fredag 29 november 2013

Omslagsserie (27) : Study

Ännu en serie jag varit nyfiken på länge men inte kommit för mig att läsa än.

USA Adult Covers (MIRA books): Tydligt tema och syns att de inte är en serie som utspelar sig i nutid. Tycker de är rätt fina fast lite gammalmodig design kanske.

USA Young Adult Covers (MIRA books): Ungdomsomslagen för USA, ganska tråkiga typiska YA omslag. Verkar inte som att trean finns i denna typen av omslag?

United Kingdom Young Adult Covers (MIRA books): Jo de brittiska omslagen är helt okey, passar fantasytemat. Kommer väl antagligen bli de omslagen jag skaffar. Inte för att de är roligast men för att de verkar vara de man får tag på enklast.

United Kingdom Adult Covers (MIRA books): Gillar dessa även om de är lite småfula vet inte varför. Har inte heller här hittat trean.

Special Edition Covers?: Stilrena och fina, men aningen tråkiga.

Original USA Covers (LUNA books): Känns som gamla klassiker i stilen. Men gillar ändå de två första omslagen, sista är tråkigare och passar inte lika bra ihop med de två första.

Swedish Covers: Nja tyvärr, gillar inte svenska omslagen tycker de är rätt B. Men gillar att de alla passar ihop i alla fall....

   
French Covers: En blanding av Original USA och USA Adult omslagen. Skumt att omslaget från första boken blir till sista boken här, förvirrande.

French Covers: Här har de tagit rök-stilen. Men inte helt tagit samma färger och samma rök på de två första. Tycker likadant här, fina och stilrena men något tråkiga.

Turkish Covers: Tydligt tema, men känns inte som att de är samma serie som alla andra länders omslag. Kan inte bestämma mig vad jag tycker om det. Här ser det ut som att det är en kille i huvudrollen i de två sista böckerna?

German Covers: Fanns olika varianter på de två första omslagen till den här serien.  Så ett gäng är tydligen eg precis samma som UK YA omslagen och sen fanns det alternativ omslag så som ni ser för omslag ett. Tycker verkligen inte ettan är snygg, fula färgval.

Russian Covers: Känns som en vampyr/varulvsserie inte som en medeltida fantasyserie....

Vad tycker ni?

tisdag 26 november 2013

Mörk Ängel av Laini Taylor

Titel: Mörk Ängel 
Författare: Laini Taylor
Originaltitel: Daughter of Smoke and Bone
Antal sidor: 377 sidor
Språk: Svenska
Serie: Ja del ett av tre.
Rec-ex: Ja, från Bazar förlag. Tack!

(utläst 2 oktober 2013)

Beskrivning från Adlibris:

På olika ställen i världen framträder plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar. I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld. Möt Karou. Hon fyller sina skissblock med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska «ärenden». Hon talar många olika språk och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret. När en av de främmande den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistora som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karo att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON] 

Kommentarer:

Har skjutit upp den här recensionen för att jag inte riktigt kan samla mina tankar om vad jag tyckte om den här boken. Älskade början, sögs in och bara mös av alla härliga och roliga karaktärer och de trevligt korta kapitlerna. Gillade alla konstiga namn alla hade med så mycket 'z' och andra konstiga bokstäver i sig, fina och annorlunda.  I början så slutade jag läsa inte för att jag var trött på historien utan bara för att jag vill spara på den! Men som vanligt vid denna typer av berättelser gillade jag början bäst, när miljön, karaktärerna och stämningen byggs upp. Innan saker blir för tillkrånglade. 

Gillade att hon var mystiskt och hade mycket hemligheter men ändå hade tid att tänka på sina vardagsproblem. Gillade också att det var så lagom i början. Däremot gillar jag inte lika mycket när det sen alltid blir för invecklade fantasymiljöer och bakgrundshistorier. Så där i mitten började jag ledsna en aning.

Men sen efter avslöjandet så måste jag säga att jag började gilla historien mer och mer igen och gillade sen även de delar jag först tyckte var ointressanta. Så ja nu vill jag verkligen ha fortsättningen =). Hoppas den översätts fort!

Sammanfattning:  

Svårt att sätta betyg, början och slutet var nog "Älskar" i betyg men lite seg mitten drar tyvärr ner betyget. Men ändå en stark "Gillar". En bra och annorlunda bok som jag ser fram emot att fortsätta följa!

Random tankar:

(markera inrutad text för att se spoilers)

- Sno tänder alltså. Min första tanke var ju att det borde vara enklast att sno [mjölktänder. Jag hade extraknäckt på dagis och snott deras =p, men förstod ju sen varför det inte var så lätt]...


- Varför inte använda den andra stora önskningen för att hitta vägen utan Razgut?

- Ja, jag hade rätt hon var [samma person =) visste inte helt hur men anade det från första gången de hintade om det ^_^]. Och sen efter tyckte jag verkligen om Madrigals kapitel och den världen med!

Så intressant hur hon får fram hur dumt krig om religion är. Värdelösa hopplösa krig där så många dör i onödan =(

- Tycker sidan 364 förklarar så bra varför är jag inte äter kött/djur och förklarar så bra varför andra kan göra det. Hur lätt det är att intala sig själv att någon/något inte kan känna eller inte har någon själ och därför kan allt skit som vi människor gör mot djur "rättfärdigas". Så himla fel och så hemskt hur våran oförstående för andra varelser kan leda till så mycket hemskheter. 
Konstigt att då inte författaren verkar vara vegetarian (jag menar det är mycket snack om gulaschsoppa)? Speciellt när hela boken känns som propaganda för att sån typ av missförstånd är så fel.... Bara jag som reagerade på detta?

fredag 22 november 2013

I Min Brevlåda (48) : Mera London secondhand och fynd

Besökte den trevliga second hand comic book/graphic novel-bokhandeln i lördags och fick med mig lite till trevligheter hem:


- Buffy the Vampire Slayer: No Future for You by Brian K. Vaughan, Joss Whedon mfl. :
Andra volymen i säsong 8 av Buffy! Tyckte vol 1  inte var sådär superbra men då det är Buffy kunde jag inte låta bli ändå...

- Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever by Jeff Kinney:
Del 6 och har bara läst 1-3 men när den bara kostade 1 pund så varför inte? Tror ändå de är så gått som fristående. Ska bli kul att läsa när man är sugen på något lättare.

- Ketchup Clouds by Annabel Pitcher:
Titta titta, jag hittade faktiskt denna med de fina fåglarna på kanten! Kostade 4 pund så var lite dyrt för att vara second hand tycker jag och från amazon kostar den 4.19 typ så inget direkt kap så men iallafall =).

Sen gick jag förbi en butik i Wimbledon som skyltade om att de hade superbilliga böcker, ja varför inte tänkte jag, skadar ju inte att kolla om de håller vad de lovar. Visade sig att de gjorde det, 2 pund för en helt ny bok tycker jag är riktigt billigt ^^. Synd nog hade de inte så bra utbud men en liten bok fick följa med hem i alla fall:
- Pretty Girl Thirteen by Liz Coley:
Har hört mycket gott om den här sen den översattes till svenska och har varit nyfiken på att läsa den sedan dess. Passande också med ett juligt omslag nu när julen närmar sig =).


Vilken hade ni läst först?

onsdag 20 november 2013

London-Bokhandel-Bilder

Blir ett simpelt inlägg idag, lite bilder jag tagit från lite bokhandlar här =).

En gammal bild på en del av vårat Halloween-bord på jobbet. Men då Halloween redan är över så är det numera ett presentbord/julbord. 

Måste komma ihåg att ta mer bilder från butiken någon gång så ni kan få se hur det ser ut =)!


Hade aldrig hört talas om denna förut men sen skrev Boktycke ett inlägg om att den skulle översättas till svenska och sen typ dagen efter hittade jag den i butiken!

Titta vad fint brittiska omslaget för Ketchup Clouds är =) älskar fåglarna på sidkanterna. Även denna ska tydligen översättas!

Hittade sen också i butiken efter en till bok av samma författare med samma snygga omslagstil. Så himlans fina!

Jepp de var allt men hoppas ni gillade ;)

måndag 18 november 2013

I Min Brevlåda (47) : Billigt är bäst?

Fast man är fattig kan man ju inte låta bli att bokshoppa lite. Speciellt svårt är det när man jobbar i en bokaffär och är runt en massa trevliga böcker hela dagarna som suktar en...

Hittade t.ex denna fining och roffade åt mig den direkt:
- Fear by Michael Grant:
Lila kanter, lila kanter och 30% personalrabatt så ja den fick följa med hem =). Redan utläst och var mycket omtyckt!

Sedan har vi ett trevligt litet rec-ex som skickades till föräldrarna och fick sedan skickas vidare hit till London av min alldeles för snälla mor:
- Sandmannen av Lars Kepler:
Som jag längtat efter den här, helt galet. Ville ju ha lilla pocketvarianten så de passar med resten av böckerna jag har... men shit vad jag varit nära många gånger att sluta vara så envis och bara köpa storpocketen. Men nu har jag den äntligen! Sååå bra, älskar Kepler =).

Sen har vi två böcker jag kikat på länge för att de finns på topplistan på jobbet. Så blev jätteglad när jag hittade dem på en secondhand shop för 2 pund styck:
- The Red House by Mark Haddon:
Har länge velat läsa något mer från Haddon sen jag läste The Curious Incident of the Dog in the Night-Time så har suktat efter denna ett tag. Hoppas jag gillar den. Någon som läst?
- The Shining Girls by Lauren Beukes:
Denna läser jag just nu, intressant och inte alls som jag trodde den skulle vara. Men märker hur mycket svårare det är att läsa en vuxen roman på engelska än att bara läsa YA som jag gör annars.

Sist men inte minst har vi en bok jag fick gratis från jobbet:
- In the Blood by Lisa Unger:
Ska vara en deckare/crime bok som släpps först nästa år, så det ska bli spännande! Någon som hört något om denna?

Hoppas ni med fått spännande nya böcker denna vecka!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...