fredag 28 september 2012

Ikväll bär det av till Göteborg!

Wooooooooohooooooooo stört glad =) Om bara några timmar sitter jag på ett tåg till Götet och imorron blir det BOKMÄSSA!!"!!"!¤!¤!¤"¤!

Kom gärna fram till mig om ni ser mig =) Hade tänkt ha på mig en knapp med detta fina motiv:
 
Men då Fat Statement inte höll leveranstiden på ca 3-6 dagar som stod på hemsidan då jag beställde dem för 2 veckor sedan så blir det tyvärr inte av. Trodde att 10 arbetsdagar skulle räcka men icke tydligen. De är inte här. Så kör på en alternativ lösning. Kommer nåla fast ett visitkort på tröjan istället ^^.


Så ser ni en superpepp orange/blondhårig tjej med en grå kofta med 
svarta hjärtan på och detta visitkort ditnålat imorron heja hemskt gärna!
Och byt supergärna visitkort med mig om ni har några ^^


Så PEPP! <3

torsdag 27 september 2012

Tävling: Klurighet nummer 7


Jag fortsätter och gör livet svårt för er med en till extraknepig klurighet. Mycket snack är det om snygga bokryggar här på bloggen så därför får ni här sex stycken kluriga ryggar att lista ut vilka de tillhör. Anser själv att tre är rätt lätta och tre lite svårare.

Titel Titel Titel Titel Titel Titel (1 x 6) = 6 p

Ber ännu en gång om ursäkt för snålheten med poängen men för att det ska gå ihop måste en av klurigheterna ha bara sex poäng och kunde inte hålla mig till bara tre ryggar så får bli så här ändå ^^.

Vilka böcker kan dessa ryggar tillhöra?

Läs om tävlingen och tävlingsregler här!

onsdag 26 september 2012

I Min Brevlåda (25): Innan Bokmässan!

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
Först ut har vi tre seriealbum som jag beställt och som jag skulle ha haft med i förra Book Haul videon, men då de var försenade så visar jag dem nu istället:

- Ghost World av Daniel Clowes:
Ett seriealbum som jag blev tipsad av från Tessan från Tessans bokblogg.  Som ni ser om ni går in på hennes blogg så har hon både detta omslag som sin headerbild plus att hon håller i den i sin profilbild, vilket är ju ett ganska säkert tecken på att hon gillade den. Har läst nästan halva och vet inte vad jag ska säga, den är väldigt speciell... Tror detta är något jag behöver läsa om för att verkligen förstå mig på. Stört snygg är den iallafall att ha hemma ;).

-  Lou! : Secret Diary av Julien Neel:
Ett från början franskt album som jag valde att köpa på engelska för att jag helt enkelt beställde från Amazon men finns även översatt till svenska. Har hört gott om det hos bla Unga böcker och kändes som en mysig och rolig läsning. Så jag hoppas jag inte blir besviken.
-  Legends of Zita the Spacegirl av Ben Hatke:
Eftersom jag ju blev lite smått betuttad (kul ord) i första albumet om Zita så kunde jag inte hålla mig från att direkt beställa tvåan nu när den nyligen släpptes. Ser verkligen fram emot att läsa denna!

Sist men inte minst har jag även fått hem två stycken efterlängtade rec-ex
från fina Styxx Fantasy, Tack så mycket för dem!

-  Midnattsgränden av Rachel Caine:
Tredje delen om Vampyrerna i Morganville, har väntat på denna sen jag läste ut tvåan i våras. Ska bli grymt kul att läsa. Gillar verkligen den serien =)
-  Själlös av Gail Carriger:
Bestämde ju mig för att läsa denna på svenska istället för engelska och bestämde även i min bokcirkel att denna skulle bli månadensbok, så passade på att beställa båda dessa pga det... och för att jag är sämst på att hålla mig när jag ser nåt jag vill ha :P.

Har även en tävling som ingen borde ha kunnat missa vid de här laget :P där ni kan tävla om denna boken fast på engelska!


Har ni varit bättre än mig att spara er inför bokmässan? Eller har ni varit lika dåliga som mig?
Eller ska ni kanske inte ens på mässan och har valt att trösta er med en beställning kanske? Berätta!

Sharp Objects av Gillian Flynn

Titel: Sharp Objects
Författare: Gillian Flynn
Förlag: Phoenix
Antal sidor:  321 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del 1 i en fristående serie tror jag?
Rec-ex: Nej.

(utläst 28 juni 2012)

Beskrivning från Goodreads:

When two girls, aged nine and ten are abducted and killed in Wind Gap, Missouri, Camille Preaker is sent back to her home town to investigate and report on the crimes. Camille, self-described 'white trash from old money', is the daughter of one of the richest families in town. Long-haunted by a childhood tragedy and estranged from her mother for years, Camille suddenly finds herself installed once again in her family's Victorian mansion, reacquainting herself with her distant mother and the half-sister she barely knows, a precocious 13-year-old who holds a disquieting grip on the town and surrounds herself with a group of vampish teenage girls.

As Camille struggles to remain detached from the evidence, her relationship with her neurotic, hypochondriac mother threatens to topple her hard-won mental stability. Working alongside the police chief and a special agent from out of town, Camille tries to uncover the mystery of who killed these little girls and why. But there are deeper psychological puzzles: Why does Camille identify so strongly with the dead girls? And how is this connected to the death of another sister years earlier?
Häftad: [Amazon] Online: [Adlibris]

Kommentarer:

Här har vi en riktigt poppis bok i bokbloggsvärlden. Gillian's deckare har hyllats av så många att jag tappat räkningen. Men har inte sett så många ungdomsboksbloggare som har läst den, vilket inte är så konstigt då det är en deckare och ingen ungdomsbok men iallafall.

I vilket fall hade min bokcirkel som jag är med i bestämt att vi skulle läsa en deckare och då föreslog jag den här för att jag var nyfiken på ifall den var så bra som alla bloggare nu sa. 

Tyvärr tycker jag nog inte att den var så där galet underbart bra som ni andra har tyckt. Jag älskade att man såg allt framför sig och att det kändes som att kolla på ett crime avsnitt på tv. Jag tyckte även att karaktärerna var intressanta att läsa om, de var djupa och komplexa och väldigt annorlunda mot de flesta andra jag brukar läsa om. Så visst var den lite annorlunda och bra, men tycker samtidig att den var rätt så förutsägbar vilket jag ogillar när deckare är. Sedan är det ju inte direkt ovanligt med en sliten och något alkoholmissbrukande huvudperson i deckare. Så nja sådär speciellt impad blev jag inte, något saknades för det.

Sammanfattning:  

En ganska så annorlunda deckare som kändes som att man kollade på en mordgåta på tv. Rekommenderas även om det kändes som att något saknades och att den var lite för förutsägbar. 

Recensioner från andra bloggar: 

Calliope books, Lingonhjärta, Saras perspektiv, Eli läser och skriver, Glory Box, Böckerx3, Snowflakes in rain, Enligt O.

Random tankar:

Soilervarning för er som inte läst boken!

- Varför dricker hon det [hennes mamma gav henne (första gången alltså)? Var det för att undermedvetet sätta dit henne? För att hon ville dö? Eller för att hon gillar uppmärksamheten av sin mamma som hon annars aldrig fått.] Va tror ni?

- Borde inte systern bo [hos sin pappa sen efter mamman hamna i finkan och inte hos sin syster hon knappt känner]?

Andra omslag/utgåvor:

1. Snyggt och stilrent, men aningen tråkigt kanske. Är lite trött på alla svarta omslag.  Häftad: [Adlibris][BokusE-bok: [Bokus
2.  Omslaget jag velade med om jag skulle ha. Coolt, snyggt och stämningsfullt! Häftad: [Adlibris][Bokus][Bokus]
3. Svensk översättning, som jag tyvärr har hört ska vara dåligt översatt. Så jag tipsar att läsa på originalspråk! Omslaget var skitfult med. Pocket: [Bokus]
4. Svensk översättning inbunden. Mycket snyggare omslag denna gång där de använde originalets omslag.  Inbunden: [Bokus]

Någon som läst? Va tyckte ni? 

tisdag 25 september 2012

Tävling: Klurighet nummer 6


Ni är för bra alltså, var ändå en hel del som fick alla rätt på förra. Trots att jag trodde att jag hade gjort det svårt för er ;). Så håll i er nu! Nu hoppas jag på att detta är ÄNNU svårare *mohahaha*.

Ännu en gång fem stycken omslag, men denna gång är det baksidor och det är namnet på författaren inte på boktiteln jag vill ha. Lycka till!

Författarnamn x 5  (2 + 2 + 2 + 2 + 2 ) = 10 p

Bok 1-2
Bok 3-5
Läs om tävlingen och tävlingsregler här

måndag 24 september 2012

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

Titel: Sommaren jag blev vacker
Författare:  Jenny Han
Originaltitel: The summer I turned pretty
Antal sidor: 249 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del ett i sommartrilogin.
Rec-ex: Ja, från Ponto pocket!.

(utläst 8 augusti 2012)

Beskrivning från Forma books:

Isabel är äntligen framme vid havet och huset igen, precis som alla tidigare somrar. Men den här sommaren kommer saker att förändras. Redan när Isabel sätter ner fötterna i sanden så märker hon att stämningen är en annan, att balansen på något sätt är rubbad. Det är något i den salta luften. Något annorlunda. Och när krocken mellan nya aningar och minnen från förr trasslar till relationen mellan Isabel och bröderna Conrad och Jeremiah, så blir det plötsligt uppenbart att de står inför ett oundvikligt triangeldrama.
Vad händer när man inser att saker och ting inte varar för evigt, att människor förändras och dessutom kanske bär på hemligheter?
Pocket: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Dumt dumt att jag är så seg på att recensera böcker, denna skulle jag ju ha skrivit en recension på innan sommaren var slut. Måste skärpa mig! För detta är en bok som passar bäst att läsas på sommaren, såklart går det att läsas efteråt också men hade tänkt läsa och recensera den i tid men sen glömdes det bort..

Händer inte jättemycket i boken, men är ändå en helt okey uppväxthistoria som utspelar sig på sommaren och blir därför rätt mysigt att läsa. Är inte heller bara puttinuttigt utan innehåller lite sorgliga delar (gissar även att det blir ännu mer sånt i nästa bok). Men är tyvärr inget jag kommer komma ihåg speciellt länge tror jag. En helt okey sommarbok för er som börjar sakna sommaren nu när hösten och regnet är här.

Något jag dock stör mig lite på är alla tidshopp. De kommer huller om buller, visserligen alltid som ett nytt kapitel där det står hennes ålder men trots det blandar jag ihop och glömmer vilken ålder hon hade. Tror det är för att kapitlerna är så pass korta att man växlar för ofta.  Sedan är det även samma människor och samma miljö som dessa tidshopp utspelar sig hos så det är lätt att bli fundersam vad som hände när. Eller var det bara jag?

Ingen höjdarrecension ja vet men jag är seg och trött efter en lång skoldag och bättre det än ingen recension alls, eller hur :P?

Sammanfattning:  

En söt sommarbok som passade perfekt att läsa i solen och i gräset, men som inte gav mig ett så kvarvarande intryck. Andra boken i serien läses trots det ganska troligt nästa sommar, så de rekommenderas ändå för er som vill ha något lättsamt med även en gnutta sorg och allvar. 

Recensioner från andra bloggar: 

Nilmas bokhylla, Nellons bokblogg, Boktycke, Pocketlover, Bookcircle, ZachanBokflickorna, Sofies bokblogg, Tonårsboken, Bokhora.

Random tankar:

Lite minispoilervarning för er som inte läst boken!

- "Fin" kompis den där Taylor. - "Vet att du varit besatt av honom". Hon vet att Belly är/har varit kär i honom men ändå vill hon satsa på Conrad bara för att hon kan.
- Står att hon är solbränd/brun, men samtidigt badade hon i T-shirt... snygg bränna hon måste ha! :P
- Stört modigt att hon vågade berätta hur hon kände, hade jag ALDRIG vågat i hennes ålder, inte ens nu i 25 års ålder, så det är tur för mig att jag redan råkar ha en grabb :P.

Andra omslag/utgåvor:


1. Ett annat svenskt omslag, detta för de inbundna. Tycker det är skitfult tyvärr :p.  Inbunden: [Bokus]
2. Originalomslaget, engelska utgåvan. Helt okey, lite tråkigt. Men passar innehållet. Häftad: [Adlibris][Bokus], Inbunden: [Adlibris][Bokus]
3. Superfint omslag, somrigt och härligt, plus att jag bara älskar att resten i serien följer samma tema men har olika färg. Skulle jag ha läst dem på engelska skulle jag haft dessa. Häftad: [Adlibris][Bokus], E-bok: [Bokus]

Tycker de svenska pocketomslagen är jättefina, speciellt tvåan i serien.  Ryggen är dock tyvärr som alla Ponto pockets böcker, svarta...Urtrist! Fattar inte varför inte de kan hålla den fina färgen på ryggen med. Någon mer som stör sig på detta?

fredag 21 september 2012

Perfect Chemistry av Simone Elkeles

Titel: Perfect Chemistry
Författare: Simone Elkeles
Förlag: Simon & Schuster
Antal sidor:  368 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del ett av tre någorlunda fristående böcker.
Rec-ex: Nej.

(utläst 8 juli 2012)

Beskrivning från Goodreads:

When Brittany Ellis walks into chemistry class on the first day of senior year, she has no clue that her carefully created 'perfect' life is about to unravel before her eyes. She's forced to be lab partners with Alex Fuentes, a gang member from the other side of town, and he is about to threaten everything she's worked so hard for: her flawless reputation, her relationship with her boyfriend, and the secret that her home life is anything but perfect.  Alex is a bad boy and he knows it. So when he makes a bet with his friends to lure Brittany into his life, he thinks nothing of it. But soon Alex realizes Brittany is a real person with real problems, and suddenly the bet he made in arrogance turns into something much more.  In a passionate story about looking beneath the surface, Simone Elkeles breaks through the stereotypes and barriers that threaten to keep Brittany and Alex apart.
Häftad: [Adlibris][Bokus][Amazon], E-bok: [Bokus]

Kommentarer:

Har inte jättemycket att skriva, blir en relativt kort recension. Har hört mycket gott om den här boken, främst från många videobloggare men även några svenska bloggare. Många av dem påpekade att den inte skulle vara så cheesy som framsidan såg ut, vilket jag delvis kan hålla med om. 

Jag fastnade direkt och gillade karaktärerna och historien. Men den är samtidigt förutsägbar och ändå en aning cheesy kan jag tycka. Dock gillar jag den så kan hålla med alla som säger att man inte ska skrämmas för mycket av framsidan. 

Vartannat kapitel är från Brittanys PoV och vartannat från Alex. De gillar jag, kul att läsa från killes perspektiv med och inte bara från tjejen som det oftast brukar vara. Dock störde jag mig något på Alex men var ändå kul att veta hur han tänkte och kände. Själv skulle jag aldrig kunna falla för någon med hans attityd.

En bra kärlekshistoria för er som är sugna på det. Nästa gång jag är sugen på något sånt igen kommer jag helt klart köpa den fristående fortsättningen där man följer Alex yngre bror. Hoppas den boken är lite mindre förutsägbar bara.


Sammanfattning:  

Förutsägbar men söt kärlekshistoria. Kommer läsa den fristående fortsättningen =).

Recensioner från andra bloggar: 

I Heart books, Boktycke, Nellons bokblogg, Bara en sida till, Bokmalen tipsar, Unga vuxna.

Random tankar:

- Vadslagning +"oväntad" kärlek + High School => Verkligen ett vanligt High School tema för filmer och även böcker. Har inte läst lika mycket om sånt som jag sett filmer men gissar att de även finns där ofta. Påminner mig lite om filmen "10 orsakar att hata dig", inte jättelikt men älskar den filmen så blir att jag tänker på den ofta. Dock slår förstås den filmen den här boken med hästlängder (Heath dreggel...) men lite kul iallafall.
- Gillar titeln den är fyndig och passar innehållet =).
- Stör mig på all spanska, jag fattar det inte och jag orkar inte slå upp så då känns det som jag missar massa saker... Suck för bladning av språk i böcker. Förutom om det är engelska. 
- Jag tycker Brittany är väldigt oförstående om hela gäng grejen. Att hon vill att han "bara ska sluta". Lätt för henne att säga, hon riskerar ju inte lika mycket som honom som riskerar både sitt och sin familjs liv genom att göra det!
- Stör mig enormt på alla killar som ska skydda sin tjej genom att ljuga och låtsas att han inte älskar henne. Har ni inte hört om alla filmer, böcker och fattat att det inte kommer fungera i längden?
- Gillade inte slutet, de slutade för [perfekt och puttenuttigt...].

Andra omslag/utgåvor:


1.  Snyggare titel/text än på mitt ex, men denna fanns inte på amazon. Häftad: [Adlibris][Bokus], Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Bokus] E-bok: [Adlibris][Bokus], CD-bok: [Adlibris]

Väldigt cheesy framsida men gillar att alla böckerna följer samma tema iallafall =). 

torsdag 20 september 2012

Day 26 – A book that changed your oppinion about something.

Oj vad det var länge sedan jag gjorde en "30 days of books" utmaning, hade nästan helt glömt det. Men de måste jag ju göra klart. Har efter denna bara 4 kvar ju!

En bok som fick mig att ändra uppfattning om något:

Om jag ska välja den senaste boken som fått mig att ändra min åsikt om något så är det nog Hypnotisören. Jag har länge påstått att jag inte gillar deckare men har nu ändrat mig till att säga att jag inte gillar sega, trög startade och långsamma deckare. För efter att ha läst den så är jag nu jättesugen på att läsa mer deckare.



 Vilka deckare tipsar ni om som är spännande från sida ett? Vilka är en riktig bladvändare utan att ha långa sega partier där man redan listat ut allt men bara måste läsa massa tråkiga miljöbeskrivningar och om huvudkaraktärens drinkproblem, innan man kommer till de spännande men korta slutet.

Några jag är sugna på är:


Sen har jag redan Vredens tid av Stefan Tegenfalk hemma plus uppföljaren så den borde jag ju ge en chans...

Tävling: Klurighet nummer 5

Som jag gissade var tyvärr förra för lätt, hoppas på att denna är MYCKET svårare, min förhoppning är att ingen ska ha alla rätt efter klurighet 10. Blir intressantare då, plus att då har även ni som inte har facebook en chans. Så jag måste helt klart börja höja svårighetsgraden! Så bli inte för bitter på mig för att denna kommer vara för klurig, för det är alltså meningen!


Denna klurighet består av att ni ska lista ut dessa fem omslag. De två första bilderna har två omslag i sig och den sista bilden är bara ett omslag. Fem boktitlar ska alltså listas ut av dessa små retbilder.

Titel Titel Titel Titel Titel (2 + 2 + 2 + 2 + 2 ) = 10 p

Ja jag vet att poängen blir lite orättvisa per klurighet då denna är svårare och borde vara mer värda, men då kommer det inte sluta på 100 p som man kan få som max, så får bli så här ändå!
Bild 1 och 2
Bild 3 och 4
Bild 5
Läs om tävlingen och tävlingsregler här

onsdag 19 september 2012

Minirec x 4: Seriealbumspecial!

Ghostopolis by Doug TenNapel

Engelska, 267 sidor.  utläst 29 juli 2012

Minirecension:

Ett album jag verkligen sett fram emot att läsa, hoppades på något i stil med Anyas Ghost men blev väldigt besviken. Visst var den bra men inte alls i närheten av så bra som jag hade hoppats. Kändes som att de saknades något. Ville även att staden skulle kännas lika cool som den i Zita men även den kändes något tunn.

Tecknarstilen var lite knasig och lite sådär fulcharmig, de gillade jag. Histrorien var även den söt men nä det finns bättre seriealbum där ute, (tex Zita och Anya som nämnt!).

Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus]


Död kompis av Simon Gärdenfors

Svenska, ?? sidor.     utläst 14 augusti 2012

Minirecension:

Måste bara ännu en gång påpeka hur gruvligt snygg detta album är. Så himla fin kvalitet och känsla på alla delar. Urcool!

Gillar verkligen tecknarstilen, lite Japanskt/asiatiskt men inte på manga sättet utan känns mer som Japanska barnfigurer typ. Alla detaljer känns även härligt japanskt, älskar det! Varje delserie har en egen stil och ett eget bakgrundsmönster. Helt underbart, titta tex här, här och här!

Först tyckte jag att själva serien kändes lite kort och avhuggna lite som ett internskämt man inte varit med på men sen växten den och jag fastnade. Vissa delar var verkligen söta och roliga och de sorgliga delarna berörde mig, det gjorde i ont i mig att tänka på att någon ska behöva dö så ung. Så hemskt, att själv dö ung eller att någon man bryr sig om ska gå bort för tidigt. Hade en klump i magen efter den var utläst.

Ett plus också att den utspelade sig i mycket i Lund där jag själv bor, kul att känna igen platser de pratade om.
Inbunden:[Adlibris][Bokus]

Umbra av Elin Fahlstedt

Svenska, 110 sidor.  utläst 22 augusti 2012

Minirecension:

Historien var fin och en riktigt trevlig läsning, kände som att något litet saknades men är överlag mycket nöjd. Slutet var verkligen fint och sorgligt. Ett bra album som jag rekommenderar!

Elin har en riktigt mysig och stämningsfull tecknarstil. Men för att klaga lite så tycker jag verkligen att det hade passat stilen bättre om texten hade varit handskriven. Nu ser det för ditklistrat ut.

Liten kul random grej: Hade alltid fått för mig och trott att det var tjejen/huvudkaraktären som skulle heta Umbra. Men de var platsen som hette det, så fel man kan ha!
Häftad:[Adlibris][Bokus].


Alena av Kim W. Andersson

Svenska, 115 sidor.  utläst 29 augusti 2012

Minirecension:

Åh vad jag hade längtat efter att läsa denna. Älskade Kims förra album Love Hurts och denna coola framsida lovade ju bara något urläckert. Jag fastande i histoiren direkt och kunde inte sluta läsa. Boken var spännande och lättläst. Ingen för de känsliga dock då den innehåller riktigt blodiga scener men då jag gillar sånt hade jag inga problem med det alls. De var ju det jag förväntade mig och ville ha när jag köpte albumet ^^.

Historien jag fick var inte alls den historien jag trodde att jag skulle få läsa men jag gillade detta skarpt, tror nästan jag gillar den här varianten bättre faktiskt.
Mycket nöjd är jag, inte lika nykär som jag blev i Love Hurts, men rekommenderas starkt till alla som gillar gruvligheter och blodiga historier! Ett väldigt bra album, LÄS!

Sedan måste jag avsluta med hur otroligt avundsjuk jag är på Kims tecknarförmåga, den mannen är ju galet duktig! Gruvligt snyggt tecknat ^^. Älskar detaljer som när hon färgar håret så så är det en riktig hårfärgningsförpackning. Hon har med hela kittet, manualen och allt ligger i handfatet så som det gör när man färgar håret. Sånt förhöjer verkligen kvaliteten på teckningarna tycker jag ^^.
Häftad:[Adlibris][Bokus]

tisdag 18 september 2012

Särskild av Nene Ormes

Titel: Särskild
Författare: Nene Ormes
Antal sidor:  278 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del TVÅ om De sära.
Rec-ex: Ja, från Styxx Fantasy.

(utläst 30 augusti 2012)

Beskrivning från Adlibris:

Det är festival i Malmö, och festivalen har lockat mer än bara vanliga människor. De sära har kommit till stan för att jaga, slåss och roa sig. Men bakom musiken, de glättiga scenerna och festivalstånden ruvar mörker och hemligheter.  Udda har börjat drömma igen, och hennes drömmar leder henne tillbaka till den karismatiske hamnskiftaren Hemming och till det enigmatiska Oraklet som bor i toppen av Turning Torso.
Uddas förmågor gör henne till både en tillgång och ett hot för de krafter som rör sig i Malmös sära värld. Där finns de som vill utnyttja henne, men också de som fruktar henne och vill förgöra henne. Magrete, Hemmings brutala mäster, gillar inte att Udda har svurit sin lojalitet till Oraklet och en sammandrabbning är överhängande. Hamnskiftare, drömmare, lotsar, eldtursar och orakel vem går segrande ur striden?
Häftad: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Riktigt kul att läsa om övernaturligheter som utspelar sig typ där man bor. Urmysigt, finns verkligen inte många sådana böcker. Att få läsa om alla som händer runt Malmö festivalen samtidigt som jag vet att den på riktigt faktiskt pågår bara några minuter bort med tåg. De gillar jag. Tråkigt bara att jag aldrig har besökt festivalen, men känner ändå någon sorts hemkänsla om ni förstår vad jag menar. Bara för att jag vet att jag nästan hade kunnat vara där medan jag läste.  
För det är en mysig och hemtrevlig bok det här. Men jag har två problem, nummer ett är att det är lite för mycket drömmande. Tror inte det var lika mycket i första boken. Vill ha mer om Udda själv och inte bara läsa om andras liv medan hon drömmer. På grund av detta och problem nummer två, att det inte finns någon större övergripande spänning så som i första boken med Daniel, så gick tyvärr inte denna bok lika snabbt att läsa ut. Första tror jag att jag läste ut samma kväll som jag började läsa den. Denna känns tyvärr lite som en transportsträcka. Vill ha någon stor slutstrid eller något liknande för att det ska kännas mer spännande. 
Tappar därför intresset lite på slutet, men väldigt kul med svensk urban fantasy och ska helt klart fortsätta med serien och ser fram emot att se vad trean har att bjuda på!


Sammanfattning:  

Riktigt kul med svensk urban fantasy, speciellt när det utspelar sig i närheten av där jag bor. Men en lite större spänningsdel fattas och det känns tyvärr som att nåt litet saknas. Lite transportsträcka bok. Rekommenderas ändå starkt! Svenska verk ska stödjas inte sant? =)

Ser fram emot att se hur tredje boken blir och hoppas på mer action i den!

Recensioner från andra bloggar: 

Tessans bokblogg, Photos and books, Swedish Zombie, Pocketlover, BokNea, Bokhora, Socialistsimon, Amelies Boktips, Flickan och böckerna.

Random tankar:

- Jag tycker hela mäster och slav grejen är urdum, Varför går folk med på det? Vem vill inte ha någon egen vilja/ kunna ha något att säga till om. Sen hade ju Hemming otur att hamna med någon så dum men ändå.

- Gu va jobbigt att aldrig kunna berätta allt för sina kompisar, utan bara kunna säga halvsanningar som hon själv uttrycker det. Jag skulle bli tokig på det. Varför kan hon inte bara berätta för sin närmaste kompis, har nu glömt vad hon heter. Förstår att hon inte kan för Daniel men för tjejkompisen? Måste väl vara bra att ha NÅGON att kunna prata med som står utanför det hela. Det är väl ändå inte hela världen om det bara är för en kompis, ifall hon verkligen kan lita på henne förstås.

Tävling: Klurighet nummer 4

Läs om tävlingen och tävlingsregler här


Nu har vi kommit till klurighet nummer fyra och för denna klurighet ska ni få lista ut vilka dessa tre böcker är som jag så fint skissat ihop. Ritade dem i svartvitt så att det kanske blir liite svårare. Men råkade nog välja för lätta böcker tror jag vilket är lite trist men kul att doodla fram dem var det iallafall =).

Titel Titel Titel (3 + 3 + 3 ) = 9 p

Lycka till!



måndag 17 september 2012

I Min Brevlåda (24): Födelsedags Book Haul video! Massor av smaskens!

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
Råkade visst gå lite vilt till bara för att det var min födelsedag. Blev inte bara Harry Potter böckerna som det var tänkt utan blev hela tre beställningar tillslut. En HP beställning från Adlibris, en lagom stor från Amazon och en pytteliten från Book Depository. Hoppsan :P

Några böcker har dock inte kommit fram ännu men kunde inte hålla mig så gjorde videon nu ändå. Det som saknas är två seriealbum från Amazon och ett från Book Depository som ska skickas senare!



Ursäkta att jag är så speedad men var många böcker att hinna prata om ^^

Böckerna jag fått hem:

Vad skulle ni ha läst först om ni var jag?

söndag 16 september 2012

Jag ska på Bokmässan! Varning för frågebomb!


Nu är tågbiljetten äntligen bokad, trodde inte att jag skulle kunna få åka men det löste sig och jag är så pepp att jag går sönder! Så nu kommer de självklara frågorna :

- Vilka ska av ER ska dit?
- Vilka vill ses?
- Vilka ska till bloggminglet i R3? och vilken tid tror ni att ni är där i så fall?

Jag vill gärna träffa er andra ungdomsboksbloggare men frågan är bara hur? med tanke på hur stort det är... Kommer helt klart besöka R3 och minglet men kommer ju inte vara där hela tiden så kommer missa många. Åh så mycket jag vill hinna göra, så många förlags montrar jag vill besöka och så många signeringar jag vill gå på bara för att få kika på författarna/tecknarna.

Uppdatering! Tydligen ska några av er ungdomsbloggare ses 14:00 vid Bonnier Carlsens monter, läs mer om träffen hos Bookshelf! Jag ska försöka komma dit ^^

Så har ni någe tips? Hur ska man hinna allt? Eller ska man ge upp direkt och bara gå runt och njuta utan plan? Hur ska ni göra?

Jag är som sagt meganoob när de kommer till bokmässan så ge mig alla tips ni har förutom klassikerna jag redan tagit reda på:
  • Ha på dig bekväma skor
  • Ha med mycket kontanter, bankomatkön är LÅNG
  • Ta med nåt att äta då det annars är mycket köer och dyrt
  • Ta med något bra att bära alla böcker du kommer köpa
Något förutom detta som jag missat och bör veta?

lördag 15 september 2012

Ja jag erkänner jag är nyfiken!

Jag är därför med och tävlar om alla böckerna hos Boklysten!
Är ni med nyfikna, var med och tävla ni med ;)

fredag 14 september 2012

Minirec x 3: Far from you, Innan jag dör, Undead and Unwed.

Far from You by Lisa Schroeder

Engelska, 355 sidor, Frisåenade.  utläst 26 juli 2012

Minirecension:

En till underbar bok på vers. Älskar älskar vers. Så härligt lättläst utan att det blir tråkigt eller känns tomt. Lisa är verkligen duktig på att få fram så mycket på den lilla yta hon använder. Man ser miljöerna och lär känna karaktärena bra, utan onödig text. Helt underbart för mig som inte gillar ordbajs och trögläst text.

Historian är supersöt och jag rekomenderar den varmt! Egentligen väldigt lik "En sån där vidirg bok där mamman dör" men tycker denna var mycket bättre. Här får jag riktiga känslor, jag är arg när hon är arg, ledsen när hon är ledsen och ler när hon är lycklig. En kort bok men jag bryr mig om kakräteräern och håller andan när jag inte vet om de är okey/kommer klara sig.  LÄS!

Enda negativa jag har att säga om boken är att jag hade önskat att den var lite längre.
Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Bokus]

Innan jag dör av Jenny Downham

Svenska, 320 sidor, Fristående.  utläst 11 juli 2012

Minirecension:

Todde denna skulle vara sorgligare och vackrare skriven. För måste säga att jag tyvärr blev lite besviken. Hon är ju mest bara inne och tycker synd om sig själv, vilket hon har all rätt att göra, missförstå mig inte men trodde att man mer skulle få läsa om hur hon tog vara på livet innan det tog slut. Var sånt också men tyvärr tyckte jag att denna var något långtråkig.

Slutet grät jag dock tårarna ur mig men resten av boken var bara lite småsöt. Ska iallafall bli kul att se filmen när den kommer =).

På Svenska: Pocket:[Adlibris], Annat omslag: Pocket:[Adlibris][Bokus]  Mp3:[Adlibris][Bokus]
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus][Bokus], Inbunden:[Adlibris], Cd-bok:[Adlibris]

Undead and Unwed by MaryJanice Davidson

Engelska, 255 sidor, Undead #1.  utläst 5 juli 2012

Minirecension:

Tänkte mig att boken skulle vara mer gulligullig, att det skulle vara chicklit med en twist så som Howling at the moon men denna var faktiskt rätt blodig ibland. Så som i den boken är också denna en vuxenbok med mycket sexscener (finns mycket sånt i Urban Fantasy har jag nu märkt efter att ha läst en del sånna i sommar) bara så ni är beredda på det ifall ni vill läsa ;).

Mycket annrolunda från vad jag trodde, dels är hon inte bara en vanlig vampyr utan blir en supervampyr när hon förvandlats och de är lite kul att läsa om men efter ett tag tröttnar jag lite på det. Känns lite överdrivet, hon kan verkligen ALLT. Gillar dock alla roliga detaljer som att hon sluddrar när hon har huggtänderna framme etc.

Början är bra när det är mer vardag + humor de trivs jag väldigt bra med att läsa om men sen blir saker för invecklat och de känns mer som fantasy än som humor chicklit och de var jag inte helt beredd på.
Massmarket pocket:[Adlibris][Bokus]  Annat omslag: 
Häftad/Pocket:
[Adlibris]
[Adlibris]
[Adlibris][Bokus][Bokus]

torsdag 13 september 2012

Tävling: Klurighet nummer 3!


Läs om tävlingen och tävlingsregler här

 

Denna gång består klurigheten av att lista ut vilka dessa tre böcker är och något kanske ännu klurigare, vad de har gemensamt. Eftersom likheter kan tolkas på massor av olika sätt blir detta extra svårt, så tänkt till lite innan ni svarar ;)

 Titel Titel Titel Gemensamt (2 + 2 + 2 + 4) = 10p)


TIPS: Glöm inte extrapoängen ni som vill satsa hårt på att vinna ;) och glöm inte heller då att vara tydliga med att skiva att ni länkat eller att skriva vad ni heter om ni likeat på facebook annars kan jag missa att räkna med de poängen! Har även lagt till lite extra sätt att få poäng för er som inte har tex facebook så kolla in dem!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...