torsdag 17 april 2014

Stjärnmärkt av Jessica Spotswood

Original title: Star Cursed
Pages:362 pages
Language: Swedish
Series: -Yes, The Cahill Witch Chronicles #2
Review copy: Yes, thanks to Rabén & Sjögren!

(read in February 2014) 
Cate har gått med i systraskapet, en hemlig sammanslutning av häxor. Där axlar hon motvilligt den tunga bördan av att vara den utvalda, den häxa som en gammal profetia pekat ut som den som ska leda kampen mot brödraskapets tyranni och få till stånd en ny magisk tidsålder. Men även inom systraskapet härskar intrigerna. Lojaliteter och tidigare allianser prövas, svek och faror lurar bakom varje hörn och systrarnas mod, kärlek och vilja att beskydda de man älskar testas till max.

My thoughts in Swedish:

Riktigt kul att komma tillbaka till den här serien, gillade verkligen första boken hemskt mycket. Älskar serier och böcker där man på riktigt bryr sig om karaktärerna och det känner jag att jag gör med dessa, de känns så levande. Kom in i boken fort och tog inte lång tid alls att känna igen/komma ihåg alla karaktärer trots att det var något år sedan jag läste första boken, skönt!

Blir otroligt upprörd över hur sviniga Bröderna är. Tycker det är jobbigt som det är 2014 att vara tjej ibland, så fatta hur det var förr i tiden, verkligen hemskt. Riktigt irriterande att många av de tankar om kvinnor/tjejer som fanns då fortfarande finns kvar, hur trög kan samhället vara på att ändra sig egentligen!?

Trevligt var det iallafall att den här boken utspelar sig i London då jag bor där nu. =)

Var något långsammare än första boken och tror den hade lite längre kapitel, men känner inte att det gör så mycket, passar ganska bra att de går lite långsammare till. Riktigt bra bok var det i alla fall och ser hemskt mycket fram emot del tre.


Summary in English:

Not as good as the first book but still very good and OMG THE ENDING!!

Random thoughts and questions:

For people who have already read the book.
Mark the text between the brackets to read spoilers.

Maura is such a bitch, I really hated her in this book.... but Tess is sooo cute <3 

- I was so sad what happened with [Zara, but I must confess that I was quite relieved because I was afraid that Tess was the one that would die]. 

- OMG THE ENDING [FUCKING BITCH MAURA, I HATE YOU! HOW CAN YOU DO THAT TO YOUR SISTER!!?? STUPID JEALOUS SELFISH BITCH....Yes I was really upset as you can see :P I was so angry when I read that that I could kill her. Cried even though I read this at my break at work. That is truly my nightmare!]

Other editions:

5 kommentarer :

 1. Vad kul att du gillade andra delen också! Jag måste läsa den snart. :) Håller med dig om Bröderna.

  SvaraRadera
 2. Ja, men guuuud, vad jag längtar efter del tre! Misstänker att den kommer nästa vår..:) Har inte skrivit om den här än fast lsäte den för ett tag sedan, måste få rumpan ur. Har så mycket att skriva om ju!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Vi på Natur & kultur skulle vilja bjuda in dig till ett bokevent. Har du någon mejl jag kan nå dig på? Mejla gärna mig på anna.bostrom@nok.se.

  /Anna

  SvaraRadera
 4. Har läst del ett nyligen och ska absolut låna denna snart, gillade ettan. Du har förresten en jättesnygg blogg, första gången jag var inne här, hittade hit via bokugglan. //Emma, bokemman.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket =)

   Har lite bloggpaus på obestämd tid tyvärr pga personliga anledningar men hoppas komma tillbaka snart!

   =)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...