onsdag 5 juni 2013

Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl

Titel: Beautiful Creatures - mörka drömmar, livsfarlig kärlek
Författare: Kami Garcia, Margaret Stohl
Förlag: Bokförlaget Semic
Antal sidor: 517 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del ettCaster Chronicles!
Rec-ex: Ja, från Bokförlaget Semic

(utläst 3 maj 2013)

Beskrivning från Semic:

En förbannelse, ett val, två öden … När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna. När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta … Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON] 

Kommentarer:

Första boken jag läst ut till Film vs Bok temat ^^. 

Var lite rädd innan jag började läsa denna. Gillade själv filmen men då typ alla ratat den och så många sagt att boken var väldigt seg så var jag tveksam om jag skulle tycka om den. Men som tur var så gjorde jag det. Äntligen är jag för en gång skull med på sidan av dem som gillar boken istället för den som blev besviken.

En riktigt mysig bok, jag sögs in i den helt och älskade att läsa om Lena och Ethans mysiga vardag ihop. Tyckte också att den ändå var så pass annorlunda mot filmen att den blev spännande trots att jag redan sett den. Slutet var även väldigt annorlunda och vet inte helt vilket jag gillar bäst, bokens tror jag. Tyckte även som så många andra att det var kul att läsa från en killes PoV i en bok som annars skulle vara en typiskt Paranormal Romance.

Många har även pratat om att kärleken var för snabb och ja det kanske den var men den känns ändå väldigt verklig och äkta tycker jag, så jag störde mig inte på det.

Sedan måste jag säga att jag tror det var bra att jag såg filmen innan jag läste boken för nu gillade jag Ethan för att han var så charmig i filmen men i boken var han egentligen rätt intetsägande. Men nu såg jag film-Ethan framför mig och då blev han inte lika ointressant. Sedan blev Ridley ännu mer en favorit efter jag läst boken, tycker hon är en jätteintressant karaktär (men ja det har nog mycket att göra med min girl-crush på Emmy Rossum....).

Så ja jag blev positivt överraskad. Ge den en chans om ni som jag blev nyfikna efter filmen!

Detta var ett rec-ex i from av en pdf från Semic, tack för den! Läste boken på iPaden och gick mycket bättre än väntat ^^. Har annars som ni kanske vet hatat att läsa e-böcker men denna gång gick det riktigt smidigt!  I <3 my iPad mini!

Sammanfattning:  

En mysig och bra bok som jag gillade mycket mer än jag trodde jag skulle göra! Ge den en chans!

Film vs Boken:

Så nu tänkte jag nämna lite skillnader mot filmen som jag då alltså såg först. Vissa la jag märkte till själv och vissa hittade jag här!

 • Hela Ethan och Lenas speciella band med varandra. Varken att de kunde kommunicera via tanken eller hela elektricitetsgrejen togs upp i filmen vad jag minns. Måste ju dock erkänna att jag inte fattade den biten förrns i slutet, trodde dom menade bildligt att de kändes som stötar när de tog på varandra :P.
 • Vinterbalen och den scenen var inte med :(
 • Allt om korsord och hela den biten det tror jag inte heller var med va?
 • Som många nämnt så var det lite skumt att Amma och Marians karaktär slogs ihop, dock såg jag ju filmen först så störde mig inte så mycket på det. 
 • Att Ethans pappa inte har någon roll alls i filmen.
 • HUNDEN minns inte vad den hette nu men efter att ha läst boken var det tråkigt att inte den var med.
 • Som många också sagt så var det ju jätte jätteskumt att de inte berättade vad Macon egentligen var för något.... gör ju allt bara jätteförvirrande angående att bli mörk eller inte mörk. Tycker denna video förklarar allt detta väldigt bra!
 • Huset, visst ändrades inte huset något i filmen, var ju en jättecool detalj som hade varit ascool att  se ^^, men de hade väl inte budget för det antagligen? 
 • och tusen saker till som jag tyvärr har glömt :P

Läs här vad jag tyckte om filmen som jag alltså såg innan jag läste boken! För måste ju säga att jag hade tyckt heeelt annorlunda om jag läst boken först. Då hade jag stört mig lika mycket som er. Men som tur var fick jag nu gilla båda två ^^

Omslag/utgåvor:

  
1.  Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON]
2.  Häftad/Pocket: [Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus][CDON], CD-bok: [Adlibris]
3.  Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON]

Recensioner från andra bloggar: 

Beas bokhylla, Bladvändaren, Amelies boktips, hyllan, Petras bokblogg, Lena C, Bokgläntan, Bokgläntan, Vår bokvärld, Boktycke, Nellons bokbloggTessans bokblogg , *¤*Zirathi*¤* med flera...

3 kommentarer :

 1. Jo, jag tror faktiskt att huset ändrades. Var ju ett tag sedan jag såg den men första gången Ethan är där så är allt vitt och när hela släkten är samlad så är det svart och dystert?

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tyckte om den! Hela The Caster Chronicles är en av mina favorit YA-serier! ^^

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...