torsdag 17 april 2014

Stjärnmärkt av Jessica Spotswood

Original title: Star Cursed
Pages:362 pages
Language: Swedish
Series: -Yes, The Cahill Witch Chronicles #2
Review copy: Yes, thanks to Rabén & Sjögren!

(read in February 2014) 
Cate har gått med i systraskapet, en hemlig sammanslutning av häxor. Där axlar hon motvilligt den tunga bördan av att vara den utvalda, den häxa som en gammal profetia pekat ut som den som ska leda kampen mot brödraskapets tyranni och få till stånd en ny magisk tidsålder. Men även inom systraskapet härskar intrigerna. Lojaliteter och tidigare allianser prövas, svek och faror lurar bakom varje hörn och systrarnas mod, kärlek och vilja att beskydda de man älskar testas till max.

My thoughts in Swedish:

Riktigt kul att komma tillbaka till den här serien, gillade verkligen första boken hemskt mycket. Älskar serier och böcker där man på riktigt bryr sig om karaktärerna och det känner jag att jag gör med dessa, de känns så levande. Kom in i boken fort och tog inte lång tid alls att känna igen/komma ihåg alla karaktärer trots att det var något år sedan jag läste första boken, skönt!

Blir otroligt upprörd över hur sviniga Bröderna är. Tycker det är jobbigt som det är 2014 att vara tjej ibland, så fatta hur det var förr i tiden, verkligen hemskt. Riktigt irriterande att många av de tankar om kvinnor/tjejer som fanns då fortfarande finns kvar, hur trög kan samhället vara på att ändra sig egentligen!?

Trevligt var det iallafall att den här boken utspelar sig i London då jag bor där nu. =)

Var något långsammare än första boken och tror den hade lite längre kapitel, men känner inte att det gör så mycket, passar ganska bra att de går lite långsammare till. Riktigt bra bok var det i alla fall och ser hemskt mycket fram emot del tre.


Summary in English:

Not as good as the first book but still very good and OMG THE ENDING!!

Random thoughts and questions:

For people who have already read the book.
Mark the text between the brackets to read spoilers.

Maura is such a bitch, I really hated her in this book.... but Tess is sooo cute <3 

- I was so sad what happened with [Zara, but I must confess that I was quite relieved because I was afraid that Tess was the one that would die]. 

- OMG THE ENDING [FUCKING BITCH MAURA, I HATE YOU! HOW CAN YOU DO THAT TO YOUR SISTER!!?? STUPID JEALOUS SELFISH BITCH....Yes I was really upset as you can see :P I was so angry when I read that that I could kill her. Cried even though I read this at my break at work. That is truly my nightmare!]

Other editions:

fredag 11 april 2014

Undret by R.J. Palacio

Original title: Wonder
Pages: 335 pages
Language: Swedish
Review copy: Yes, from Brombergs Förlag.

(read in February 2014) 
I won't describe what I look like. Whatever you're thinking, it's probably worse.

August (Auggie) Pullman was born with a facial deformity that prevented him from going to a mainstream school—until now. He's about to start 5th grade at Beecher Prep, and if you've ever been the new kid then you know how hard that can be. The thing is Auggie's just an ordinary kid, with an extraordinary face. But can he convince his new classmates that he's just like them, despite appearances?

My thoughts in Swedish:

Glömde att denna var ett rec-ex, självklart ska den recenseras även om den konstigt nog inte fick så många röster :P.

Detta var en riktigt söt och sorglig historia. Gillade skrivsättet, fyndigt och roligt, så blev inte för sorgligt trots tunga ämnet. Ja himlans fin var den så se till att läsa den!

Det enda jag blev aningen besviken på var att det inte alltid var från August perspektiv utan hela berättelsen berättas från många olika personers synvinklar. Gillade August tankar bäst och hade nog helst velat ha hela boken från hans sida. Inte för att de andra inte var bra eller intressanta (de gav ju förståelse för så mycket annat) men längtade hela tiden tillbaka till Augusts kapitel.

Angående översättningen som jag sett att en del har klagat på så har jag inte lika många klagomål, störde mig inte så mycket på den förutom när det kom till ordskämt etc (för då blir jag alltid så galet nyfiken på vad det ursprungliga skämtet var). Eller att de döpte rektorn till Rumpman, så kan man ju inte heta! Störde mig även på att de använde "Stjärnornas krig" istället för Star Wars... Vem säger så nu förtiden?! Så aningen sugen på att läsa om på originalspråk någon dag är jag väl ändå.

Summary in English:

A really cute and wonderful book. =)

Random thoughts and questions:

For people who have already read the book.
Mark the text between the brackets to read spoilers.

- I liked that they mentioned the cheese from Diary of a Wimpy kid (SWE: "Dagboken för alla mina fans") =).

- I got sooo sad and angry when I read about what [Jack said and when I understood that it was he who said it. Jack who was suppose to be his first best friend. They seemed to get along so nicely, joking, laughing and they seemed to have so much fun together... I was really mad when I read that :(. 

Good thing that it all worked out in the end =).]

- The ending was [nice, but a bit tooo perfect (SWE: "gulligulligt") for my taste].

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...