måndag 31 oktober 2011

Vinnaren i bokomslagstävlingen vol 3 ;)

Så nu var det dags att kora vinnaren i min senaste bokomslagstävling. =) Kul att många ville vara med, hoppas ni tyckte det var skojigt även om den var lite svårt :P

Vinnaren i tävling volym 3 är................................*trumvirvel*

med 17 av 18 rätt ^^

Grattis grattis, mail har skickats till dig =) och boken Medicinen skickas till dig i veckan!

De rätta svaren var följande: 

  1. Pestens tid av Stephen King
  2. Det lockande stålet. Bok 1 av Joe Abercrombie
  3. En dåre fri av Beate Grimsrud
  4. Kråkflickan av Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist
  5. The Forest of Hands and Teeth av Carrie Ryan
  6. Hex Hall av Rachel Hawkins
  7. Flickan med glasfötter av Ali Shaw
  8. Nightshade av Andrea Cramer
  9. Uglies avScott Westerfeld
  10. Howl's Moving Castle av Diana Wynne Jones
  11. When God Was a Rabbit av Sarah Winman
  12. Boktjuven av Markus Zusak
  13. Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist
  14. Änglavakter av Kristina Ohlsson
  15. Toffs bok av Kalle Dixelius
  16. The Passage av Justin Cronin
  17. Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
  18. Sharp Objects av Gillian Flynn
Omslag nr 1-6



Omslag nr 7-12

Omslag nr 13-18

De omslag som ni hade svårast för att känna igen var
Howl's Moving Castle, Sharp Objects, Toffs bok, Nightshade och Uglies!

Bokbloggsträff i Skåne



Ville bara tipsa alla bokbloggare i Lund/Malmö (och alla som vill som bor i närheten) 
att vi ska ha en bokbloggarträff nu den 15 november ^^

 Tid :   den 15 november · 18:00 - 20:00
Plats :   Espresso House
Knut Den Stores Torg 1A
Lund, Sverige

Kolla in evenemanget på Facebook! och hör av dig ifall du är intresserad =)

Hoppas vi blir många! =)

lördag 29 oktober 2011

Halloweentips =)

Woho roligaste helgen på året (iallafall en av de roligaste :P) 
HALLOWEEN! ^^

min utklädnad 2009 :P

Tänkte därför bjuda på lite halloweenboktips ;) Så vad är Halloweenböcker? Jag tänker mig böcker om skräck, spöken, vampyrer eller häxor etc ja allt "läskigt" som man kan klä ut sig till då.

Så här får ni en liten lista på böcker som jag har läst som känns lite halloween för mig ^^:
(klicka på bilden för min recension)

Skräck: 




Spöken:




Vampyrer/Varulvrar:



Häxor:



Zombie:



Seriealbum:



Kolla va fin min bokhylla blev =)

Packade upp min fina bokhylla igår och städade min "skräphörna" syns lite på bilden nedan hur det såg ut. Ännu värre om man ser det som inte syns i bild. Har stört mig på den länge så är stört nöjd att det är borta =).

Före!

Efter!
Blev en hylla för inbundna böcker och två hyllor för olästa böcker, större hyllan är svenska och den mindre är engelska böcker.  Kommer säkert göra om hörnan flera gånger men så här blev det alltså den första gången =). Ber om ursäkt för toffeltavlan :P

torsdag 27 oktober 2011

Saker som gör mig glad =)

De senaste dagarna har jag fått inte bara en utan TRE st Liebster Blog awards. Från tre stycken superfina bokbloggar: Beas bokhylla, La Bibliothèque och Bokmilaskogen ^^.

Tack så mycket! Kul att ni gillar min blogg =)
Blir så otroligt glad och tacksam, har varit lite nere och saknat min pojkvän lite extra mycket de senaste dagarna så det här behövde jag! (som är i Kina på utbytestermin, ursäkta tjatet btw :P)
Med detta award kommer ett gäng regler (lite fånigt men ändå gulligt), där man ska ge awardet vidare till fem stycken andra bloggar men då jag redan fått detta award förut så latar jag mig och orkar inte nominerar igen men kolla gärna in mitt gamla inlägg och se vilka jag valde då =). Eller om ni vill ha mer bloggtips så kan ni kolla in de fina bloggarna som gav priset eller varför inte kolla in min lista på några av de bloggar jag följer ;) på höger sida ---> (är lite dålig på att uppdatera den listan dock...)

För det är just det som jag tycker är roligast med de priset, alla nya bloggtips man får (och förstås hur glad man blir av att få det :P) . I och med alla nya prisutdelningar på folks bloggar har jag nu en lista på säkert 15 nya bloggar (som jag inte hört talas om förut) som jag ska ta mig en titt på nästa gång jag har tid =).



Sen inte nog med det så har jag två till grejer som gjorde mig extra glad igår:

Först att jag fick skjuts till Nova Lund så att jag äntligen fick handla en ny bokhylla. Börjar bli lite trångt i bokhyllan nu (trevligt boknördsproblemet ^^) men har en liten studentetta där jag inte har någon ledig vägg. Har en hörna som är ledig men där finns det fula rör som är i vägen och gör så att jag inte kan luta någon bokhylla mot den väggen. Så min lösning fick bli dessa:

Fast mina blev i svart.

Hyllor som inte måste stå mot väggen utan som kan stå staplade på varandra i den fula rörhörnan =). Perfekt!


Den andra grejen var att jag fått hem ett till rec-ex i brevlådan:


Woho började läsa på den direkt, mysig och spännande! Även förra rec-exet "Klappa händer små" har jag börjat läsa på och jag ÄLSKAR den. Verkligen en Miriam-bok. Har även reagerat på hur mycket jag gillar bindningsformatet "Danskt band" som det kallas på Aldribis och säkert på andra ställen (dock var det där jag lärde känna uttrycket). Känns som en lyxigare pocket, synd bara att de just därför är mycket dyrare så att de hamnar i samma prisklass som inbundna.  Men då recensionsexemplar är gratis njuter jag av mina fina nya böcker utan ångest över plånboken =).


tisdag 25 oktober 2011

Klubb Död av Charlaine Harris

Titel: Klubb Död
Författare: Charlaine Harris 
Originaltitel: Club Dead
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 282 sidor
Språk: Svenska
 

Serie: Tredje delen om Sookie Stackhouse.

(utläst 12 oktober 2011)


Beskrivning från Bokus:

Sookies pojkvän har varit väldigt distanserad på sistone. Han har inte ens befunnit sig i samma stat. Sookie vet inte riktigt var han är, men Eric tror sig ha en aning. Vilket leder till att Sookie hamnar i Jackson, Mississippi på den hetaste klubben i vampyrkretsar: Klubb Död. Flärd och fara, här minglar vampyrernas toppskikt. Och här hittar Sookie Bill, men hon tar honom på bar gärning i en svekfull handling. Ska hon rädda honom eller börja vässa en träpåle?


Kommentarer:

Hur förklarar jag den här bokserien - "lättsam läsning med lite tantsnusk fast för yngre läsare än tanter"? Nä men det är den känslan jag själv har iallafall :P. Jag gillar böckerna men är inte helt engagerad. Blir inte förälskad men kan inte låta bli att fortsätta läsa ändå.

Största problemet jag har med den här bokserien är nog att jag blandar ihop den så mycket med tv-serien, som går sina egna vägar, vissa karaktärer lever i tv-serien som är döda i böckerna etc. Det blir förvirrande för mitt dåliga minne :P. Vilket tyvärr gör att jag inte kan njuta lika mycket :(.

Ett dock roligt exempel på en sak som är annorlunda är att Russel i boken beskrivs som att han ser ut som en 20årig...

20 år? hahaha säääkert!

I början av boken så fastnade jag direkt, hon saknar Bill och jag saknar min pojkvän som är i Kina, känner igen hur ensamt det känns när man är van vid någons närhet som nu inte är här. Och just att jag känner igen mig i boken är en bra egenskap om jag ska fastna och gilla en bok men tyvärr räcker inte det den här gången för en fullpott :P.

För tyvärr tycker jag att den är lite seg emellanåt. Vet inte varför men bryr mig inte riktigt vad som händer med karaktärerna. Vilket säkert är mycket för att jag redan sett vad som händer i tv-serien men det är ju ingen garanti då böckerna skiljer sig mycket från den filmade varianten... men blir så ändå.


Däremot så följer jag inte tv-serien så mycket längre (kollar bara ibland), så då är det ju möjligt att jag gillar böckerna bättre om det är en bok som inte har lika mycket från tv-serien så jag slipper bli förvirrad? Vad tror ni?

En annan grej jag störde mig på är att Sookie ska vara cool, stark och självständig men sen blir hon en "hemmafru" när hon är runt Alcide och beskriver honom som en "riktig man" för att han är stark musklig och springer runt i flannellskjortor eller?  :P 

Fast kan ju inte direkt påstå att det gör mig mindre avundsjuk när hon får pilla på honom..... 
speciellt när jag ser honom som han ser ut i tv-serien :P MUMS :P




En random grej jag däremot gillar är hela Bubba historien. Så knasigt och udda =).


Detta blev ännu en  gång en lite babblig och sluddrig recension ursäkta för det:P  
Betyget efter lite velande blev iallafall:

Läsvärd och mysig, men av någon konstig anledning fastnar jag inte för serien så starkt ändå tyvärr. Men kommer säkert läsa de två sista böckerna som finns på svenska bara för att :P

Denna recension blev lite dålig för er som inte läst den än, mest massa diskussioner för er som redan läst .>.<  Så läs den så ni kan diskutera med mig sen! ;)


Recensioner från andra bloggar:
Fiktiviteter, Tonårsboken, Lisas läsning, Idas bokblogg, Flygarens bokblogg, En boktoks tankar.


Andra omslag/utgåvor på svenska:


Från Månpocket finns även denna upplaga (som finns på rea för 29 kr på bokus! ;)). Annars finns den som ljudbok också. Själv är jag tokig i de svenska tecknade. Tycker de är skitsnygga mums :P (synd bara att man inte ser på ryggarna hur snygga framsidor de har, tråkigt svarta med en blå siffra).

På engelska:



Finns bla med de tecknade bokomslagen eller med tv-series omslaget.  Tycker de tecknade är söta, har själv den första boken i de omslaget men orkade inte läsa dem på engelska så köpte om den på svenska sen :P


Sen finns det en härlig box (gillar boxar :P) med tv-series omslagen och en med de tecknade.


Detta var ett rec-ex från Månpocket, tack!

 

måndag 24 oktober 2011

Nytt i bokhyllan =)

Kolla vad jag fick hem för kul idag ^^


Var i Malmö och skulle leta Halloween outfit och hittade Iron King för bara 10 kr på Stadsmissionen! =) Skitnöjd! När jag sen kom hem hade jag fått ett rec-ex av Klappa händer små som jag är supersugen på att läsa, verkar vara precis min typ av bok! ^^ Så tack Basil för den ;)


Iron King av

Meghan Chase has a secret destiny; one she could never have imagined.
Something has always felt slightly off in Meghan's life, ever since her father disappeared before her eyes when she was six. She has never quite fit in at school or at home.
When a dark stranger begins watching her from afar, and her prankster best friend becomes strangely protective of her, Meghan senses that everything she's known is about to change.
But she could never have guessed the truth - that she is the daughter of a mythical faery king and is a pawn in a deadly war. Now Meghan will learn just how far she'll go to save someone she cares about, to stop a mysterious evil no faery creature dare face; and to find love with a young prince who might rather see her dead than let her touch his icy heart.


Hört bra om, så den har jag tänkt läsa någon gång. Däremot var det inget jag hade tänkt beställa på ett tag då jag läser Tithe nu och vill inte läsa massa fe-historier så nära inpå, men TIO kronor.. Gick ju inte att säga nej till. Någon som har läst? Är den bra?

Klappa händer små av Dan Rhodes:

Någonstans i en liten stad i Tyskland finns ett bisarrt museum där en spindelätande gammal man och stadens doktor utgör de märkligaste av bundsförvanter. Samtidigt, i en by långt borta, förälskar sig den vackraste av flickor i den vackraste av pojkar,en bagare med brustet hjärta spelar valthorn och stadens mest ineffektiva poliskonstapel avslöjar, med viss hjälp av hunden

Hans, ett brott så groteskt att det kommer att skaka världen.

Dan Rhodes, 2010 års vinnare av E.M. Foster Award och utnämnd till en av Storbritanniens tjugo bästa unga författare, har skrivit en roman som är en bröderna Grimm-saga för vuxna, med drag av Tim Burton och stänk av Gabriel Garcia Marquez magiska realism.



"bröderna Grimm-saga för vuxna, med drag av Tim Burton  " Hur bra låter inte det lixom ;) ?

Hemsökt 2: Det nionde kortet av Meg Cabot

Titel: Det nionde kortet
Författare: Meg Cabot
Originaltitel: Ninth Key (USA) , High Stakes (UK)
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor:  224 sidor
Språk: Svenska
 

Serie: Del 2 i Hemsökt-serien. (läs om del 1 här!)

(utläst 8 oktober 2011)


Beskrivning från Bokus:

Spöken finns inte ... eller?

Vetenskapsmännen hävdar att det inte finns spöken. Susannah Simon önskar att hon kunde hålla med! Hon har bott i det soliga Kalifornien i två veckor och hennes liv kretsar kring pool partyn, nya vänner och Jesse, spöket som bor i hennes rum. Allt är med andra ord toppen! Åtminstone tills en död kvinna plötsligt sitter gråtande vid hennes säng och bönfaller henne att söka upp "Red" och förklara för honom att det inte var han som dödade henne. Att hitta en mördare är inte det lättaste, särskilt inte när alla ledtrådar verkar leda till Tads pappa. Tad som är den snyggaste och rikaste killen i skolan ... och den första kille som bjudit ut Suze.

Kommentarer:

Blir en väldigt kort recension, men här har vi i alla fall en ny serie jag kommer följa. Första boken  läste jag ut på en dag, denna tog lite längre tid, föll inte lika pladask. Men fortfarande en lättläst och mysig liten mysteriehistoria.

Gillar huvudkaraktären Suze, hon är kaxig och härlig att läsa om, ska bli intressant att se om hon kommer vara likadan i alla böcker eller om hon kommer utvecklas något.

Första delen av boken var lite seg, inte farligt men märktes sen i andra halvan när jag gillade den mer och spänningen kom. Då gick det snabbt att läsa igen, kunde inte sluta läsa och poff så var den utläst :).

Btw så tycker jag att det är så komiskt att alltid mördare i filmer (eller böcker) alltid ska berätta vad de ska göra, berätta om sin plan och allt sånt :P.

Tyckte att slutet var lite skumt, men spännande var det iallafall!

Detta var ett rec-ex från B Wahlströms, Tackar !
Denna gång hade jag lite mer förväntningar (då jag blev lite småkär i första boken) så därför blev det lite hype-sjukan och var inte lika bra men fortfarande en trevlig läsning.


Recensioner från andra bloggar:
Bokhyllan, Reading this world.

Andra omslag/utgåvor:


Första och andra boken i en, superfint omslag, men tråkigt att inte denna variant finns för resten av böckerna. Bokomslag 2 är också två böcker i en, men denna variant finns för hela serien. Sen har vi omslag 3, samma omslag som jag har fast på engelska.

Btw så är titeln "High stakes" så himla mycket roligare och mer
passande för boken än "det nionde kortet" :P

Omslag från andra länder:

UK, Portugal, Indonesien, Tyskland, Frankrike.

UK gillar jag, lite barnsligt kanske men rätt känsla för böckerna. Portugal gillar ja inte, Indonesiens tycker jag var lite små ful men gillar ändå, Tysklands serie är jättegulligulliga, inte helt passande men fina. Frankrike snygg men barnslig. Va tycker ni?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...