fredag 15 maj 2015

City of Heavenly Fire by Cassandra Clare

Sidor: 733 Sidor
Språk: Engelska
Serie: The Mortal Instruments #6!! 
Rec-ex: Nej.

(läste ut i April 2015)

Adlibris, Bokus
SPOILERVARNING: SISTA DELEN! "Erchomai," Sebastian had said. I am coming. Darkness returns to the Shadowhunter world. As their society falls apart around them, Clary, Jace, Simon and their friends must band together to fight the greatest evil the Nephilim have ever faced: Clary’s own brother. Nothing in the world can defeat him — must they journey to another world to find the chance? Lives will be lost, love sacrificed, and the whole world changed in the sixth and last installment of the Mortal Instruments series!

Kommentarer:

Gillar den här serien mycket mer än TID, båda är bra men älskar dessa karaktärer så mycket mer. Sen är det mycket mer humor tycker jag och gillar att det utspelar sig i modern tid =). Hur känner ni? Vilken är eran favorit? Ska bli så spännande att se hur jag tycker om nya serien sen!

Tycker den här serien är så mysig, gillar att trots att denna är så tjock så läste jag ändå ut den mycket snabbare än många andra böcker jag läst på senaste tiden. Sidorna swishade fram, det är bra betyg! Ska jag säga något negativt så är det att det är lite för mycket fighter, hade som vanligt velat ha mer av vardagen. Det är det som jag älskar mest och konversationerna mellan karaktärerna.

Kanske inte bästa boken i serien men ett fint och värdigt avslut! Kommer sakna den här serien. Ska bli kul med den nya men tror inte att den (så som TID) kommer vara samma sak...får inte samma connection med karaktärerna.


Sammanfattning:

Gillar att trots att boken var tok-tjock på över 700 sidor så tog det ändå inte lång tid alls att läsa ut den =). Ett bra avslut på en favoritserie =).

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Undrade ännu en gång hur lång tid hela serien utspelar sig i, känns ju jättelänge då så mycket händer och alla kärleksrelationer ska kännas så "djupa".
Men läste på och tydligen utspelar det hela sig bara under typ några få månader (mellan Augusti till November...) Källa. Känns lite fånigt tycker jag.  Va tycker ni? Hade varit mer passande om åtminstone ett halvår hade gått?

- Gissade efter att Isabelle nämnde [the Iron Sisters att Simon skulle dö och att hon skulle bli det av sorg :P]

- Gissar att Emma är huvudrollen i den nya bokserien? [Yes I was right ;)]

- Men vänta var inte Tessa [halvdemon och halv shadowhunter hon med? Så som Sebastian, varför var han ond?]

- Alltså shit vad svårt att kunna döda någon som ser ut som någon man älskat.. Som sin förälder tex. Gud vad hemskt, skulle jag aldrig klara...

- Om nu Asmodeus kan ta allas andra i shadowhunter världens [minnen om Simon så de glömmer honom...Varför behöver han ens tillåtelse att ta Simons minnen från första början? Eller är det bara värt mer om det är frivilligt? Men låter ändå stört om han kan, då borde ju mer galna Great Demons redan ha gjort det skapat total kaos]? Makes no sense.... 
Skulle aldrig gå med på det, skulle fortsätta förhandla och inte gå med på det så lätt.... :( 

- Men gud va sorglig. Hade nästan rätt [trodde att Simon skulle dö. Detta var ju bättre men inte bra. Min första tanke var- Vad kommer nu hans noveller att handla om?? :P]
Och om han nu älskade [Isabelle varför sa han inte hejdå :( ??]

- När Clary ringde Simon tänkte jag på en grej... Går de fortfarande i skolan eller hoppade de av efter de fick reda på den nya shadowhunter världen?

- Tyckte det var lite tråkigt att slutet på Clockwork Princess hade spoilat lite av detta slutet.. Jag menar man vet ju att [Jem träffar Tessa och han sa inget om kriget, så då fattar man ju att kriget ändå klarades...]


- Fint att [Simon ändå kom tillbaka, även om det då blev lite för enkelt slut. Märks som nämnt i tidigare recensioner att Cassandra är rädd att döda sina karaktärer och favoriter ] :P

- Verkar vara så många som inte vill bli odödliga varför? Skulle jag lätt vilja bli.. Varför vilja bli gammal och dö? Visst att det är jobbigt när dödliga nära och kära dör etc, men de gör de ju nu i livet också?

- Är katten Church [immortal? Är det samma katt som i TID?  *Uppdatering, ja tydligen =)* Kul]!

2 kommentarer :

  1. Jag trodde att serien utspelade sig under en längre tid, blev väldigt förvånad nu när det visade sig att det är en sådan kort tid! Jag undrade också om de slutat skolan eller inte! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...