lördag 28 februari 2015

Microrec x 4: Fyra stycken Mellan-Noveller

Lite short stories/serienoveller/mellan noveller eller vad de nu kallas. Noveller som släpps mellan böcker i en serie är det iallafall. 
Vad burkar ni kalla dem?


Free Four: Tobias Tells the Divergent Knife-Throwing Scene
by Veronica Roth

Engelska, 22 sidor, Divergent #1.5. Utläst Augusti 2013. 

Micro-recension:

Riktigt kort, tog slut innan det ens hade börjat. Men annars bra!

The Seeds of Wither
by Lauren DeStefano

Engelska, 13 sidor, The Chemical Garden #1.5. Utläst i Februari 2014

Micro-recension:

Besviken på den här, största delen var bara utdrag från första boken.... Sen var själva novellen bara några få få sidor. Den var väl sen helt okey men var så kort att det kändes lite poänglöst.


Six Earlier Days by David Levithan

Engelska, 47 sidor, Every Day 0.5. Utläst i Augusti 2014 

Micro-recension:

Åh så mysig denna var, ville bara ha mer! Var alldeles för kort, tog slut för fort! Nästan så jag måste läsa om Jag, En! Borde verkligen läsa mer av honom på originalspråk, har annars bara läst hans böcker översatta...


Bryta sönder av Tahereh Mafi

Svenska, 51 sidor, Shatter Me #2.5. Utläst i Oktober 2014 

Minirecension:

Fick denna som e-bok gratis från deras Facebook sida (Tack till Bokugglan som tipsade!). 

Gillar sånna här mellan-noveller ändå. Är bra att läsa innan man ger sig på en nysläppt bok om det tagit ett tag mellan böckerna. Precis som i detta fall då jag behövde lite uppfriskning av minnet, eftersom jag var lite förvirrad när jag läste tredje boken.

Men annars tyckte jag tyvärr inte det var någon höjdar-novell. Känns lite fånigt och o-trovärdigt och mindre spännande när alla [bara överlever. Lite oväntade dödsfall behövs ju tyvärr] för att skapa riktigt spänning!

En helt ok novell som jag är glad att jag läst. För på så sätt förstod jag trean bättre men inget måste, så som jag ändå tyckte förra novellen var!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Adam är så himla konstig när han säger att Kenji är känslig för att en soldat torterar och plågar en kvinna (som är hysterisk för att hennes man och dotter troligen kommer bli mördad..). Är att bry sig om något sånt att vara känslig!? Det är väl att vara mänsklig? Ha känslor över huvud taget!

- Nä Adam är störig och vill bossa och skydda Juliette hela tiden. Så nä är inte team-Adam någe mer inte... 

 - Warner vet jag inte hur han tänker men han vill ju att hon ska slåss iallafall och att hon mer ska få vara sig själv.
Vilken är den bästa/mest givande mini-novellen (från en serie) du har läst ? 

fredag 27 februari 2015

Bokrea-tips ;)

Har köpt mig en 2015 Batman kalender från Sf-Bokhandeln för bara 39 kr ^^ men utöver det kommer jag nog inte köpa några reaböcker.  Hittar sällan några jag verkligen vill ha och tycker inte priserna brukar vara så mycket att hurra över tyvärr... :(

Men för er andra tänkte jag tipsa om lite intressanta böcker som jag sett på rean:

 

 (klicka på omslagen för att komma till rean)

fredag 20 februari 2015

Filmrecensioner x 4: Love, Rosie / Fifty Shades of Grey / Before I go to sleep / Horns

Before I Go to Sleep (2014)

Bok: Before I Go To Sleep by S.J. Watson

Minirecension:

Den här boken läste jag sommaren 2013 och tyckte den var mycket spännande =) (läs min rec HÄR). Som tur var hade jag glömt en del men själva sluttwisten mindes jag, så blev förstås inte lika spännande att se filmen än att läsa boken.

Men var ändå en helt ok filmatisering, tycker den var bra men lite för snabb och lite för kort men blir ju ofta så med filmatiseringar och boken var rätt kort den med.

Skillnader mot boken:

- Hon använder en kamera att spela in sina tankar i. Istället för att skriva ner dem i en dagbok.  --> Vilket jag tycker var en mycket vettig ändring. Dels kan hon lita mer på vad hon själv sagt, för hon ser ju sig själv säga det och sen borde det vara enklare för henne själv än att behöva ha tid/ork att hinna skriva varje dag?

- Hon var inte författare. --> Antar att det inte behövdes nu när hon filmade och inte skrev. 


Horns (2013)

Bok: Horns by Joe Hill

Minirecension:

Visste inte alls hur denna skulle vara, hade inte speciellt höga förväntningar men kände att den kunde vara kul att se =). Det var den också, kul att se alltså, men även väldigt obehaglig, hemsk och sorglig. Bra musik och flummigt slut hade den också :P

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Harry börjar bli lite hunkig ändå ;) Lite kul att höra honom försöka prata amerikanska med :P

-  Åh Juno Temple är ju så himla toksöt! Älskar hennes hår!

- Om jag var Merrin's pappa och känt Ig så himla många år så skulle nog inte jag vara så snabb med att tro att det var han som gjort det....

- Jag är verkligen livrädd att mina barn ska hitta på sånna livsfarliga bus som de gjorde när de var små :(. 
Varför ska alltid tjejen vara den enda vettiga i alla filmer och vara den enda som säger till/gråter när de gör så störda grejer? Även när hon också är en av de "coola" ? Inte för att det är fel att säga ifrån, men fånigt med dessa stereotypa roller jämt och ständigt!

Vidrigt med bomber :( Stackars kille som [förlorade sina fingrar...fast ja inte sen när man fick reda på vad han gjort, men som barn var det synd om honom.]

- Så typiskt att de var kära sen de var barn.... Hur vanligt är det lixom :P? 

Tycker så synd om Glenna :( Hon borde bara flyttat därifrån och börjat på nytt. [Även om hon var kär i honom....så sorgligt].

- Tycker religion är så läskigt, så läskigt vad de kan kan göra med folk och få folk att göra... :(

- Åh så sorgligt att hon [ville göra slut. Stackars stackars honom, fattar att han blir ledsen och sviken men fattar henne samtidigt också :( Åh så sorgligt vet ju hur de känns att få sitt hjärta krossat, gu det gör så obeskrivligt ont ]:(. 

Fy fan vad alla dricker och sedan ändå kör i filmer i USA!

Ok att man är sur på sin bror men [försöka döda honom!? Nä helt överdrivet! Och man kan väl inte överleva så mycket knark??]

Love, Rosie (2014)

Bok: Love, Rosie by Cecelia Ahern

Minirecension:

Om du är sugen på en söt och rolig film så kan detta nog vara perfekt. Gillade verkligen den här. Urgullig. <3 

Blir lite sugen på att läsa boken, men tar det om några år i så fall. Kommer inte kännas lika spännande när jag vet allt som kommer hända typ. Men någon gång på någon solsemester kan jag tänkte mig att läsa den, blir nog mysigt =).

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Störde mig på att hon inte tog ["dagen efter"-piller men tydligen gjorde hon ju det.... visste dock inte att de inte var helt säkra] Läskigt!

- Shit vad arg jag själv hade blivit om jag var Bethany [när han bara flyttade utomlands tre dagar efter han kommit in på skolan utan att ha sagt något]? Eller kanske han hade men framgick inte och att han sen inte säger hejdå på riktigt utan bara gör det till sin kompis på flygplatsen och glömmer mig. Nä då hade jag som flickvän verkligen kännt mig betydelselös.

- Shit va snygg han är alltså.... tänkte inte på det på samma sätt i Hungerspelen men Omg dör lite alltså! 

- Ja och hon med är ju också skitsnygg! Åh hennes hår alltså! Skulle kunna döda för hennes hår :P.  

- Gillar att hon hela tiden har en gamla Nokia 3310 =).


Fifty Shades of Grey (2014)

Bok: Fifty Shades of Grey by E.L. James

Minirecension:

Den här boken har jag inte heller läst. Men har ju självfallet hört galet mycket om den och läst många recensioner om den så förväntansfull och nyfiken var man helt klart. Hade extremt låga förväntningar på filmen dock, eftersom den så gott som blivit sågat i alla filmrecensioner jag sett.

Såg filmen på Alla hjärtans dag efterskotts-friande nu i söndags och måste ändå säga att jag blev positivt överraskad. Tyckte den var intressant och kul att se. Tycker det var jätteintressant att tolka alla olika situationer både från min egen synvinkel/ från vad jag tror Anastasia tänkte/ vad jag tror Christian tänkte / och ur ett feministiskt perspektiv. ^^ Men orkar inte skriva om allt här, kommer bli för långt :P.

Sedan var den väldigt rolig med, det hade jag inte räknat med men gillade att de slängde med det för annars hade det nog bara blivit stört pinsamt i många situationer men nu när de tydligt gjorde det till humor blev det bara bra istället! Så nä jag tycker kritikerna har varit onödigt hårda! Se den! =)

söndag 15 februari 2015

Bokbytes-cirkel-paketet!

Juste kom på att jag inte visat mitt fina bokbytespaket som jag fick av Mimmi än! Nelly höll nämligen en bokbytes-cirkel där man skulle skicka ett paket med lite härligheter lagom till 
Alla hjärtans dag <3!

Detta var vad jag fick:



Tack så mycket Mimmi! Det var ett jättefint paketet, typiskt att jag redan hade fått och läst Amaltea, men desstå bättre för er andra för nu har jag en kopia på både vol 1 och på volym 2. Så en tävling om dem kommer snart ;). Håll utkik!

Här kan ni för övrigt se vad jag själv skickade till Andrea =). Himmelsdalen som jag läste
på hennes blogg att hon önskade sig har jag själv läst och rekommenderar jag varmt!

Dock fick inte ansiktsmasken plats i paketet, inte heller två andra 
godissorter jag köpte, så de fick jag "tyvärr" äta upp själv ;)

fredag 13 februari 2015

Batman inklippt i andra Tv-serier/filmer!

Haha på tal om "månadens" tema så hittade jag dessa roliga klipp jag bara
måste dela med mig av:



Se även del 2 och del 3 här!

Btw så är det bara 8 pers som röstat i temat... Så om nån orkar så får ni gärna göra det även
 om ni inte är batman-fans ;)

tisdag 10 februari 2015

I Min Brevlåda (57): Massor med seriealbum och annat skojsigt!


Har länge länge velat komma igång med att lägga upp videos igen men då jag på flera år inte bott själv har det lagts på is då jag hatar att filma när någon är hemma. Men i söndags hade jag en tom lägenhet i några timmar när min roomie var på stan. Så då passade jag på att spela in en liten kort Book Haul video med mina senaste inköp =). Hoppas ni gillar!


Ursäkta att ljudet är så dåligt, är filmat med mac:ens webcam och inbyggda mic...


måndag 9 februari 2015

Minirec x 3: Morning Glories vol 1-3

Morning Glories: For a Better Future by Nick Spencer

Engelska, 188 sidor, (Morning Glories Vol 1). Utläst i Oktober 2014
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Story:

Denna var en riktig obehaglig och creepy serie, men något har den som gör så att jag gillar den. Den är väldigt spännande och intressant men har samtidigt för mycket ologiska grejer som inte alls makes sense. Var inte säker på om jag skulle köpa del 2 först men kunde sen inte hålla mig då den slutade så spännande... I resterande delar blir det dock lite bättre men fortfarande många cliffhangers!

Illustrationer:

Gillar inte helt tecknarstilen, fina färger och så men tycker det är jättesvårt att se vem som är vem ibland. Blandar ihop alla med samma hårfärg typ... Karaktärerna är inte så lika bilderna på singelnummrernas omslag heller. Så typ godkänt men inte toppen!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Varför berättade inte Casey att [hennes föräldrar blivit mördade]? Är inte det superkonstigt?

- Hur snabbt kan ett [klassrum fyllas med vatten]? Kändes som det gick lite väl snabbt??

- Hur vågar de bo/vara i samma rum som hon [Pamela =kniv-psyko/perky tjejen]? Känns helt ologiskt.

- Att Zoe har mer problem med Jade än de andra fattar jag inte. Hon är ju den enda som regerar någorlunda naturligt i en sån här situation (förutom hennes självmordsförsök då alltså)!? Hur kan hon inte ha mer problem med tex Pamela.??

- Påminner mig lite om Buffy =)

- Vilken bitch-brat-bajs [han snobben Ike är.] Morr!

- Men varför hade Miss Daramount ingen [gasmask själv]!?

- Varför reagerar hon inte när han [pojken mördas mitt framför henne]? Alltså jag fattar ingenting... Fattar ingenting?!

- Har alla en [vuxen version av sig själv eller? Är Julie = Vanessa? Är Gibbs = Jun? Men varför kallades då Jane fortfarande Jade? Är de kloner]? Förvirrad.....

Morning Glories: All Will Be Free by Nick Spencer (writer)

Engelska, 168 sidor, (Morning Glories Vol 2). Utläst i Januari 2015
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Blandade först ihop denna lite med Runaways som jag läste precis innan. Dumt, borde egentligen hålla mig till en serie i taget, men är ju omöjligt att hålla sig.

Alltså shit vad den här serien har många lösa trådar. Känns typ som Lost i serieboks-form. Blir tokig samtidigt som jag inte kan låta bli att vilja läsa allt!

Så varför har jag inte oändligt med tid och pengar? För mycket jag vill köpa och läsa och varför är seriealbum så dyrt när de är så beroendeframkallande!?

Speciellt slutet på denna volym var galet spännande! Fick köpa vol 3 direkt... Dumma konstanta cliffhangers....

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Vänta är det inte nog med [vuxenkopior]? Har Jun [en tvillingbror med]? Omg förvirrande. Men ah ok det var alltså inte Gibbs i förra albumet utan [hans bror!] Så varför ser alla så likadana ut? Jättesvårt för mig att hänga med då ju.

- Är Abraham [hans riktiga pappa? Eh va]!? Spännande!

Morning Glories: P.E. by Nick Spencer, Joe Eisma

Engelska, 241 sidor, (Morning Glories Vol 3). Utläst i Januari 2015
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Typ lika förvirrande som tidigare delar men ack så beroendeframkallande... Men jaaa va ska man säga om den här serien egentligen. Är lite tu-delad, är samtidigt fett skum och förvirrande men kan inte låta bli att vilja fortsätta läsa och försöka få svar på alla tusen lösa trådar/mysterier ändå.

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Åsså vad fan är det för jävla fel med [Zoe!!!? Varför döda henne!? Hon som var så söt ville ju att hon och Hunter skulle bli tillsammans.... ] :(

-Hmm åkte Casey tillbaka [i tiden kanske? - Yes hade rätt :)]. Skönt med nån förklaring för en gångs skull! =). Ah var det därför Hodge hade sådana kläder på sig kanske?

- Gillar att pratar om Gogo Yubari ^^

- [Gud-grejen] gillade jag inte, fattar inte vad de vill säga med det ?

Innan [Zoe dog tänkte jag att hon antingen var besatt eller att hennes kraft var att döda folk så de kunde resa tillbaka i tiden eller nåt? Men alltså...dog hon verkligen på riktigt!? Coolt i så fall, oväntat när de var en huvudkaraktär]. Ska bli spännande att se hur det blir i del 4a!

söndag 8 februari 2015

Videoinlägg: Bookshelf Tour 2015, del 2

Tänkte att det var dags att våga sig på lite videoinlägg igen =).  Börjar lite safe med en BookShelf Tour! Detta är alltså del 2, kolla del ett HÄR!



Hade även spelat in ett klipp där jag filmade mina kokböcker, men råkade radera det :(

Var det någon bok ni vill ha recension på som jag inte recenserat än?

lördag 7 februari 2015

OMG waaants! Fina bokgrejer, tröjor, iphoneskal etc

Har börjat hänga alldeles för mycket på sidan Lookhuman.com som har farligt mycket trevliga nördgrejer som fina Buffy-träningslinnen och annat najs nördig. Tänkte därför dela med mig lite av de bok-relaterade nördigheterna jag hittade (finns massor mer):

Kläder:


Prylar:






Sen finns det förstås tusen med Harry Potter, Hunger games och GoT etc!

Vilken är eran favorit? =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...