tjatig men av någon anledning tycker jag albumen är fortfarande lika spännande. Gillar att de tar upp så många olika känslor, att de tar upp psykisk ohälsa, depression och galenskap etc. Många olika sorters svåra situationer. Hur olika människor har olika reaktioner på samma händelser och svårigheter.

Sammanfattning:

Ännu ett riktigt bra album, tröttnar inte på den här serien!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Haha "Ballen" vilket smeknamn, undra vad han hette i originaltexten ^^

- Håller med Andrea och Rick. Det är både dumt och smart att sno vapen... Förstår dem båda. Så många svåra val, vet inte vad jag själv skulle ha gjort. Vill ju inte riskera att bli utskickad om det är så bra som man hoppas.

- Shit vad hemskt som förälder att se sin son gå igenom detta, veta att han [dödat ett annat barn], undra vilken människa han kommer växa upp som...

- Nonono Glenn får inte [dö, får panik när han säger att han lovar att han kommer tillbaka, klassiker att man dör sen ju :(. Han gjorde ju inte det som tur va, men rädd blev jag]!

- Ändå trött på eviga mannen i familjen som måste skydda alla och frun lämnas kvar och gråter.. Tänker på speciellt på Glenn när han lämnar Maggie....Vad har hon för jobb där nu förresten?

- Tycker det är konstigt att om de vet var ett apotek finns, att de inte tagit allt på en gång? Stor risk varje gång de tar sig dit ju?

- Letar medicin till någon som hoppat och ramlat och riskerar hela tiden att göra samma sak, lite dumt?

- Bitch Gabriel du har ju också gjort hemska saker....

- Men gud så korkat Rick!? Bara gå in och [slå honom utan att prata först], urkorkat., snacka med Jessie fråga hur hon vill lösa det. Prata med sonen Ron först?

- Men gud Rick [har verkligen spårat ur], inte konstigt med tanke på allt han varit med om dock..

- Bra Michonne som [slår ifrån! Han var ju galen]!

- Så uppjagad som han var borde det dock tagit längre tid att själv inse att man jagat upp sig för mycket. Tar väl inte bara en sekund heller?

- Nej nej inte leda motorcyklar killarna dit...

- Lite väl lätt kom väl [Rick] undan? Eller?

- Oj fattade inte att Heat var en kille... Trodde det var en tjej. Så fördomsfull jag känner mig.

- Douglas verkar vara en bra människa. Stackarn vilket sätt att få [sin fru dödad] när man tror allt är säkert iallafall innanför murarna. Aldrig säker :(. Dumma puckade människor som förstör.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...